ORUÇ, "BİZZAT ARZ ETTİM, HABERİ OLDU" 

Zonguldak'ta, AK Parti Ereğli Belediye Başkan Adayı Erol Şahin, ilçedeki üniversite öğrenci sayısını 10 bine çıkartmak istediklerini söyledi.

ORUÇ, "BİZZAT ARZ ETTİM, HABERİ OLDU" 

AK Parti Kdz.Ereğli Belediye Başkan adayı Erol Şahin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ereğli mitinginde verdiği müjdelerin bölge için önemine değindi. Öğretmenevi'nde düzenlenen Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Saadet Oruç, AK Parti Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Adem Öztürk, bazı meclis üyesi adaylarının da katıldığı toplantıda Şahin, kampüs alanı başta olmak üzere Erdemir'in yatırımları, projeler ve yapmak istediklerine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
 

"ŞİMDİDEN MÜJDELİYORUM" 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kdz.Ereğli mitinginin çok anlamlı olduğunu 25 binin üzerinde bir kalabalığın yer aldığını anlatan Şahin, gösterilen ilgiye de teşekkür ederek, " Cumhurbaşkanımızın Ereğli sevgisinin bu coğrafyaya çok büyük katkılar olacağını şimdiden müjdeliyorum" dedi.

 "KISMEN LAFI BİNA BOYUTLARI İÇİNDİ" 
Bizim seçim broşürlerimizde ve kataloglarımızda Ereğli'de üniversite öğrenci sayısının 10 bine ulaştırılmasını hedeflemişiz. 3 Yeni fakülte önermiştik. Bunların 2 tanesinin de eski devlet hastanesi arazisine önerdiğimizde bazı çevreler eleştiriler getirmişti. Cumhurbaşkanımız bu konuya açıklık getirdi. Ereğli ile ilgili bilgiler sık sık güncel olarak kendisine verilmektedir. Cumhurbaşkanımızın söylediği kısmen kelimesi var, bunu izah etmek istedik. Bunun anlamı, söz konusu fakülte binalarının boyutlarının askeri üsteki helikopter iniş kalkışlarına göre düzenlemesiydi. Başka da bir ifade etmemektedir. Cumhurbaşkanımızın bu müjdesi için çok teşekkür ediyorum. Yapılıp yapılmayacağı tartışmalarına bizzat yapılacak kendisi ifade etmiş ve müjdeyi vermiştir. Biran önce fakülte binalarımızın inşası ile ilgili çalışmalarımıza başlayacağız. Bunun tek anlamı ve gerçeği budur.
 

EK BİN KİŞİYE İSTİHDAM 
Bunun dışında Erdemir'in 1 milyar dolarlık yatırımı var. Bu yatırım tamamen Ereğli'ye yapılacaktır. Buraya alınacak işçiler de Ereğli'den bin kişidir. Bu kişiler de ilave istihdamdır. Konu açık ve nettir. Güzel şeyler gerçekleştiriyor Kdz.Ereğli'de. Ereğli'nin birinci lige çıkması noktasında bütün alt yapılar hazırlanıyor. 
 

"EREĞLİ'NİN BÜYÜMESİ İÇİN" 
Bunların hepsinden daha fazla önem ifade eden bir gerçek var. Sayın Cumhurbaşkanın Ereğli için söylediği güzel ifadeler ve destekleyeceği, önümüzün açılacağına ilişkin sözlerinin dışında biz Ereğli Belediye Başkanı olarak üreteceğimiz tüm projelerde, Ereğli’nin büyümesi için, Ereğli’nin 250 bin, 300 binlere çıkabilmesi adına yapacağım birçok projeler ve çalışmalar olacak. Bu çalışmaları yaptıktan sonra sizin arkanızda bu projeleri gerçekleştirebilecek güçlü bir irade gerekmektedir. Bu güçlü iradeniz varsa ürettiğiniz projeler hayata geçip Ereğli’de iş, ekmek olabilir, sosyal hayat gelişebilir, belediyenin yapacağı sosyal tesislere, kadar trafik sorunundan otoparkına kadar her türlü problemi çözebilirsiniz. Yoksa bunlar sadece kataloglarınızda kalır. 

"MİLLETİN AKLIYLA, BEYNİYLE DALGA GEÇMEK" 
Aynı projeleri 5-6 kez kataloglarınıza koyarsınız; teleferik yapacağım dersiniz yine koyarsınız, viyadük yapacağım dersiniz yine koyarsınız hiçbirini de yapamazsınız elinizden bunlar kalır, patlar. Hatta milletin aklıyla, beyniyle dalga geçmekten ileriye gitmez bunlar. Aynı şeyleri yapamadığınız halde tekrar tekrar ifade etmek arkanızdaki güçlü bir siyasi iradeyle olabilir. Çünkü belediye bütçesini aşan maddeleri kataloglarınıza koyuyorsanız- viyadük’ün hesabını ben yaptırdım 170 milyon lira, belediye bütçesi de 170 milyon lira nasıl yapacaksınız? 17 yılda bile yapamazsınız- ama bu kardeşiniz için çok farklı bir şey var.
 

 "5 YIL SİZİN HİZMETKARINIZ" 
İşte esas önemli olan nokta bu. Tüm Ereğli halkının dikkatini buraya çekmek istiyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız Ereğli ile ilgili duygu ve düşüncelerini anlatıp Ereğli’den yarim diyerek bahsetmesinden sonra diyor ki; Sayın Cumhurbaşkanımız, ‘onun için Erol Şahin kardeşimizi bizler size daha iyi hizmet edebileceğine inandığımız için buraya aday olarak gönderdik’ ve devam ediyor; ‘Kardeşlerim şuanda bu kardeşiniz, 4 buçuk yıl daha ölüm olmazsa bu ülkenin Cumhurbaşkanı mı? Evet. Dolayısıyla Erol Şahin kardeşim de burada inşallah bu seçimi kazandıktan sonra 5 yıl sizin hizmetkarınız. Yeni sistemde buradaki benim elim ayağım, her şeyim Erol Şahindir.’ Kdz. Ereğli’deki adaylarımızın hepsini gözden geçirin hızlıca hangi arkadaşımız böyle projeleri ortaya koyabilecekse, hangi arkadaşımızın arkasında böyle bir siyasi irade varsa, bu konuşulanların onda birini yapabilecek gücü kudreti olan bir belediye başkan adayı daha varsa getirin ben de ona oy vereceğim. 
 

"HİZMETKARLIK EDECEĞİZ" 

Ereğli’nin geleceği ile kimsenin oynamaması gerekir. Şimdi bütün bu sözler sayın Cumhurbaşkanımızın 4 buçuk yıl boyunca, bizim de 5 yıl aynı dönem içinde hizmet edeceğimiz noktada Sayın Cumhurbaşkanımız ülkemizin başında, biz Kdz. Ereğli Belediye Başkanı olarak birilikte Ereğlimize ve ülkemize hizmetkarlık edeceğiz. Bu hizmeti yaparken her sıkıştığımız noktada, her projemizde Sayın Cumhurbaşkanımızın full desteği olacağını hepimiz biliyoruz. Kendisinin 30 bine yakın Ereğlili’nin karşısında söylediği ifadelerden anlıyoruz. Bu sözleri Cumhurbaşkanımız hiçbir yerde kurmuyor. Bu Ereğli’ye olan sevgisinin, aşkının en büyük ifadesidir. Ereğli bu fırsatı kaçırmamalıdır. Sayın Cumhurbaşkanının Ereğli’ye olan sevgisi ve desteği ile 5 yıl içerisinde bütün sorunların çözümünü ve Ereğli’nin birinci lig bir ilçe olmasını, gelişmiş bir ilçe olmasını temin edebiliriz. Aksi takdirde Ereğli bugünleri bile arar hale gelebilir. Siyaset yapmıyorum, gerçeklerden bahsediyorum. Cumhurbaşkanımız Ereğli ile arasındaki gönül bağının kesilmemesini artarak devam etmesini temenni ediyor. Son 8 günümüz bir kapı kapı gezmeye devam edeceğiz" 

ORUÇ, "BİZZAT ARZ ETTİM, HABERİ OLDU" 
Gazetecilerin sorularını da cevaplandıran Şahin , 'Ereğli OSB Sanayicilerinin teşvik derecesi ve sektörel teşvik talepleri olduğu' yönündeki soruya ise, "Bu konular Sayın Cumhurbaşkanımızla seçimden sonra yapacağımız ikili görüşmelerimizde gündeme getireceğimiz konular. Kdz. Ereğli’de yatırım yapmak için birçok insanın hazırlanacağını biliyorum, çünkü Sayın Cumhurbaşkanımızın özel firma bazlı teşvikleri ile biz birçok sıkıntı yaşayacağız. Bu yakın ilişki işte burada çok önemli. Diğer siyasi partilerin adaylarının seçilmesi halinde böyle bir imkanları asla olamayacak ve yok. Ama bu kardeşiniz belediye başkanı olursa Ereğli’de yapılacak önemli ölçekte bütün yatırımlara Sayın Cumhurbaşkanımız nezdinde yapacağımız girişimler neticesinde firma bazlı teşvikler gündemde olacak. Bunların peşinde olacağız. Ayrıca metal kümelenme ile ilgili de çalışmalarımız var. Ayrıca Alaplı OSB ile ilgili de çalışmalarımız devam ediyor, şuan o da Ereğli sınırları içerisinde sayılır. Burada şunu ifade etmek istiyorum; Kdz. Ereğli’nin sorunlarını biz çözebiliriz. Bunlar bizim alanımız; ekonomi, sanayi, istihdam, yatırım bizim alanımız. Arkamız da var mı? Evet. Sayın Cumhurbaşkanımız diyor ki; ‘ben 4 buçuk yıl daha Cumhurbaşkanı olduğum sürece Erol Şahin kardeşimin destekçisiyim.’diyor. Bütün bunların içerisinde bizim Cumhurbaşkanımıza ulaşmamız herkesten çok daha hızlı olacaktır." şeklide cevaplandırdı. Oruç'da Şahin'in açıklamalarına ilave olarak "Bu konuyu bizzat ben kendim de arz ettim. Haberi oldu.” diye cevap verdi.

Güncelleme Tarihi: 23 Mart 2019, 19:26
YORUM EKLE
YORUMLAR
Akp sevdalısı
Akp sevdalısı - 5 yıl Önce

Şu fotoda biri olmasa çok güzel bir kare olacaktı....

Eregli
Eregli - 5 yıl Önce

Lutfen herkezin hoşlandığı yada hoşlanmadığı insanları nerden bulunsun ayrıca fatih çakır çok iyi bir insan

SIRADAKİ HABER