Vali, Lale soğanı tesisini inceledi... 'Üretim artsın' dedi

Zonguldak Valisi Ali Kaban ve eşi Neriman Kaban ile Çaycuma İlçesinde Mükerrem Sarıöz isimli üreticiye ait lale soğanı üretimi alanında incelemelerde bulundu.

Vali, Lale soğanı tesisini inceledi... 'Üretim artsın' dedi

Vali Ali Kaban’a ve eşine Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli ve eşi, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Mahmut Özer ve eşi, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Haluk Selvi ve eşi, Zonguldak Orman Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Başel ve eşi eşlik ettiler.

Ziyaret sırasında lale üreticisi Muharrem Sarıöz ve Çaycuma İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Coşkun Ulutaş’tan yapılan çalışmalar ve soğan üretimi hakkında bilgi alan Vali Kaban yapılan çalışmaların önemine değinerek “Üretimi sistemli bir şekilde geliştirmek gerekiyor, bu amaçla yapılan çalışmalar hızlandırılmalı ve bürokratik yönü de takip edilmelidir. Bu amaçla yapılacak proje çalışmaları, kooperatif birlik kurulması, Pazar genişletme ve geliştirme çalışmaları gibi benzeri konusunda ayrıca Çaycuma’da kurulacak Organize Seracılık Bölgesinde lale ve süs bitkileri üreticilerine de alan tahsisi konusunda her türlü yardımı yapmaya hazırım. Arkadaşlarıma da bu yönde talimat veriyorum. Yeter ki üretim artsın ve siz üreticilerimiz ve ülkemiz kazansın. Üretelim, üretelim” dedi. 

Rengarenk açmış lalelerin bulunduğu bahçe gezildikten sonra Zonguldak Valisi ve beraberindeki heyet Çaycuma İlçesi Geriş köyünde bulunan Erol Duran’a ait fide üretimi tesisinde de incelemelerde bulundu. Tesislerde üretim alanları ve sebze fidesi üretimi hakkında heyete işletme sahibi tarafından bilgilendirme yapıldı. Batı Karadeniz Bölgesinin tek sebze fidesi üretimi işletmesi olan tesiste halen 21 işçi ile 10 milyon adet fide üretimi yapılmaktadır.

Tesisleri çok beğendiğini belirten Vali Kaban “Bu tesis geliştirilmeli. Çaycuma’da hem Gıda ve Tarım Yüksek Okulumuz var, hem de Tarım Lisemiz var. Burada okuyan öğrenciler ve hocalar gelsin burada uygulama yapsın üretim yapsın. Kendilerini geliştirsin. İşletme sahibi sıcak bakarsa Valilik, Üniversite ve İşletme sahibi ortak proje ile üretim alanını geliştirelim. Bunu da hızla yapalım. Daha çok insanımızı üretime dahil etmiş, hem de eğitim görenleri uygulamalı eğitimle desteklemiş oluruz” dedi.

Bu sözlere Rektör Mahmut Özer ve işletme sahibi Erol Duran olumlu cevap verdiler. Vali Kaban ve heyet gezi dolayısıyla Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Coşkun Ulutaş’a ve üreticilere teşekkür ederek ayrıldılar.

Güncelleme Tarihi: 20 Nisan 2017, 12:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER