Zonguldak Can hocasını uğurladı

Zonguldak Mehmet Çelikel Lisesi ve TED Koleji’nde Beden Eğitimi Öğretmeni olarak yıllarını eğitime ve spora adayan Can Polat Pamay (91) son yolculuğuna uğurlandı.

Zonguldak Can hocasını uğurladı

Bir süredir rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü Level Hastanesi’nde önceki gün akşam saatlerinde hayatını kaybeden Can Polat Pamay’ın vefatı eğitim camiası başta olmak üzere Zonguldak’ı yasa boğdu. Bugün hastane morgundan alınan Pamay’ın cenazesi ilk olarak 35 yılını geçirdiği Mehmet Çelikel Lisesi’ne getirildi. Buradaki törenin ardından Acılık Hz. Ali Camine getirilen Can Polat Pamay’ın cenazesi öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Asri Mezarlıkta toprağa verildi.

Cenaze törenine, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, TBMM eski Başkanı Köksal Toptan, CHP Zonguldak eski Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal, Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Haberal,GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci,  Zonguldak Kömürspor Kulübü Başkanı Süleyman Caner, Mehmet Çelikel Lisesi ve TED Koleji okulu idarecileri, Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruşları Temsilcileri, Avukatlar, Spor Camiası, Mahalle Muhtarları, Dernek Başkanları, eski belediye başkanları, öğretmenler, öğrenciler ve sevenleri katıldı.  

 

CAN HOCA KİMDİ?
Zonguldak’ta hayırseverlerin bağışlarıyla 1938 yılında Türkiye’nin ilk bağış okulu olarak eğitim-öğretime açılan Mehmet Çelikel Lisesi’nde Beden Eğitimi Öğretmeni ve Okul Müdürü olarak toplam 32 yıl görev yapan duayen eğitimci Can Polat Pamay, TED Koleji’nde de 4 yıl görev yaptıktan sonra 1990 yılında emekli olmuştu. Kentteki Kapalıspor Salonu’na ismi verilen duayen eğitimci Can Polat Pamay’ın ismi ayrıca 32 yıl görev yaptığı Mehmet Çelikel Lisesi’ndeki Konferans Salonu’na verilmişti. Merhum Pamay evli 1 çocuk, 2 torun sahibiydi.

Çebi Medya Grubu Ailesi olarak merhum Can Polat Pamay’a Allah’tan rahmet, acılı ailesi başta olmak üzere, öğretmenlerimize, öğrencilerine, spor camiasına, sevenlerine ve Zonguldaklılara sabır ve başsağlığı diliyoruz.

 
 
Güncelleme Tarihi: 23 Şubat 2017, 10:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER