Bu da Online Gönüllü Okulu!..

Bu da Online Gönüllü Okulu!..

Bildiğiniz gibi işimiz gücümüz online oldu...

Alışverişler online,

Eğitim online,

Bankacılık online,

Otelcilik online,

Seyahat online,

Lokantalarda yer ayırma bile online...

Daha neler neler online, saymaya kalksak sayfalar almaz.

Şimdi de Türkiye’deki sivil toplumun gönüllü ihtiyacını düzenleyeceği online eğitimlerle profesyonel bir yaklaşımla ele almayı amaçlayan bir “Gönüllü Okulu” faaliyetlerine başladı.

Gönüllü Okulunda sivil toplum kuruluşlarında yöneticilik, kaynak geliştirme, planlama, koordinasyon, sosyal etki ölçümü, muhasebe gibi farklı alanlarda eğitim verilecek.

Türkiye’de sivil toplumun insan kaynağı ihtiyacını düzenleyeceği online eğitimlerle gidermeyi hedefleyen Gönüllü Okulu, Gönüllü Hizmetler Derneği bünyesinde kuruldu.

On hafta sürecek eğitimlerde sivil toplum kuruluşlarının çalıştırılmasında önem arz eden konularda birçok sivil toplum profesyonelinin katılımıyla her hafta salı günü 1,5 saatlik online eğitim düzenlenecek.

Projeye ilişkin bilgiler veren bir uzman, gönüllülükle 1976 yılından beri iç içe olduğunu, o zamandan bu yana bu alanda bilinçli insan kaynağı eksikliğini hissettiğini, bazı üniversiteler bünyesinde yüz yüze sosyal girişimcilik ve sivil toplum alanında lisan ve yüksek lisans dersleri verdiğini, korona krizi sonrasında dünyanın hızla dijitalleşmesine paralel olarak fırsat eşitliği çerçevesinde dünyanın her yerinden insanların katılabileceği şekilde SÜRDÜRÜLEBİLİR YAŞAM değerlerini gözeten online gönüllülük okulunu başlatmaya karar verdiklerini ifade etti.

Projede eğitmen olarak yer alan bir eğitimci, kalkınmanın en önemli göstergesinin modern insan, hayvan ve çevre değerleri etrafında örgütlenen etkili bir sivil toplumdan geçtiğini bildiklerini, sivil toplum kuruluşlarında yöneticilik yaparken en büyük eksikliğin bu dünya için bir şeyler yapmak isteyen ama nereden başlayacağını bilemeyen insanlarla karşılaşmak olduğunu, insanların çoğunun sivil toplum kuruluşlarına giderek herhangi bir eğitim programına katılmadan gönüllü olabileceklerine inandıklarını, sivil toplumun da en az normal bir iş gibi eğitim, oryantasyon ve teknik bilgiler etrafında profesyonel bir şekilde yönetilmesinin önemli olduğunu belirtti.

Proje koordinatörü olarak görev yapan bir  planlayıcı ise, projenin yalnızca online eğitim olarak görülmemesi gerektiğini, uygulama ve sinerji çalışmalarının da projeye dahil edildiğini, programa katılacakların seçtikleri örgütlerde gönüllülük yapmalarının da beklendiğini ifade etti.

 Aydın ayrıca proje kapsamında verilecek eğitimler ve video şeklinde hazırlanan ödevlerin de video kanallarında paylaşılacağını ve bu sayede ülkemizdeki sivil topluma ilişkin bilgi yayılımına da katkı sağlamak istediklerini belirti.

Projenin önümüzdeki dönemde internet sitesi ve sosyal medya hesapları da oluşturularak yaygınlaştırılmasına devam edilmesi hedefleniyor.

Evet; buyurun işte...

Yaşam yavaş yavaş online oluyor,

Bizler de toplum olarak buna uyuyoruz.

Uymaya da mecburuz, çünkü gelecek online!..

Güncelleme Tarihi: 18 Ekim 2020, 17:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER