YANGINLARA HELİKOPTERLİ ÇÖZÜM

YANGINLARA HELİKOPTERLİ ÇÖZÜM
gundemeregli.com-Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü Kızılçam ve karaçam ormanlarında büyüyerek ilerleyen ve tehlike oluşturan yangınlara helikopter ile müdahale ediyor.

Bölge Müdürlüğü olası felaketlerin önüne geçmek amacıyla 24saat hazır beklettiği helikopterleri  korkulu yangınlar öncesinde ilk müdahale için kullanıyor.

Helikopterler Zonguldak’a bağlı Karabük Orman İşletme Müdürlüğü Karatepe İşletme Şefliği çalışma alanındaki Çukurca Köyü mevkiinde meydana gelen ve korkuya neden olan orman yangınlarını önlem amacıyla kullanarak büyük felaketleri önledi.

 

-----Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü yaz sezonunda artan orman yangıları için helikopterleri hazır kıta bekletiyor.

Zonguldak Orman Bölge Müdür Yardımcısı Nizamettin Ören’in bizzat önderlik ettiği çalışmalarda yaşanan yangın olayları büyümeden önlendi.

 Karabük İşletme Müdürlüğü Yangın Harekat Merkezine Alo 177 hattından ihbar edilen orman yangını sonrasında bölgeye hareket eden İşletme Müdürlüğü Yangın İlk Müdahale Araçları yangına kısa sürede  müdahale etti.

BÜTÜN ARAÇLAR SEVK EDİLDİ

Rüzgarın da etkisiyle Kızılçam ve karaçam ormanında büyüyerek ilerleyen ve tehlike oluşturan yangına, Karabük ve Düzce Helikopteri ile Eskipazar, Safranbolu, Yenice, Samatlar, Araç, Dirgine, Gerede, Bartın ve Zonguldak Orman İşletme Müdürlüklerinden arozözler sevk edildi.

Kısa süre içerisinde; 2 Helikopter, 5 İlk Müdahale Aracı, 14 Arozöz, 5 Su İkmal Aracı, 6 İş Makinesi ile yangına havadan ve karadan müdahale edilerek tüm ekiplerin özverili çalışmaları ve mücadeleleri sonucunda yangın 8 saat içinde kontrol altına alındı.

Henüz çıkış nedeni bilinmeyen orman yangınında 8,5 hektar örtü ve 7,0 hektar  tepe olmak üzere toplam 15,5 hektar alan yangından etkilendi.

İNCELEME TAMAMLANDI

Karabük Orman İşletme Müdürlüğü Cemaller Deposunda Orman Yangınlarıyla ilgili genel bir değerlendirme toplantısı yapılmasının ardından yangın helikopteri ile inceleme uçuşu yapıldı.                                        

İnceleme uçuşuna; Bölge Müdür Yardımcı Nizamettin Ören, Orman Koruma Şube Müdürü Mehmet Pınar, Safranbolu Orman İşletme Müdürü Rifat Ataş, Karabük Orman İşletme Müdür Yardımcısı Basri Gürol Altunay ile Teknik Personel katıldı.

Cemaller pistinden havalanan Yangın helikopteri ile Karabük, Safranbolu ve Yenice Orman İşletme Müdürlükleri sınırlarında yapılan ve yapılmakta olan YARDOP,  rehabilitasyon sahaları, yanan alanlar, yangın şeritleri ve yangın göletleri havadan görüldü.

VEDA YEMEĞİ DÜZENLENDİ

Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü Sosyal Tesislerinde Bölge Müdürü Musa Çelebi’nin de katıldığı bir veda yemeği düzenlendi.

Teşkilatın değişik kademelerinde uzun yıllar hizmet veren Mehmet Çağatay, Ali Çavuşlu ve Şenol Dinçsoy’un emekli olmaları münasebetiyle düzenlenen veda yemeğinde bir konuşma yapan Bölge Müdürü Musa Çelebi, “emekli personele verdikleri hizmetlerden dolayı teşkilatımız adına teşekkür ederek bundan sonraki yaşamlarında da aileleriyle birlikte sağlıklı, mutlu ve başarılı uzun ömürler diliyorum” dedi.

Emekli olan personel de duygularını ifade ederken düzenledikleri organizasyon için Bölge Müdürlüğüne teşekkürlerini iletti.

ÇALIŞMA TAMAMLANDI

Dirgine İşletmemize bağlı Karadere Orman İşletme Şefliği büyük onarım programında yer alan 92 kod nolu yolda, 2+500 km. büyük onarım çalışması tamamlandı. Orman yolu normal standartlarına getirilerek, 3+000 km. olarak programa alınan 79 kod nolu yolda üst yapı çalışmaları hedeflenen seviyeye getirildi.

Güncelleme Tarihi: 06 Temmuz 2013, 13:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER