Yeşil, Toplu Sözleşme Görüşmelerini Değerlendirdi.

Yeşil, Toplu Sözleşme Görüşmelerini Değerlendirdi.

Genel Maden İşleri Sendikası Genel Başkanı Hakan Yeşil, toplu sözleşme görüşmelerini değerlendirdi.

Yeşil, "Bizim derdimiz grev değil biz bu işi uzlaşarak masa başında bitirmek istiyoruz."dedi  Başkan Yeşil, "2021 yılı toplu sözleşme görüşmeleri pandemi nedeniyle çok sağlıklı olmadı. Görüşmelerimiz bitti, arabulucu sürecimiz başladı. Arabulucu sürecimiz bu hafta bitiyor.

Bundan sonraki süreçte 60 günlük bir grev kararı alma sürecimiz başlıyor. Bu süreç içinde hükümet ile görüşmelerimiz devam ediyor. Hükumete 17 maddelik bir taslak hazırlayıp vermiştik. Hükümetin bizim talebimize karşı bir teklif vermesi gerekiyordu, 5 Temmuz’da enflasyon rakamları açıklandı ve bu teklife karşılık olarak biz  bir açıklama yaptı.Altay %9, ikinci altı ay için %5 enflasyon ve  %5 artı enflasyon. Yine düşük ücretli arkadaşlara, askeri ücretin altında maaş alan arkadaşlara bazı paralar teklif edildi. Ve bu teklifleri kabul etmemiz mümkün değil.

Türkiye’de ekonomik sıkıntıların büyük olduğunu bir dönemde Bu teklifleri kabul etmemiz mümkün değil. Çünkü geçen yıldan bu yana enflasyon rakamları TÜİK açıklasa da bizim yaşadığımız gerçek enflasyon %40 ve %50’lerin üzerinde. Biz hükümetten sadaka istemiyoruz, emeğimizin karşılığını istiyoruz. Cebimize giren paradaki kayıplarımızı istiyoruz. Bu anlamda isteklerimiz çok değil, bayramdan sonra görüşmelerin devam edeceği yönünde hükümetin Türk- İş yaptığı bir açıklama var." Biz baştan beri şunu söylüyoruz düşük ücret alan arkadaşlarımızın ücretleri yükseltirsin eşit işe eşit ücret olsun.  Bizim derdimiz grev değil biz bu işi uzlaşarak masa başında bitirmek istiyoruz.  Ancak şartlarımızı sonuna kadar kullanacağız. Grev hakkımız elimizde, bayramdan sonra hükümetin bize vereceği teklifi tekrar gözden geçireceğiz.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER