Zeki Tosun'dan kutlama mesajları

AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, Dünya Yaşlılar haftası nedeniyle kutlama mesaj yayınladı.

Zeki Tosun'dan kutlama mesajları

Zeki Tosun mesajında şu görüşlere yer verdi; “Bu gün en anlamlı günlerimizden,  sevgi ve saygıyı en çok hak eden, gölgesinde yetiştiğimiz çınarlarımız olan Yaşlılar Haftası’nı kutlamanın heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Yaşlılık dönemi herkes tarafından saygı ve itibar görmenin arzu edildiği, minnet ve şükran duygularının en üst seviyede beklendiği hassas bir evredir. Onların toplumla bütünleşmelerini ve yaşama bağlı kalmalarını sağlamak, ömrünün büyük bir kısmını topluma ve ülkeye hizmetle geçirmiş bu insanlara, şükran ifadesi olacaktır.

Millet olarak ne mutlu bize ki, yaşlılarımızı yük olarak görmeyen, tam aksine onlara ihtimamla ve sevgiyle yaklaşmamızı sağlayan bir kültüre sahibiz. Tarihin her döneminde Milletimiz yaşlısına gereken önemi vermiş, büyüğe saygı milletimizin en önemli töresi, vazgeçilmez geleneği olmuştur. Bu geleneği yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak, toplumuzun ruhen sağlıklı, varlığını, birliğini, örnek aile yapısını, toplumsal dayanışmayı sürdürmede temel görevdir.

Unutmamalıyız ki, kendi varlığımız ve çocuklarımızın geleceği ne kadar önemliyse, yaşlılarımız da bizim için o kadar önemlidir. Onların geniş ufukları, tecrübeyle kesinlik kazanmış bilgi ve birikimleri, her zaman yararlanmamız gereken, geçmişe ve bugüne olduğu kadar geleceğe de ışık tutan birer kaynaktır.

Bir ömrün büyük kısmını topluma ve ülkeye hizmetle geçirmiş insanların, yaşlandıkları ve bakıma muhtaç oldukları dönemde ömürlerinin sonuna kadar insan onuruna yakışır bir şekilde bakım talep etme hakları vardır. Ailelerinden ve çocuklarından bu hizmeti çeşitli nedenlerle alamayanlara bu hizmet imkânlar ölçüsünde Devletimiz tarafından verilmektedir. Devletimiz de insanımızın değer yargıları arasında var olan yaşlıya sevgi, dayanışma ve saygı yaklaşımını, değişen toplum yapısı içinde ve bilimin ışığında profesyonelce hizmet alanlarına taşıyarak, yaşlı vatandaşlarımıza götürülecek hizmetlerin kalitesini ve çeşitliliğini artırmaya yönelik çalışmaları sürdürmektedir

Bu duygularla saygıdeğer büyüklerimizin Yaşlılar Haftasını kutluyor,  sağlıklı, huzurlu, mutlu uzun ömürler dileyerek hepsinin ellerinden öpüyorum.”

AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, Nevruz ve Orman Haftasını kutladı

Türklerin Orta Asya´dan buyana Baharın gelişi ve müjdecisi olarak kutlama geleneği olan Nevruz Bayramının Türk Milletine ve Dünya Türk Devletlerine mutluluk ve barış getirmesini dileyen AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, 16 Nisan tarihinde yapılacak Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi Halk Oylamasının da kalkınmanın, birlik ve kardeşliğin habercisi olacağını söyledi.

Ormanların bir ülkenin akciğerleri ve en büyük zenginlik kaynağı olduğunu dile AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, “Kullandığımız kalem, okuduğumuz kitap, yazdığımız defter, oturduğumuz sandalye, yemek yediğimiz masa ve daha saymakla bitiremeyeceğimiz yüzlerce ihtiyacımızı ormanlardan karşılarız. Bizim için orman, hava gibi, su gibi, ekmek gibi ihtiyaç duyduğumuz doğal kaynaklardandır. Binlerce bitki, hayvan türünün yaşadığı ormanların faydalarını saymakla bitiremeyiz. Her orman birer oksijen ve yağmur fabrikası gibidir. Ormanlarını bilinçsizce tüketen ülkeler, sadece çölleşmekle kalmazlar, sahip oldukları en değerli şeyi ve en büyük doğal zenginliği de kaybetmiş olurlar” dedi.

Anadoluda olduğu gibi; Orta Asyadaki Türk topluluklarının da Nevruz geleneğini canlı olarak günümüze kadar yaşattığına işaret eden Tosun, şunları söyledi: “Orta Asyadan Balkanlardaki uluslara kadar çok geniş bir bölgede yerel renk ve inançlarla kutlanan Nevruz, her ulusun kendi kültür değerleriyle özdeşleştirip sembolleştirdiği, özü itibariyle baharın gelişinin kutlandığı coşkuyla karşılandığı bir gündür. Zonguldak´ımızın havası güzel, Baharı bereketle karşılıyoruz. 16 Nisan Ülkemiz ve milletimiz için, Türk dünyası için yeni bir başlangıç, kararlılığın ve kalkınmamızın temel taşı olacaktır. Bu nedenle Başta Zonguldak halkımı5z olmak üzere, Büyük Türk Milletinin, Türk Devletlerinin ve ulusumuzun Orman haftasını ve İyiliğin, güzelliğin ve kardeşliğin müjdecisi olan Nevruz´un birlik, dirlik, kardeşlik ve barış getirmesini dilerim.”

Güncelleme Tarihi: 20 Mart 2017, 09:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER