ÇİMENOĞLU GİDECEK, ÇARŞAMBA PAZARI GELECEK

ÇİMENOĞLU GİDECEK, ÇARŞAMBA PAZARI GELECEK
gundemeregli.com-Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Alaplı Belediye Başkan Adayı Nuri Tekin, Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu’nu ağır bir dille eleştirdi ve 30 Mart Pazar akşamı  Çimenoğlu gidecek, Çarşamba pazarı da geri gelecek, Alaplı girişi de açılacak”  dedi.
Partisinin Alaplı Gençlik Kolları tarafından düzenlenen ve yoğun izdihamın yaşandığı birlik ve beraberlik kahvaltısında konuşan Tekin, Çimenoğlu’nun 4,5 yıl Alaplı’ya hiçbir şey vermediğini kalan 6 ayda çalıştığını iddia eden Tekin, “Hiç kimse kimseyi kandırmasın biz hizmet yapmaya geliyoruz. Biz 4,5 sene yatıp da son 6 ayda vatandaşımızın gözünü boyamaya gelmiyoruz.  Biz altı aylık değil 5 sene hizmet edeceğiz. Ben sizden 5 sene hizmet vermek için bir defa ödünç oy istiyorum.  Eğer hizmet yapmazsam benden hesap sorun. Diyorlar ki Çarşamba pazaryerine nasıl geri getireceksiniz. Tabi ki onlarda getirecek yürek olmadığı için, bizleri de kendileri sanıyorlar ama onlar yanılıyor. Allah’ın  izniyle Çarşamba pazarı nasıl gelecek, görecekler” diye konuştu.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Alaplı Gençlik Kolları tarafından birlik ve beraberlik kahvaltısı düzenlendi.

Alaplı Çay bahçesi tesislerinde düzenlenen birlik ve beraberlik kahvaltısına CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, CHP Zonguldak İl Başkanı Halil Furat, CHP Alaplı Belediye Başkan adayı Nuri Tekin, CHP Alaplı ilçe Başkanı Hüseyin Tosun, ilçe yönetimi, CHP Alaplı İl Genel ve Belediye Meclis Üyesi adayları, CHP Alaplı Gençlik Kolları ve Kadın Kolları Teşkilatı ve partililer katıldı.

Kahvaltı da konuşan CHP Alaplı Belediye Başkan adayı Nuri Tekin, “30 Mart seçimlerine 14 gün kaldı. Allah’ın izniyle inşallah 30 Mart yerel seçimlerinde hep beraber sadece Nuri Tekin ile değil hep beraber bu sandıktan çıkıp Alaplı’nın kaderini değiştireceğiz. Alaplı kader değişimi olayında geç kalmıştır. Alaplı’da yıllarca belediye başkanlığı yapan halen verdiği sözleri tutamayan arkadaşlarımız bugün şu anda bile seçime 14 gün kala bile belediye imkanlarını kullanarak sağa sola bedava afiş astırmakta bu ayıptır günahtır. Hiç kimse kimseyi kandırmasın biz hizmet yapmaya geliyoruz. Biz 4,5 sene yatıp da son 6 ayda vatandaşımızın gözünü boyamaya gelmiyoruz.  Biz altı aylık değil 5 sene hizmet edeceğiz. Ben sizden 5 sene hizmet vermek için bir defa ödünç oy istiyorum.  Eğer hizmet yapmazsam benden hesap sorun. Diyorlar ki Çarşamba pazaryerine nasıl geri getireceksiniz. Tabi ki onlarda getirecek yürek olmadığı için, bizleri de kendileri sanıyorlar ama onlar yanılıyor. Allah’ın  izniyle Çarşamba pazarı nasıl gelecek, ve hizmet nasıl yapılacak  görecekler. Bakın burada bir dolgu alanı yapıldı. Yapandan Allah razı olsun, soruyorum neden bu dolgu alanının tamamı yapılmıyor, neden Çarşamba pazarını geri getiremediniz. Karşıyaka ‘da ki dolgu alanını neden bir kepçeyle düzeltemiyorsunuz”

“Alaplı’da site sakinlerimizi ziyaret ediyoruz. Her akşam bir yerde toplanma halindeyiz. 3 aydan beri kanalizasyon parası alınmıyor. Ama daha öncesinde bir evin kanalizasyonu patladığı zamanda belediyenin oraya araba göndermesi için 130 lira vatandaşın cebinden para çıkıyordu. Masrafını alıyordu. Şimdi neden para almıyorsun, demek ki hizmet böyle de oluyormuş. Belediye vatandaşa hizmettir. Belediye her kapından para alacak diye bir şey yoktur. Böyle vatandaşa hizmet edeceksin, Alaplı’da yapılacak çok iş var. Biz Allah’ın izniyle 5 sene hizmetimizi hep beraber yapacağım. Ben 4.5 yıl yatıp ta son 6 ayda hizmet yapmayacağım. Ben size 5 sene hizmet yapacağım. Bunu herkes görecek”

“Alaplı’da bir zamanlar şahin tepesi vardı, sineması vardı. Alaplı’da mezbaha vardı. Alaplı’da asfalt şantiyesi vardı, çakıl ocağı vardı. Bugüne kadar ne yaptılar Alaplı’da hazır tesisleri kapattılar”

Burada şunu da söylemek istiyorum. Alaplı’da yaşayan kim olursa olsun, Alaplı’da oturan, suyunu için kim olursa olsun Alaplılıdır. Yerli yabancı ayrımı diye bir şey yok. Alaplı’da yaşayan herkes bir bütündür.

CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, “ Ben burada sizlerle olmaktan Belediye Başkan adayımız Nuri Tekin’in yanında kararlıkla seçim heyecanını yaşamaktan mutluluk ve gurur duyuyorum.  Ben bu heyecanımıza katkı sunan herkese teşekkür ediyorum. Hepsini sevgiyle kucaklıyorum. Şimdi artık iş yapma zamanı Alaplı, Zonguldak ve Türkiye’ye sahip çıkma zamanı, bu içinde tüm enerjimizi

Zonguldak Türkiye ağır sanayisine çok büyük emekler verdi.  Demirçelik sektöründe taş kömürü sektöründe yerin yüzlerce metre altında 5 bin madenciyi şehit verme pahasına ülke ağır sanayisini omuzlarında taşıdı. Ama aradan geçen süre zarfında ödediğimiz bedellerin ve yaşadığımız acıların Zonguldak’a geri dönmediğini görüyoruz. Alaplı’ya geri dönmediğini görüyoruz. Alaplı ve Zonguldak’ın artık terk edilen ve unutulan bir il konumuna döndürülmesinden üzüntü duyuyoruz

Alaplı’nın dibinde tersaneler vardı. Orada 10 bin arkadaşımız çalışıyor evine, çoluk çocuğuna ekmek götürüyordu. Şimdi orada yüz elli işçi çalışıyor. Alaplı’da ki işsizlik Zonguldak’ın tüm ilçelerindeki işsizlik il başkanımızın dediği gibi 45 bin vatandaşımız iş bulabilmek için başka iller gitmek zorunda kaldı.   Bakın size şunu söylemek istiyorum. Zonguldak ilçeleri ile birlikte bütün olarak Türkiye bütçesine katkı sağlayan 12 ilden bir tanesi ama bunun karşılığında kamu yatırımlarında en az pay alan illerde birisi; ama kendi kendine yetebilen 12 ilden birisiyiz. Zonguldak’ın ödediği bedeller, yaptığı katlılar Alaplı’ya ve tüm ilçelerimize geri dönmüyor. Artık Alaplı’daki ve Zonguldak’taki gençlerimiz umudunu Zonguldak ta değil  başka illerde arıyor. Ama bütün bunlara rağmen Alaplı’nın Zonguldak’ın ve Türkiye’nin geleceğine sahip çıkmak için yola çıktık. Alaplı’nın geleceğini Nuri Tekin arkadaşımız ile yeniden yazacağız. Var mısınız ? Nuri Başkan sana  güveniyoruz. Sana kefil oluyoruz. Yaptığın tüm çalışmalarda yanında olacağımıza söz veriyoruz.   Senin yanındayız. CHP Zonguldak il Başkanı Halil Furat, “Geçen seçim bürosunun açılışı için geldiğimizde gördüğümüz atmosfer karşısında biz dedik ki Alaplı’da iş bitmiştir. Bu soğuk havada gençlerimizin ve yoğun bir kalabalığın toplanması Alaplı’da bir şeylerin 30 Martta biteceğinin bir göstergesidir.   Kadınlarımızın ve gençlerimizin bu derece seçimlere ağırlık vermesi 30 Martta Alaplı’da seçimi alacağımızın bir göstergesidir. Şimdiden Alaplı zaferimizi kutluyorum. Gevşemeden seçimleri aldık duygusuna kapılmadan seçimler aldık havasına girmeden,kafa kafaya  bir seçim edası ile çalışalım.Ben sizin adınıza Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na söz verdim. Alaplı’nın anahtarını sayın başkanım size getireceğim dedim. Sadece Alaplı’nın değil 8 ilçenin de anahtarını alarak genel başkanımıza getireceğim. Bugün bura da olan genç arkadaşlarıma güveniyorum. Onlara büyük görevler düşüyor. Zonguldak ve Alaplı’nın durumu ortada, gençlerimiz iş bulamadıkları için ilimizden başka illere gidiyorlar. Zonguldak 3 yılda 45 bin göç verdi. 25 bin esnaf kepenk kapattı. Artık bu değişmeli, birleşelim ve 30 Martta Zonguldak’ın kaderini değiştirelim”

Güncelleme Tarihi: 17 Mart 2014, 14:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER