Bu ihalelerde usulsüzlük Var mı? Yok mu?

Bu ihalelerde usulsüzlük Var mı? Yok mu?

Bu ihalelerde usulsüzlük  Var mı? Yok mu?

Kamu kurumları ihalelerinde aynı kapı numaralarına kadar adres vererek giren ME-SA İnşaat, Recep Beytekin inşaat isimli firmaların usulsüzlükleri Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından tespit edilerek kamu ihalelilerinden yasaklanmış ve yasal mevzuat uygulanmıştı.

Ayrıca ME-SA İnşaatın daha önce bir ihalelere farklı şirket ile girmesi bu şirketlerin aynı adreste yer almaları ve aynı gün aynı bankadan teminat mektubu almaları bakanlık tarafından fark edilmiş ve ihale yasağı almıştı.

İhale yasa ve hükümlerinde aynı adreste şirketlerin olması ve teminat mektuplarının aynı bankadan alınması, teklifin aynı kişilerce hazırlandığı kanaatini oluşturduğundan tekliflerin devre dışı bırakılması ve yasal mevzuatın açıkça uygulanması belirtilmektedir.

Diğer taraftan ME-SA İnşaat’ın aldığı ihalelerde ki usulsüzlüklerin farkına varan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ilgili firmaya ihale yasağı getirirken, Zonguldak’ta ki kurumların bu noktada sessiz kalması kafalarda soru işareti doğuruyor.  ME-SA İnşaat ortaklarından Sabrı Tığ’ın daha önce İl Özel İdare ihalelerinin ardından Bülent Ecevit Üniversitesi ve Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun ihalelerini alması bu kurumların bakanlığı ölçü almadığını gerçeğini gösteriyor.

İhaleye girilen dönemde aynı adres üzerinde gözüken ve aynı bankadan teminat mektubu alan Recep Beytekin ve ME-SA İnşaat şirketlerinin, aldığı ihalelerin üzerinde olan usulsüzlük iddiaları ise mahkemelerin aldığı emsal kararlar neticesinde bir daha teyit edildi.

SORUYORUZ!

1-Zonguldak İl özel İdaresinden aynı anda ve fakat ayrı ayrı teklif vererek aldığı, “Zonguldak İmam Hatip Lisesi pansiyon binası onarımı ve yeni bina ikmal inşaat” işi ihalesinde Recep Beytekin ve ME-SA İnşaat ayrı ayrı, aynı ihaleye teklif verdi mi? Vermedi mi?

2-Alaplı içesi 4 derslikli anaokulu ikmal inşaat yapım” işi ihalesine Beytekin ve ME-SA inşaat firmaları ayrı ayrı, aynı ihaleye teklif verdi mi? Vermedi mi?

3-Kdz. Ereğli’de ihaleye çıkan, “Kepez 24 derslikli İlköğretim Okulu inşaat yapım” işine Beytekin ve ME-SA inşaat şirketleri ayrı ayrı teklif verdi mi? Vermedi mi?

4-Zonguldak’ta turizme kazandırılması için uğraş verilen ve bu sebeple çevre düzenlemesi için ihaleye çıkarılan, “Zonguldak Gökgöl Mağarası çevre düzenleme işi” ihalesine Beytekin ve ME-SA İnşaat şirketleri ayrı ayrı aynı ihaleye teklif verdi mi? Vermedi mi?  

5-Kdz. Ereğli 32 derslikli İmam Hatip Lisesi yapım işi” o dönem aynı adreste yer alan ve aynı bankadan teminat mektubu alan Beytekin ve ME-SA inşaat şirketleri ayrı ayrı, aynı ihaleye teklif verdi mi? Vermedi mi?

6-Devrek 24 Derslikli İmam Hatip Lisesi ve 200 kişilik öğrenci pansiyonu yapımı” işi bu firmalar tarafından ayrı ayrı teklif verilmesi suretiyle ihale usulsüzlüğüne bulaşıldı mı? Bulaşılmadı mı?

Yukarıda bahsi geçen ihalelere o dönemde aynı adres üzerinde görünen Beytekin ve ME-SA İnşaat firmalarının aynı bankadan teminat mektubu alarak ihalelere girdiği anlaşılmaktadır. Daha önce ülke genelinde örnekleri görülen bu durum yargı sürecine taşınmış ve emsal teşkil edecek kararların alındığı görülüyor.

YASA VE EMSAL KARAR AÇIK

İlgili yasa ve emsal kararda ne diyor, “Her iki isteklinin ticari faaliyet gösterdiği adresler ile telefon ve faks numaralarının aynı olması, ayrıca her iki istekli tarafından sunulan geçici teminat mektuplarının aynı tarihte, aynı banka şubesinden ve peşpeşe alınmış olduğu tespitleri birlikte değerlendirildiğinde, her iki teklifin de aynı merkezde hazırlandığı anlaşıldığından, 4734 sayılı Kanunun 17 maddesinin (b) ve (d) bendi hükmüne aykırı şekilde ihaleye dolaylı teklif veren ve ihale kararını etkileyici davranışta bulunan K…n İnşaat Sanayi ve Tic. Ltd. şdti. ile E……p  G…….rin teklifinin değerlendirme dışı bırakılarak, aynı Kanunun 58 nci maddesi uyarınca yasaklama işlemi tesis edilmesi gerektiği, bu itibarla, idare tarafından söz konusu isteklilerin tekliflerinin değerlendirme dışı bırakılması ve haklarında yasaklama işlemi başlatılmasını teminen İçişleri Bakanlığına bildirimde bulunulması işleminde mevzuata aykırılık bulunmadığı sonucuna varılmıştır”

Ancak uzun zamandır Zonguldak İl özel İdaresine ve Özel İdare Genel Sekreteri üzerine yapılan haberlerin hangi maksat ile yayıma sokulduğu kamuoyunca artık daha teyit edilir hala geldi. Siyaset mimarlığına soyunan Ali Rıza Tığ, ‘kara listeye’ aldığı isimleri havuz medya şeklinde yıpratmaya çalışırken ‘ihale taşeronluğu’ yaptığı ise ortaya çıkıyor. Birkaç özel hayata ilişkin fotoğraflar ile haftalardır yazmak geri durmadığı Recep Demirtaş’tan yani Özel İdareden ihale koparmaya çalışması ve şirketlerin ihale yasaklısı durumuna gelmesi ‘yaygaranın’ sebebini gözler önüne seriyor.

Şehri kasvete ve korku ülkesine çevirmeye çalışan, bir kurum yöneticisinin ölümüne dolaylı yoldan dahi olsa sebep olan ve bu yaptıkları ile neredeyse övünen, Zonguldak Valiliği’ne ve Emniyetine yön vermeye çalışan Ali Rıza Tığ’ın gazeteci sıfatı adı altında neler yapmak istediği açıkça ortadadır.

Her sıkıştığından ‘Sayın Cumhurbaşkanım’ ‘Sayın Valim’ nidaları atması ise yine bu şahsın yazdığı yazıların düşünülmesi halinde ne kadar çıkar amaçlı olduğu yine bir diğer gerçek olarak göze çarpıyor.

Güncelleme Tarihi: 27 Nisan 2019, 13:59
YORUM EKLE
YORUMLAR
MUHARREM
MUHARREM - 6 yıl Önce

SAYIN EMNİYET MÜDÜRÜM TRAFİĞE EL ATTINIZ.LÜTFEN BU KONULARI ARAŞTIRIN ,

KERİM
KERİM - 6 yıl Önce

SABRİ TIĞ SABRİ TIĞ YEDİĞN HURMALR YAVAŞ YAVAŞ SENI TIRMALAR GÖZÜMMMMM.

mert
mert - 6 yıl Önce

sitedeki anaokulunu yazın sizden rıca ediyorum.inanın ordan ev aldığıma bin pişman oldum.sesden ,gürültüden..

AYDIN AYDIN
AYDIN AYDIN - 6 yıl Önce

ÜNİVERSİTE İHALELERİNİ YAZIN GÖRECEKENIZ PAÇALRINA KADAR AKAN PİSLİĞİ GÖRECEKSINIZ.MAILNI ATTIM LÜTFEN DEĞER VERİN O ATILANLARA.LÜTFEN

İsa bey
İsa bey - 6 yıl Önce

İhalelerde yolsuzluklar ve adam kayırma kendi adamına verme ve dahi çıkma adı altında %10 rüşvet halen devam ediyor.Devlet bu işn üzerine eğilmeli.burada tüyü bitmemiş yetimin hakkı var.devlet görevini yapsın.devlet telefonlarımızı süs olsun diye mi dinliyor.devletin istihbaratı uyuyor mu.uyumuyorsa ihaleden onlar da mı pay alıyorlar akla herşey gelebiliyor.

yusuf karadayı
yusuf karadayı - 6 yıl Önce

bravo iyi tespit yapmışsınızbueskiden beldiye meclis üyesiiken arsasını büyütmrk için yolu imartadilatı ile kaldırmış adamdır

orhan karacı
orhan karacı - 6 yıl Önce

sitede depo diye göstererk dükkannı büyütmüştür

SIRADAKİ HABER