BAYAN MEHTER EKİBİ COŞTURDU

BAYAN MEHTER EKİBİ COŞTURDU
gundemeregli.com-Kilimli ilçesinde Çatalağzı Belediyesi tarafından yaptırılan “Maden ve Şehitler Parkı”nın açılışı mehter marşları eşliğinde yapıldı.
Çatalağzı Belediyesi tarafından Cumayanı Mahallesine giden tarafa yapılan “Maden ve Şehitler Parkı” açılışına Belediye Başkanı Mehmet Alim, Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, AK Parti İl Başkanı Hamdi Uçar, Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman, İl Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, Genel Maden İş Sendikası Genel Başkanı Eyüp Alabaş ile yönetim kurulu üyeleri, şahit ve gazi yakınları, maden şehitlerinin aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Karabük Üniversite Kız Mehteran Grubu ile belde merkezinden parka kadar kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Daha sonra alanda toplanan halka Kız Mehter Grubu tarafında mehter marşları söylendi. Ardından bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
Çatalağzı Belediye Başkanı Mehmet Alim, yaptığı açıklamada, Çatalağzı beldesinin Karadon ve diğer maden ocaklarında yaşanan grizu facialarında hayatlarını kaybedenlerin bölgeden olduklarını belirterek aynı zamanda yine aynı beldeden de şehitlerin olduğunu belirtti. Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş ise böyle bir parkı Çatalağzı’na yapan Belediye Başkanı Mehmet Alim’e teşekkür etti. Genel Maden İş Sendikası Genel Başkanı Eyüp Alabaş da maden facialarının Zonguldak olmak üzere Çatalağzı ve Kilimli bölgesinde yaşandığını Zonguldak’ın her insanı bir madenci olduğunu kaydetti. AK Parti İl Başkanı Hamdi Uçar da açılış için vatandaşlara ve Belediye Başkanı Mehmet Alim’e teşekkür etti. Uçar, şehitler için yapılan parkların devamlı gezilmesi konusunda bilgiler verdi. Daha sonra Kore gazilerine ve şehit yakınlarına plaketler ve bayrak takdim edildi. Konuşmaların ardından “Maden ve Şehitler Parkı”nın açılış kurdelesi protokol tarafından kesilerek park gezildi. Maden ve Şehitler için yapılan parka resimleri ile yazılı olan şahitlerin aileleri gözyaşlarına boğuldu. Şehit yakınları parkta bol bol dua ettiler. Ayrıca açılışa gelen davetlilerde ikramda bulunuldu.
Güncelleme Tarihi: 01 Mart 2014, 07:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER