Valilik'te önemli mesajlar verdi

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Zonguldak'ta.. Kılıç'ı, AK Parti Zonguldak Milletvekili ve MKYK üyesi Hüseyin Özbakır karşıladı.

Valilik'te önemli mesajlar verdi

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Zonguldaka gelerek Vali Ali Kabanı makamında ziyaret etti.

 

Bakan Kılıç, Vali Ali Kabanı ziyaret ederek kent hakkında bilgi almasının ardından bakanlığına bağlı kurumlar tarafından ilde yapılan yatırımlarla ilgili bilgi verdi.

Valilik ziyaretinin ardından gazetecilere açıklamada bulunan Akif Çağatay Kılıç, Ankaradan Zonguldaka giriş kapısı olan Devrek ilçesinde -sivil toplum örgütleri temsilcileri, muhtarlar, belediye başkanları ve sporcularla bir araya geldiğini söyledi.

Kentte yapılan yatırımlarla ilgili bilgi veren Kılıç, Bakanlığımızın görev alanı içerisinde olan bir çok yatırımımız var. Şu anda 6 yatırımımız spor tarafında devam ediyor. Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) tarafındaki yatırımlarımız da devreye girdi. Geçmişteki yoğun talebe KYK yetişemiyordu. Son yapılan yatırımlarla büyük bir artış sağlandı. Spor anlamındaki yatırımlarımız ise özellikle yapımı devam eden bizim sporcu fabrikası olarak adlandırdığımız ama özellikle genel anlamda baktığınızda bireysel ve takım sporları açısından antrenman imkanı sunan ve içerisinde gençlik merkezinde olacağı 13 milyon lira yatırımın biraz üstünde olan yatırımız devam ediyor. Temmuz gibi bunun açılışını yapacağız. diye konuştu.

Türkiyenin dört bir yanında inşa edilen mahalle tipi spor kompleksi olarak adlandırılan ve içerisinde futbol, basketbol ile voleybol sahasının bir arada olduğu bin 300ü aşkın tesisi inşa ettik diyen Akif Çağatay Kılıç, Gençlerimizin ve sporcularımızın ayağına tesisleri getireceğiz. Biz AK Parti hükümetleri olarak 2002den buyana kurucu genel başkanımız, cumhurbaşkanımızın kurduğu parti olarak Türkiyenin dört bir yanına bir çok yatırım yaptık. Buraya yaptığımız yatırımların bedeli 70 milyon liradır. Bu spor yatırımıdır. Yapacağımız yatırımların işletilebilmesi, verim alınabilmesi ile şehirler tarafından iyi kullanılarak ve o şehre kazandırmasın noktasında yük getirmemişi konusunda yapmamız gereken yatırımlar var. Biz AK Parti iktidarları olarak her zaman vatandaşımızın da, kentlerimizin de ve sporcularımızın da çıkarları konusunda yatırımları yapmak konusunda hiç bir zaman geri durmadık. şeklinde konuştu.

Bir gazetecinin, Euro 2024te Türkiyenin aday olduğunu ve bu anlamda Zonguldaka yeni bir stadyum yapılacak mı sorusuna Kılıç, Euro 2024de adaylığımızı açıkladık ve dosyamızı sunduk. Bu süreç bir yıl daha devam edecek olan bir süreçtir. Bölgesel ve coğrafi olarak baktığınızda sadece stadyumun olması değildir bir ildeki oynanacak olan veya verilecek olan müsabakanın karşılığı. Farklı kavramlar vardır. Bunlar zaman içerisinde değerlendirecek şeylerdir. Bizim şu an bu bölgede ve Zonguldak çevresinde sizin tasvir ettiğiniz anlamda gibi bir stadyum yok. diye cevapladı.

Güncelleme Tarihi: 04 Mart 2017, 09:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER