Zonguldak'ın yolları Meclis'e taşındı

CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sayın Ahmet Arslan tarafından yazılı olarak cevaplandırılması talebiyle bir soru önergesi vererek Zonguldak’ın yollarla ilgili sorunlarını Meclis’e taşıdı.

Zonguldak'ın yolları Meclis'e taşındı

 

Zonguldak Ereğli Yolu’nun Bayat Mevkiinde geçtiğimiz günlerde çökme yaşandı. Yapımı devam eden ve geçtiğimiz günlerde Gazetemizde yer alan haberin ardından Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, yol sorununu Meclis’e taşıdı.

Milletvekili Turpcu, Bakan Arslan’dan şu soruların cevaplarını istedi:

  

  • 2003 yılından bu yana Zonguldak İlimiz genelinde karayollarına ne kadar yatırım yapılmıştır? Bu yatırımların ayrı ayrı ve yıl bazında olmak üzere detayları nedir?

 

  • 2003’ten bu güne kadar planlanan projelerin kaç km’lik kısmı tamamlanmıştır, kaç km’lik kısmında yapım çalışmaları hala devam etmektedir? 2003’ten bu güne kadar Zonguldak’a yapılan “bölünmüş yol” toplam kaç km’dir? Sözü edilen bölünmüş yollar için ne kadar kaynak kullanılmıştır?

 

  • Dorukhan Tüneli – Zonguldak arası karayoluna yapımına başlandığı günden bu yana ne kadar harcanmıştır? Bu yolun km başına maliyeti nedir? Devrek-Zonguldak arası karayoluna yapımına başlandığı günden bu yana ne kadar harcanmıştır? Tünel ve köprü maliyetleri hariç bu yolun km başına maliyeti nedir? Devrek- Dorukhan Tüneli arası karayoluna yapımına başlandığı günden bu yana ne kadar harcanmıştır? Bu yolun km başına maliyeti nedir?

 

  • Devrek- Dorukhan Tüneli arasındaki birim fiyatlarla, Zonguldak’ta yapılan diğer yolların birim fiyatları arasında fark var mıdır? Varsa ne kadardır?

 

  • Ereğli- Zonguldak arası karayoluna yapımına başlandığı günden bu yana ne kadar para harcanmıştır? Bu yolun km başına maliyeti nedir? Ne zaman tamamlanması planlanmaktadır?

 

  • Ereğli-Devrek karayolunun yapımına hangi tarihte başlanmıştır? Yapımına başlandığı günden bu yana ne kadarı bitirilmiştir? Bugünün parası ile ne kadar para harcanmıştır? Bu kadar zaman kaybını da göz önüne aldığımızda bu yolun güzergahı doğru mudur? Doğru değil ise yapılması gereken güzergaha bugüne kadar harcanan para, uygun olan yeni bir güzergahtaki tünel ve viyadüklere harcanacak parayı karşılar mıydı?

 

  • Zonguldak- Filyos- Saltukova Havalimanı arası karayolu çalışmalarının son durumu nedir? Bu yolun km başına maliyeti nedir? Ne zaman tamamlanması planlanmaktadır?

 

  • Zonguldak İlimizin karayolu altyapısının tamamlanamamasının ve iktidarınızın bu konuda yeterince katkıda bulunamamasının nedeni nedir?

 

  • Zonguldak’ta karayolu altyapısının yetersizliği nedeniyle gerçekleşen trafik kazalarının neden olduğu can kayıpları ve yaralanmalarla ilgili Bakanlığınız hangi tedbir ve önlemleri almaktadır? Aynı sebeplerle Zonguldaklıların yakıt, zaman ve işgücü kaybına ilişkin Bakanlığınızın görüşü nedir? Bu durumu sonlandırmak için ve karayolu altyapısını tamamlamak için hangi acil tedbirleri almayı planlamaktasınız? Buna ilişkin Bakanlığınızın politikası nedir? Yukarıda sıralanan olumsuzlukların giderilmesi için hangi çalışmaları yapmayı planlamaktasınız?

 

  • Yapılan yolların son zamanlarda bir bir çöktüğü ulusal basına da yansımıştır. Yapılıp çöken yolların bedelini kim karşılamaktadır?
Güncelleme Tarihi: 10 Şubat 2017, 09:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER