PTT HAYRAN BIRAKIYOR

PTT HAYRAN BIRAKIYOR

Pul  koleksiyonculuğu özellikle gençlerin yeni hobisi.
Okullarda da bu koleksiyonculuk teşvik ediliyor.
PTT de yeni ve beğenilir uygulamalarıyla buna katkı sağlıyor. Koleksiyoncular bu konuda PTT’ye hayranlar…
PTT takvimlerde yer alan özel günler ve farkındalık günleri için de koleksiyonerleri unutmuyor ve bu günlerin anısına pullar ve ilk gün damgalı zarflar piyasaya sürüyor.
Bu da filatelistler tarafından sevinçle ve ilgiyle karşılanıyor.
DÜNYA TOPRAK GÜNÜ
Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi (PTT AŞ) tarafından,  son olarak "Dünya Toprak Günü" konulu özel gün zarfı 5 Aralık 2020 tarihinde tedavüle sunuldu.
"Dünya Toprak Günü" özel gün zarfı 5,00 TL bedelle; www.filateli.gov.tr adresinde, filateli cep uygulamasında ve abone sayısı kadar PTT iş yerlerinde satışa sunuldu.
Koronavirüs salgınından dolayı toplum sağlığını korumaya destek olmak, PTT iş yerlerinde yoğunluk yaşanmasını önlemek ve müşterilerimizin filatelik işlemlerini PTT iş yerlerine gelmeden yapabilmeleri için; 5 Aralık 2020 tarihinde satışa sunulan özelgün zarfını posta damgası ile talep eden müşterilerine, www.filateli.gov.tr adresinden ürünün tedavül tarihi itibari ile 6 ay içerisinde satın alınması halinde posta damgalı olarak gönderilebilecek.

"BİLECİK MÜLAKATI'NIN 100. YILI" KONULU ÖZELGÜN ZARFI
Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi (PTT AŞ) tarafından, "Bilecik Mülakatı'nın 100. Yılı" konulu özelgün zarfı  DA 5 Aralık 2020 tarihinde tedavüle sunuldu.
"Bilecik Mülakatı'nın 100. Yılı" konulu özelgün zarfı 5,00 TL bedelle; www.filateli.gov.tr adresinde, filateli cep uygulamasında ve abone sayısı kadar PTT işyerlerinde satışa sunuldu.
Bu hizmet de her zamanki gibi Koronavirüs salgınından dolayı toplum sağlığını korumaya destek olmak, PTT iş yerlerinde yoğunluk yaşanmasını önlemek ve müşterilerimizin filatelik işlemlerini PTT iş yerlerine gelmeden yapabilmeleri için; 5 Aralık 2020 tarihinde satışa sunulan olan özelgün zarfını posta damgası ile talep eden müşterilerimize, www.filateli.gov.tr adresinden ürünün tedavül tarihi itibari ile 6 ay içerisinde satın alınması halinde posta damgalı olarak gönderilebilecek.

KİŞİYE ÖZEL PUL 
Müşterilerce hazırlanan filatelik ürünler için (Filateli İşletme Prosedürüne uygun olması halinde) özel tarih damgası ve posta damgası talepleri, 5 Aralık 2020 tarihi itibari ile 3 ay içerisinde PTT’ye iletildiği takdirde karşılanacak. Vatandaşlar kendileri için anlamlı gün veya olayları pullara yansıtabilecekler…
 
 

Güncelleme Tarihi: 07 Aralık 2020, 17:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER