Valiyi göreve davet etti.

Zonguldak il genel meclisi’ni ikici birleşiminde Ak Parti İl Genel Meclis Üyesi Rıfkı Gültekin, valiyi göreve davet etti.

Valiyi göreve davet etti.

Zonguldak İl Genel Meclisi’ni itkici birleşimi gerçekleştirildi.

Necdet karaveli Başkanlığında gerçekleştirilen toplantı açılış ve yoklama ile başladı. Ardından bir önceki oturuma ait tutanak özeti okunarak oylandı ve ardından 5302 Sayılı İl Özel İdare Kanununun 45. ve Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliğinin 27. maddeleri gereğince hazırlanan, İl Özel İdaresi 2018 Yılı Bütçe tasarısının görüşülmesine geçildi.

VALİMİZİ GÖREVE DAVET EDİYORUM

Madde ile ilgili söz alan AK Parti İl Genel meclis Üyesi Rıfkı Gültekin, 2017 yılındaki planlı işlerin bir çoğunu tamamlanmadığını belirterek, “Geçen sene ki bütçe, idari yatırım programı karara bağlanmış. Güneşli köyü köprüsünün tamiri bakımı onarımı 50 bin TL bütçesi koyulmuş, yatırım programına girmiş. 2015 yılındaki büyük selde zarar görmüş, korkulukları gitmiş, ciddi bir kayma oluşmuş. Yatırımdan yapılmadı, bütçeye koyalım dedik. 2017 yılında yaz boyunca defalarca idareye gittim geldim. ‘Sular yükseldiği zaman hiçbir şey yapamayız, bu köprüyü bir an önce yapalım’ dedim. Ne hikmetse bir yaz boyunca hiçbir işlem yapılmadı. Ereğli Hizmet Götürme Birliklerine aktarıldı. Şu anda sular yükseldi, biz bu köprüyü bu saatten sonra nasıl bakım onarıma sokacağız? Bunun sahadaki faturası her zaman bize çıkıyor. Burada öyle sıcak odalarında rahat koltuklarında oturan insanlar hiçbir şekilde sorumluluk sahibi olmuyorlar. Biz neyin bütçesini yapacağız, neyin yatırım programını yapacağız. Bu hususlarda ciddi manada Sayın Valimi göreve davet ediyorum. Birileri rahat rahat otururken bizler sahada vatandaşlarla sürekli karşı karşıya geliyoruz. Artık bu tahammül edilmez noktalara geldi. Birilerinin buraya neşter olması gerekiyor. 2018 yılının bütçesini hayırlı olmasını dilemek istiyorum ama çünkü olmayacak. Buradaki zihniyetin değişmesi, ciddi bir revizyon gerekiyor. Hiçbir sorumluluğu olmayanlar, kimseye hesap vermeyenler istediği at koşturuyor. Artık yeter.”

YAZILI ÖNERGE VERSİN YAZIYI CEVAPLAYACAĞIZ

“Bunun üzerine Gültekin’e İl Özel İdare Genel Sekreter yardımcısı Mehmet Kokulu cevap vererek, “85 milyon liralık bütçemiz hayırlı olsun. Sayın Gültekin ağır bir dil kullandı. Kendisi yapılmayan işleri yazılı önerge şeklinde verirse bizde yazılı olarak cevaplayacağız” diye konuştu

 CHP Grup başkan vekili Fikret zaman’da yapılan iş oranların her geçen yıl azaldığını ifade ederek eleştiride bulundu.

 Ayrıca CHP İl Genel Meclis Üyesi Nebahatin Yılmaz’da il genel meclis üyelerini tatil zamanın yaz sezonu olmasını yanlışlığına değindi ve tatil günlerin farklı bir zamanda yapılması gerektiğini, işleri takip edemediklerini ve gündemden koptukların söyledi.

 İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli’de Yılmaz’a cevap vererek, “İşleri takip ediyoruz ve bizler görevimizin başındayız. Hizmetler aralıksız olarak devam ediyor” dedi.

 Son olarak ise AK Parti İl Genel meclis üyesi Rıfkı Gültekin söz alarak, “ben yazılı önerge vermeyeceğim, eksik olan hizmetler raporda beli bir zahmet bakıversinler” diyerek Mehmet Kokulu cevap verdi.

Güncelleme Tarihi: 02 Kasım 2017, 11:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER