CHP DE NABIZ TURLARI.

Belediye Başkan adayı olmak için bir çok isim şimdiden nabız yoklamaya başladı. Bu durum bu partiden aday olmayı düşünen Posbıyık'ın işini iyice zorlaştırıyor.

CHP DE NABIZ TURLARI.

Yerel seçimler öncesinde CHP’de başkan adayları yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı.  Partide Belediye Başkan adaylığı için  birbirlerine rakip olacak isimler yabana atılacak gibi değil.

Kdz. Ereğli Belediyesi eski Başkanı Halil  Posbıyık gibi çok güçlü bir ismin bulunduğu Cumhuriyet Halk Partisi Ereğli ilçe teşkilatında, Belediye Başkan adayı olmak için bir çok isim şimdiden nabız  yoklamaya başladı. Bu durum bu partiden aday olmayı düşünen Posbıyıkın işini iyice zorlaştırıyor. 

Partide Posbıyıkın yanı sıra Mevcut İlçe Başkanı Sertan Ocakçı, CHP eski İlçe Başkanı Yaşar Balcı, Diş Hekimi Osman Yavuz, Avukat Engin Güner, Opr. Dr. Recep Erdoğan, gibi isimler  kendilerine şans bulmaya çalışacak.

CHP kanadında, belediye başkan aday adaylığı konusunda kulislerin şimdiden hareketlenmesi zorlu bir yarışında yaşanacağının en büyük delili olarak gösteriliyor.

Kdz. Ereğli’yi CHP’li belediyeler içersinde almak amacıyla şimdiden çalışmalara CHP’de muhtemel aday olması beklenen 6’dan fazla aday adayı bulunması aday adaylarının işinin hiçte kolay olmadığını ortaya koyuyor.

Parti içersinde çekişmeli bir rekabetin yaşanacağını ön görülürken, seçimlerde Kemal Kılıçdaroğlu Genel Başkanlığındaki genel merkezin, 2014 yerel seçimlerinde kimi aday göstereceği ise önce kamuoyu yoklamaları, ardından temayül yoklamaları ve son olarak merkezi yoklama ile netleştirilecek.

Yine son sözün genel merkez ve CHP MYK’sı tarafından söyleneceği seçimlerde, CHP adaylık için ismi geçen isimlerin özellikleri de dikkat çekiyor.

Bu isimlerin en başında son genel seçimlerde Milletvekili aday adayı olan Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Yaşar Balcı, Dr. Recep Erdoğan, Sertan Ocakçı, Halil Posbıyık ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Semih Özkok,aday  olabilecekleri konuşuluyor.

CHP’de bu kadar güçlü isimlerin Belediye Başkan aday adayları arasında yer aldığı bir ortamda oldukça büyük bir yarışın yaşanması kaçınılmaz olarak değerlendirilirken,  bu isimlerin daha da artabileceği konuşuluyor.

Siyasi çevreler ve kulislerde isimleri aday adaylığı için geçen bu isimlerin 2019 yılı Ninsanında yapılması beklenen seçimlerde göreve talip olmaları CHP içersinde de  hem memnunluk hemde soru işareti oluşturuyor.

 

Güncelleme Tarihi: 17 Haziran 2017, 07:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER