40 TON HAMSİ KAPIŞ KAPIŞ GİTTİ

Ereğli´de hamsi festivali sebebiyle dağıtılan 40 ton hamsi izdihama yol açtı. Festival kapsamında Atatürk anıtı önünde kurulunan sahneye çıkan Volkan Konak ise binlerce kişiyi coşturdu.

40 TON HAMSİ KAPIŞ KAPIŞ GİTTİ
gundemeregli.com-Ereğli ilçesinde 12. Hamsi Festivali düzenlendi. Festival nedeniyle 40 ton hamsinin bedava dağıtılması sırasında izdiham oluştu. Havanın güzel olmasını fırsat bilenler Hamsi Festivali´nin yapılacağı sahile akın etti.
Kdz.Ereğli Belediyesi festival nedeniyle kilosu 5 TL’den satılan hamsiyi vatandaşlara ücretsiz dağıttı. Yaklaşık 40 ton hamsinin dağıtımı sırasında izdiham oluşmaması için zabıta ekipleri ile özel güvenlik görevlileri balık havuzunun etrafına barikat kurup güvenlik önlemi aldı. Sakin başlayan balık dağıtımı bir süre sonra izdihama yol açtı. Barikatları aşan vatandaşlar havuzdaki bedava hamsiye akın etti. Bu sırada bazı kadın ve çocuklar ezilme tehlikesi geçirdi. Elleri ile havuzdaki balıkları poşetlere dolduran vatandaşlar, zaman zaman ayakları ile havuzun içerisine de girdi. Festival etkinlikleri kapsamında Kdz. Ereğli Belediyesi vatandaşlara hamsi çorbası, hamsili pilav, ekmek arası hamsinin yanı sıra, ekmek, helva, soğan ve su dağıttı. Balıklarını alan vatandaşlar önce mangallarını yaktı, ardından ızgaralara dizdikleri hamsileri pişirerek kendilerine balık ziyafeti çekti.


“40 TON HAMSİ DAĞITTIK”
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, bu yıl katılımın yoğun olması nedeniyle 40 ton hamsiyi vatandaşlara bedava dağıttıklarını belirtti.
Karadeniz’de en lezzetli hamsinin sadece Kdz. Ereğli’de bulunduğunu iddia eden Posbıyık, Trabzonluların artık bunu kabullendiğini söyledi. Hamsi festivalini 24 Kasım Öğretmenler Günü´ne denk getirerek öğretmenlerinde günlerini kutladıklarını belirten Posbıyık, sözlerini şöyle sürdürdü: “Hamsi festivalimizin 12. yaşını kutluyoruz. Bu yıl festivali büyük kalabalıklarla kutluyoruz. Türkiye’nin her tarafından gelen insanlar var. Konya’dan, Manisa’dan, Kütahya ve Ankara’dan sürekli mailler geldi. Allah´a şükürler olsun bu gün hava çok güzel. 40 ton hamsiyi vatandaşlarımıza dağıttık. Aslında bir gün evvel sivil toplum kuruluşlarına balıklarını sayılarına göre dağıtmıştık. Onlar akşamdan balıklarını alıp temizleyip dolaplarına koydular ve bu gün pişiriyorlar. Köyler ve dışarıdan gelenlere balıkları dağıttık. Belirli noktalara balık temizleme alanları için suluk yaptık. Izgaralarımızın dağıtımlarını yaptık.


“EN LEZZETLİ HAMSİ KDZ.EREĞLİ’DE”
Karadeniz’in en lezzetli hamsisinin Kdz.Ereğli’de olduğunu anlatan Posbıyık, sözlerini şöyle tamamladı: Artık bu kabullenilmiş vaziyette. Bu gün İzmir’e dahi gitseniz balık görseniz, üzerinde Ereğli hamsisi yazıyor. Çünkü, Ereğli hamsisi genç, taze ve lezzetli. Ama maalesef Trabzon’dan gelen hamsiler çok yağlı, yaşlanıyorlar, lezzeti kalmıyor. Trabzonlular da yeni hamsinin Ereğli’de yenileceğini anlamaya başladılar bizim sayemizde. Onlarda hamsi yemeğe buraya gelmeye başladı. Hamsi deyince akla Ereğli gelir.”
Güncelleme Tarihi: 24 Kasım 2013, 19:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER