Yeni girişimciye 100 bin lira..

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Zonguldak İl Müdürü Güven Aktaş, Girişimcilik destek programında işverenlere ve şeni işini kuracak olanlara yaptıkları destekleri anlattı.

Yeni girişimciye 100 bin lira..

Aktaş, “Yeni işini kuran girişimcilere 100 bin lira destek veriyoruz” 
KOSGEB İl Müdürü Güven Aktaş yeni işini kuracak olan girişimcilere 50 bin lirası hibe olmak üzere 100 bin lira kredi desteği verebildiklerini belirterek, “50 bin lira hibe destek içerisinde 2 bin lira işletme kuruluş giderleri için veriyoruz resmi kuruluş giderleri için. Her hangi bir belge istemeksizin 18 bin lira kuruluş makine teçhizat, donanım ve yazımı destek giderleri verebiliyoruz. 30 bin lira 2 yıl boyunca işletme giderlerine katı sağlayabiliyoruz. Bunlar kira ve personel destek gideri olabiliyor. Ayrıca 100 bin lira da sabit yatırım için yine makine, teçhizat, donanım alımı için 100 bin lira geri ödemeyi desteğimiz var sıfır faizli, 30 ay ödememiz, ondan sonra ki 2 yıl içerisinde 8 eşit taksitte ödeyebildiğimiz bir kredidir” dedi
Kadın girişimcilere pozitif ayrımcılık ta yaptıkları anlatan KOSGEB İl Müdürü Güven Aktaş, ayrıca Zonguldak bölgesinde 36 tane Kobi Gel Projesini desteklediklerini de sözlerine ekleyerek şu bilgileri verdi:


FAİZ DESTEKLERİMİZ DIŞINDA 9 ADET DESTEK PROGRAMIMIZ VAR
9 adet destek programı olduğunu belirten KOSGEB İl Müdürü Güven Aktaş, “Bizim kredi faiz desteklerimiz dışında 9 adet destek programımız var. Bunlardan en fazla rağbet gören yeni girişimcilere destek verdiğimiz girişimcilik destek programı. Girişimcilik destek programında bir uygulamalı girişimcilik eğitim dediğimiz eğitimimiz var iş planı hazırlamayı öğreniyor girişimciler” dedi


YENİ GİRİŞİMCİYE 100 BİN LİRA..
Onun akabinde işletmesini kuran girişimcilere biz 50 bin hibe, 100 bin lira kredi desteği verebiliyoruz. 50 bin lira hibe destek içerisinde 2 bin lira işletme kuruluş giderleri için veriyoruz resmi kuruluş giderleri için. Her hangi bir belge istemeksizin 18 bin lira kuruluş makine teçhizat, donanım ve yazımı destek giderleri verebiliyoruz. 30 bin lira 2 yıl boyunca işletme giderlerine katı sağlayabiliyoruz. Bunlar kira ve personel destek gideri olabiliyor. Ayrıca 100 bin lira da sabit yatırım için yine makine, teçhizat, donanım alımı için 100 bin lira geri ödemeyi desteğimiz var sıfır faizli, 30 ay ödememiz, ondan sonra ki 2 yıl içerisinde 8 eşit taksitte ödeyebildiğimiz bir kredi diyelim.


KADIN GİRİŞİMCİYE POZİTİF AYRIMCILIK..
KOSGEB İl Müdürü Güven Aktaş, ayrıca, “Kadın girişimcilere yüzde 20 artırımlı destek veriyoruz. Yani Zonguldak bölgesinde bizim destek oranımız erkeklerde yüzde 70, bayanlarda yüzde 90. Bu da devletimizin bizlere sağladığı önemli bir imkan olarak düşünüyoruz” şeklinde konuştu.


ARGE İNAVASYONDA 750 BİN LİRA KREDİ VERİYORUZ
AR-GE’ye 750 bin lira kredi verdikleri belirten KOSGEB İl Müdürü Güven Aktaş, şunları söyledi:
“Ayrıca bizim AR-GE, İnavasyon, Endüstriyel Uygulama Destek Programımız var. Bu program kapsamında ülkemizi üretim odaklı ekonomiler seviyesine çıkarabilecek, katma değeri yüksek ürünlerin üretilmesi hedefleniyor burada. Burada hem girişimciler hem de mevcut işletmeler yeni bir ürün geliştirmeye, eni üretim tekniği geliştirmeye veya teknolojik tabanlı bir takım fikirleri varsa, ayrıca inovatif fikirlerin projeye dönüştürülmesi notasında biz destekler sağlıyoruz. Buda bizim AR-GE, İnavasyon, Endüstriyel Uygulama Destek Programımız 2 ay ayrı 2 bölümden oluşuyor. AR-Ge İnavasyon kısmı, burada ilk ürünü üretilmesi, portotif dediğimiz ilk ürünü üretilmesine destek olabiliyoruz, onun için yapılacak harcamalara toplamda 750 bin lira kadar destek olabiliyoruz. Destek oranımız yüzde 75. Bu desteğin içeriğine bakarsak kira için destek olabiliyoruz. makine teçhizat, hammadde, donanım, hizmet alımı giderlerini 150 bin liraya kadar hibe, 300 bin liraya kadar geri ödemeli destek verebiliyoruz. Onu dışında personel giderlerine destek olabiliyoruz. İşletme içinde çalışan mevcut personele de destek olabiliyoruz. 150 bin liraya kadar hibe destek verebiliyoruz. En az ön lisans mezunu olmasını istiyoruz. Ayrıca proje geliştirme destekleri dediğimiz proje ile ilgili danışmanlık, eğitim, tanıtım, yurt dışı iş gezisi veya yurt içi teknolojik işbirliği ziyaretleri gibi konularda 150 bin liraya kadar hibe destek verebiliyoruz”


36 TANE KOBİ GEL PROJESİNİ DESTEKLİYORUZ
Zonguldak’ta 36 adet Kobi Gel projesini desteklediklerini belirten KOSGEB İl Müdürü Güven Aktaş, şunları söyledi:
“Bunun dışında geçen sene uygulamaya koyduğumuz Kobi gelişim destek Programımız var. Bu Kobi Gelişim destek Programında ülkemizde ki işletmelerin daha fazla katma değer üreten, rekabet düzeylerini yükselten projelerine destek olabiliyoruz. Geçen sene 5 adet çağrıya çıktık. Bunlar özellikle ilk 2 tanesi imalat sanayisine yönelikti. İmalat sanayinde faaliyet gösteren işletmelerin teknolojik yatırımlarına destek olduk. Ayrıca teknolojik yatırım çerçevesinde alacakları personellere, danışmanlara, eğitim yazılım alımlarına destek olduk. Bu projelerde Zonguldak bölgesinde 36 tane Kobi Gel projesini destekliyoruz.”

Güncelleme Tarihi: 27 Şubat 2017, 13:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER