140 ÜNİTE KAN TOPLANDI

Alaplı´da 140 ünite kan toplandı

140 ÜNİTE KAN TOPLANDI
gundemeregli.com-Alaplı Meslek Yüksek Okul  öğrencileri  140 ünite   kan verdi

Bülent Ecevit Üniversitesi Alaplı Meslek Yüksek Okulu öğrencileri kan bağışında bulundu.

Bülent Ecevit Üniversitesi Alaplı Meslek Yüksekokulu ile Türk Kızılay Derneği Alaplı Şubesi işbirliğiyle kan bağışı kampanyası düzenlendi.

Kan bağışı kampanyası öncesinde öğrencilere seminer veren Kızılay Kan Bankası Kan Bağışçısı Eğitim ve kazanım uzmanı Adem Sali öğrencilere

Kan bağışının önemi , Niçin kan bağışında  bulunmalıyız.  Kimler kan bağışı yapabilir? Kan bağışı hakkında yanlış bilinen konularla ilgili  bilgiler verdi. Okul içinde düzenlene kan bağışı kampanyasına kız öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Alaplı Kızılay Başkanı Hayri Yiğit, gazetecilere yaptığı açıklamada, üniversite öğrencilerin destek verdiği kan bağışı kampanyasının geleneksel hale geldiğini söyledi. Öğrencilerin kan verme konusunda duyarlı olduğunu ifade eden Yiğit, “Alaplı Meslek Yüksek Okulunda yılda 2 kez kan bağışı kampanyası düzenleniyor. Kampanyamıza özelikle kız öğrenciler erkek öğrencilerden daha çok ilgi gösteriyor.”dedi.

Alaplı Meslek Yüksekokulu Müdürü Rıfkı Henden de öğrencilerin ve öğretim görevlilerinin kampanyaya desteklerinden mutluluk duyduklarını kaydetti.

BEÜ Alaplı Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Rıfkı Henden, “Her yıl geleneksel olarak yaptığımız kan bağışı kampanyasını bu senede gerçekleştirdik. Bu sene diğer senelere nazaran bir rekor bekliyorduk. Dediğimiz oldu 140 ünite kan bağışı oldu.

Kan bağışı kampanyasında  2. Öğretim öğrencileri saat 17.00 den sonra kan bağışında bulundular.

 

 

Güncelleme Tarihi: 08 Kasım 2013, 10:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER