DEMİR, BAŞBAKAN ERDOĞAN İLE NE GÖRÜŞTÜ?

İşadamı Salih Demir, başbakan Erdoğan ile sürpriz bir görüşme gerçekleştirdi.

DEMİR, BAŞBAKAN ERDOĞAN İLE NE GÖRÜŞTÜ?
gundemeregli.com-Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu (ZTSO) Başkanı ve MESİAD Yönetim Kurulu Üyesi Salih Demir, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile bir görüşme gerçekleştirildi.

 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu aracılığı ile Başbakan  Erdoğan ile  Ankara ‘da bir araya gelen Demir Zonguldak’ın sorunlarını dile getirdi.

Demir görüşmede ÇATES’in özelleştirilmesi sonucu ithal kömüre yönelmesi durumunda, TTK ve özel sektör üreticilerinin geleceği ile ilgili endişelerini ve Zonguldak ekonomisinin çökeceğini dile getirerek bu konuda hazırladıkları dosyayı Başbakan  Erdoğan’a sundu.

 

Başbakan Erdoğan  Zonguldak maden ocaklarının kendileri için çok önemli olduğunu belirterek, özelleştirme kapsamında bulunan ÇATES’te ithal kömür kullanımına asla izin vermeyeceklerini kaydetti.

Erdoğan görüşme sonrasında Demir’in kendinse sunduğu dosyayı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’a vererek sorunun çözülmesini talimatı verdi.

Bakan Yıldız’da Başbakan Erdoğan’ın talimat üzerine Demir ile önümüzdeki günlerde bir araya geleceklerini açıkladı.

 

DEMİR, BAŞBAKAN’A TEŞEKKÜR ETTİ

 

Demir, Zonguldak için çok önemli olan bu gelişme üzerine bir açıklama Başbakan Erdoğan’a teşekkür etti.

 

Yaptığı açılamasında MESİAD ve TSO’nun çalışmalarının giderek önem kazandığına değinen Demir şunları söyledi:

 “ Sayın Başbakanımız şuan için sektör üzerinde dolaşan kara bulutları dağıtmıştır. ÇATES’te ithal kömür kullanılmayacağı yönündeki açıklaması bizleri çok memnun etmiştir. Sayın başbakanımıza çok teşekkür ediyoruz. Konu sayın başbakanımız tarafından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Sayın Taner Yıldız’a aktarılmıştır. Önümüzdeki günlerde TSO ve MESİAD ile beraber Sayın Yıldız ile bir araya gelerek sorunun taleplerimiz doğrultusunda çözüleceğine, ÇATES’in Zonguldak’ta kurulacak bir şirkete satılacağına ilişkin inancımız da artmıştır”  

Güncelleme Tarihi: 25 Eylül 2013, 14:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER