10 KATIR GÖREV YAPIYOR

Belediye temizxlik işlerinde 10 katır görev yapıyor.

10 KATIR GÖREV YAPIYOR
gundemregli.com-Hayvan Hakları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Evren Türeci Zonguldak Belediyesi’nde çöp taşıyan katırların şartların iyileştirilmesi taleplerinin ardından, bir dizi çalışma yapıldığını açıkladı.  Türeci “Girişimlerimiz sonucunda yaşlı katırlar görevden geri çekildi, tüm katırların sağlık kontrolleri periyodik olarak yapılmaya başladı, beslenmeleri için saman, kepek ve arpanın  toplu alımı sağlandı. Ayrıca Zonguldak Bölgesindeki son semerci ustası tarafından tüm katırların semerleri yeniden yapıldı, nalları ve taşıma küfeleri yenilendi.” dedi.

“10 KATIR GÖREV YAPIYOR”

Türeci’nin yaptığı açıklamaya göre, belediyede görevli 10 katır 467Evler, Tepebaşı, Yağcılar, Gürcütepesi, Ontemmuz, Birlik Mahallesi, Karaelmas, Meşrutiyet Mahallelerinden araçların ulaşamadığı yerlerden aldıkları çöpleri çarşı merkezindeki ana arterlerdeki çöp konteynırlarına bırakıyor. Çöp arabaları bu çöpleri alıyor. “İçinde bulunduğumuz yüzyılda insanoğluna ait çöplerin bu biçare hayvanlar tarafından taşınması asla gönlümüzün razı oldugu bir durum değil” diyen Türeci, “Zonguldak’ın coğrafi konumu sebebi ile katırlar ile çöp taşınması daha ne kadar devam edecek bilemiyoruz. Ancak yeni ve adaletli bir sistem geliştirilene kadar durup bekleyemezdik, bu sebeple çöp katırlarının şartlarını imkanlar dahilinde değiştirmeyi büyük bir adım kabul ettik.” dedi.

“YENİ BİR YÖNTEM BULUNSUN”

Türeci açıklamasını, “Bu çalışmalarımızda bizimle beraber taşın altına elini koyan, derneğimize verdiği tüm sözleri yerine getiren, Zonguldak Belediyesi Temizlik İşleri Şantiyesi Müdürü Sn. Zekai Cangöz’e  ve ekibine teşekkür ediyoruz. Kaderi insanoğlunun yükünü, çöpünü taşımak olan ve sözlükte bile ‘yük hayvanı´ olarak anılan, kaderi bizlerin ellerinde olan hayvanlar için gücümüzün yettiğince mücadelemiz devam edecektir. Ve üzülerek belirtmeliyiz ki, biz bu mücadeleyi veriyor olmaktan utanıyor, çöp taşıma uygulamasına yeni bir çözüm bulunmasını istiyoruz.”

 

Güncelleme Tarihi: 21 Kasım 2013, 11:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER