AK PARTİ’DE DERİN SESSİZLİK

Ak Parti´de aday adayları için uzun bekleyiş sessiz bir şekiyde sürüyor.

AK PARTİ’DE DERİN SESSİZLİK
gundemeregli.com- AK Parti’de 30 Mart Pazar günü yapılacak olan yerel seçimlerde belediye başkan aday adaylığı sürecinin uzaması sebebiyle partilerin Ereğli ve Alaplı aday adayları derin bir sessizliğe büründü.

AK Parti’nin Ereğli’deki 5 adayı ile Alaplı’daki 6 civarındaki aday adayı nefeslerini tutarak isimlerinin açıklanmasını beklerken, daha önce bugünlerde açıklanacağı açıklanan adayların yapılacak olan bir tanıtım toplantısı nedeniyle 25 Ocak tarihine kadar sürebileceği kaydedildi.

Bu bağlamda derin bir sessizliğe bürünen aday adayları gruplar halinde isimlerinin açıklanmasını beklerken, ibrede farklı isimler üzerinde dolaşmaya devam ediyor.

Hatasız, şaibesiz, doğru ve sağlam aday isimleri belirlemek amacıyla yoğun bir çalışma gerçekleştiren AK Parti Seçim İşleri Üst Kurulu, adayları tekrar tekrar kontrol ediliyor…

Bu bağlamda AK Parti’nin 30 Büyükşehir ilçe adayını 19 Ocak’a; diğer şehirlerdeki adayları da 25 Ocak’a kadar düzenleyeceği tanıtım toplantıları ile açıklayacağı bildirildi. 

KAMUOYUNA DUYRULACAK

Burada kritik sorular daha karşımıza çıkıyor. Adayların isimleri açıklanırken nasıl bir yol haritası çizilecek? Yani isimleri Başbakan Erdoğan mı açıklayacak? Ya da bu isimler AK Parti’nin resmi internet sitesinden mi açıklanacak? Veyahut aday isimleri, her il teşkilatının düzenleyeceği törenle mi kamuoyuna duyurulacak?

Elbette soruların cevabını verecek olan Başbakan Erdoğan’dan başkası değil ancak AK Parti Seçim İşleri Üst Kurulu üyeleri, Başbakan Erdoğan’la bu konuları konuşma fırsatı yakalayamadı. Yani anlayacağınız yol haritası henüz netleşmedi. Bilindiği üzere Başbakan Erdoğan, parti kurmaylarıyla birlikte Uzakdoğu’ya yaptığı seyahattan önce İstanbul’da aday listeleri üzerinde çalışmalar yapmış, bir mesafe almıştı. Son çalışmasını dün akşam AK Parti Genel Merkezi’nde 3 saat süren toplantıyla yapan Başbakan Erdoğan’ın önümüzdeki 3 günde de listeler üzerinde yoğun bir şekilde çalışacağı belirtildi.

 

Güncelleme Tarihi: 15 Ocak 2014, 13:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER