BAŞBAKANIMIZ YAKINDAN İLGİLENİYOR

AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, Filyos projesi ile ilgili açıklama yaparak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan´ın Filyos ile yakından ilgilendiğini söyledi.

BAŞBAKANIMIZ YAKINDAN İLGİLENİYOR
AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, Filyos projesi ile ilgili açıklama yaparak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan´ın Filyos ile yakından ilgilendiğini söyledi.
AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, Filyos projesi kapsamında Devrek´te yapılacak olan çay ve dere ıslah çalışmalarının planlanandan önce bitirileceğini kaydetti. Ulupınar, Filyos projesi kapsamında Devrek´te ihaleleri yapılıp ve 2013 yılında bitirilmesi gereken 3 proje inşaatına bu yılın Nisan ayında başlanacağını ve yine bu yılın Ağustos-Eylül 2012 aylarında tamamlanacağını belirtti. Ulupınar, proje kapsamında, yer alan Devrek Çayı 1. kısım taşkın koruma inşaatı, Devrek Çaydeğirmeni beldesi Alparslan Deresi 2. kısım taşkın koruma inşaatı ve Devrek Eğerci beldesi Aksu Deresi taşkın koruma inşaatının ihale ve sözleşmelerinin imzalandığını ve bu projeleri yüklenici firmaların taahhütlerinden önce başlayıp tamamlayacaklarını söyledi. Hükümetlerinin, Filyos projesine büyük önem verdiğini anlatan Ulupınar, bu projenin Devrek ayağında kalan çay ve dere ıslah çalışmalarına bu yıl içinde başlanıp yine bu yıl içinde bitirileceğini kaydetti. Ulupınar, &[#]8220;Filyos projesini yaşama geçirmek için hükümet olarak büyük bir çalışma içindeyiz. Bunun için bölgede yapılan ıslah çalışmalarının bir an önce bitirilmesi gerekiyor. Filyos projesiyle Zonguldak´ımız, Zonguldaklımız derin bir nefes alacaktır. Hükümetimizin en fazla önem verdiği projelerin başında Batı Karadeniz Kalkınma Projesi (BAKAP) adı verilen ve Filyos Vadi Projesi geliyor. Bölgemize hayat verecek olan Filyos projesini Başbakanımız yakinen takip ediyor. Bu bölgede çalışmalar büyük ölçüde tamamlandı. Burası belki bütün dünyaya mal ihraç edilen bir üs haline gelecek. BAKAP´ın çok büyük önemi var. Aslında Filyos Vadisi Projesi deniliyor ama adına BAKAP demişiz, onun da isim babası benim. Biz o bölge için gerek dere ıslahı gerek çevre düzenlemesi gerekse yapılacak barajlar için hazırlık yapıyoruz&[#]8221; dedi.
Güncelleme Tarihi: 16 Ocak 2012, 15:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER