Başkan Uysal: ´´ Yeni dil uzlaştırıcı ve milletin dili olmalı ´´

Birinci toplantıyı dün gerçekleştiren Karadeniz Ereğli Belediyesi, Ocak ayı ikinci toplantısını Atatürk Kültür Merkezi Nikâh Salonunda gerçekleştirdi. Meclisin resmi oturumu öncesi konuşma yapan Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, yeni yılda yeni bir dil kullanılması yönündeki çağrısına dikkati çekti

Başkan Uysal: ´´ Yeni dil  uzlaştırıcı ve milletin dili olmalı ´´


Birinci toplantıyı dün gerçekleştiren Karadeniz Ereğli Belediyesi, Ocak ayı ikinci toplantısını Atatürk Kültür Merkezi Nikâh Salonunda gerçekleştirdi. Meclisin resmi oturumu öncesi konuşma yapan Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, yeni yılda yeni bir dil kullanılması yönündeki çağrısına dikkati çekti.

Meclis salonunda bulunan herkesin yeni yılını kutlayan Başkan Uysal, “Bu yeni dil çok kültürlü, boyutlu, evrensel doğrular üzerine kurulmalı, birleştirici, bütünleştirici olmalı. Bu yeni dilin en önemli özelliği sihirli cümlesi diyalog üzerine kurulmalı, uzlaştırıcı ve milletin dili olmalı.

Bu dil öyle bir dil olmalı ki halkın nabzı ile ilçemizin nabzının aynı atması diye düşünüyorum. Bizler bu yeni dili kullanaraktan bu yeni dil üzerinden artık Ereğli’de şartları değiştiren fikirleri üretmemiz lazım” diye konuştu.

KARLA MÜCADELE KONUSUNDA TEŞEKKÜR ALIYORUZ

Uysal’ın konuşmasının ardından CHP’li Meclis Üyesi Cumhur Nalcı, kar yağışı nedeniyle Ömerli’de bulunan hastane bölgesinde ulaşımın yaklaşık 4 saat gerçekleştirilemediğini, kendisinin de burada mahsur kaldığı yönündeki söylemlerine Başkan Uysal şu sözlerle yanıt verdi:

Arkadaşlarımız gece 23.00’e kadar çalışıyorlar. Karla mücadele konusunda herkesten teşekkür e-mailleri alıyoruz. Aslında bunları açıklamayacaktım. Zaten biz yaptığımız hizmetleri, güzellikleri anlatmayı doğru bulmuyoruz çünkü bunlar yapmamız gereken işler.

Çalışmalarımızdan memnuiyeti anlatan yüzlerce teşekkür e-maili gösterebilirim. Sadece hastane yolu değil tüm ana yolları açık tutuyoruz. Tüm mahalleler üzerinde hassasiyetle duruyoruz. Tüm telefonlara anında cevap veriyoruz. Keşke gelen 1-2 mesajı okuttursaydım. Bu güzel pas oldu, boş kaleye attım.

SÜLEYMAN SEBA İSMİ SOKAK ADIYLA YAŞATILACAK

Gündem maddeleri arasında Beşiktaş Onursal Başkanı merhum Süleyman Seba’nın isminin Orhanlar Mahallesi 1 No.lu Orta Sokak isminin Süleyman Seba Sokak olarak değiştirilmesi vardı. 25 kabul 2 çekimser oy verilen gündem maddesi, oy çokluğu ile kabul edildi. Bu kararı Beşiktaşlı Taraftarlar Derneği Yönetimi alkışladı.

BELEDİYEYE YENİ HİZMET ARAÇLARI ALINIYOR

Gündemin başka bir maddesinde Kdz. Ereğli Belediyesi’ne yaklaşık 23 değişik model ve markada hizmet aracı alınması kararı da oy çokluğu ile kabul edildi. Araçların yıl sonuna kadar parça parça alınması planlanıyor. Ayrıca Özel Halk Otobüslerinin engelli vatandaşların kullanımına uygun hale getirilmesi için 16-25 kişilik koltuk konulması önergesi de komisyona havale edildi.

BAZI BELEDİYE BİNALARI 10 YILLIĞINA KİRAYA

Başka bir gündem maddesinde de belediye ait binaların 10 yıllığına kiraya verilmesi konusunda AK Parti ve CHP grubu ortak bir karara imza attı. Eski ve kullanılabilecek durumda olmayan binaların yıkılıp yeniden yapılarak kiraya verilmesi konusunda fikir birliğine varan meclis, bu gündem maddesini de oy birliği ile kabul etti.

 


s
Güncelleme Tarihi: 08 Ocak 2015, 10:52
YORUM EKLE
YORUMLAR
Yılmaz KORKMAZ
Yılmaz KORKMAZ - 9 yıl Önce

Sayın Başkanım,
Ereğlide deniz burnumuzun dibinde millet plaj yolunda denize girebilmek için araçlarını park ederek ikinci şeriti oluşturuyor..10. km de kantar olarak işletilen alan kapatıldı .Denize girebilmek için çoluk çocuk kayaların tepesinde dolaşıyoruz.Bu soruna bir an önce çözün bulunabilmesi adına çalışma başlatmanızı rica ediyorum.Hiç değilse 10. km agua park ve erdemir plajı arasındaki kayalık bölgeye denize inilebilecek yol ve düzenlemeler yapılabilir.İleriye dönük halkın denize girebilmesi için yapılacak çalışmalar diğer bölgelerden deniz için ereğliye insanların gelmesini ve ereğli ekonomisine 1 krş bile katkı yapsa ereğlimiz kazanır.

Saygılarımla



Saygılarımla.

SIRADAKİ HABER