ERDEMİR’DE YÜZDE 11 MUTLULUĞU

ERDEMİR’DE YÜZDE 11 MUTLULUĞU
gundemeregli.com-
Erdemir işçisine verilen yüzde 11’lik maaş artıının ardından işçiler ile Türk Metal Sendikası Lokalinde bir araya gelen Sendika Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş, parti lideri gibi karşılandı.

“Bu işçi seninle gurur duyuyor. İşte Başkan, işte sendika. En büyük başkan bizim başkan” sloganıyla işçi tarafından karşılanan Odabaş, işçinin tüm sosyal haklarını 45 gün içersinde alacağını belirterek, “İstanbul’daki toplantıda Genel Başkanımız Pevrul Kavlak ve Genel Merkez yöneticilerimizin katılımıyla gerçekleştirdik. Toplu İş Sözleşmemizin birinci yılını yüzde 11 zam ile kapattık. Bu sözleşmenin bağıtlanmasında Genel Başkamız ve Genel Merkez yöneticilerime sonsuz teşekkürlerimizi bildiriyorum. İdari işlerle ilgili konuların çoğunluğunu da taslağımızı hazırlarken sizin istediğiniz doğrultuda gerçekleştirerek, sosyal haklarda da yüzde 15 artış sağladık.” diye konuştu Karadeniz Ereğli İlçesi’nde, Türk Metal Sendikası Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş’ın, Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları tamamlanan toplu iş sözleşmesine ilişkin işçiler ile bir araya geldi.  Odabaş, Ankara dönüşü kendisini ziyaret ederek kutlayan işçileri sendika lokalinde toplayarak gelişen süreçle ilgili ayrıntılı bilgiler verdi.

   Gruplar halinde Sendika binasına gelen işçilere hitaben konuşan Odabaş, güzel bir toplu sözleşmeye imza attıklarını söyledi. Konuşmasına, dün, Erdemir’de yaşanan elim kaza sonucu yaşamını yitiren işçi merhum Resul Aydın’a başsağlığı, aileni ve yakınlarına sabır dileğiyle başlayan Odabaş, şöyle dedi:

   “Güzel bir toplu sözleşme oldu. Ancak bir arkadaşımızı iş kazası sonucu kaybetmenin üzüntüsü içerisindeyiz. Ailesine geride kalanlara sabırlar diliyorum. Hepimizin başı sağ olsun.

   Bugün imzaladığımız toplu sözleşmenin bütün çalışanlarımıza ailelerine,Ereğli halkına ve Erdemir’e hayırlı olmasını temenni ediyorum.

   Geçtiğimiz Salı günü itibarıyla Ankara’da 3 gün süren oturumlar yaptık. Ücret konularını da İstanbul’daki toplantıda Genel Başkanımız Pevrul Kavlak ve Genel Merkez yöneticilerimizin katılımıyla gerçekleştirdik. Toplu İş Sözleşmemizin birinci yılını yüzde 11 zam ile kapattık. Bu sözleşmenin bağıtlanmasında Genel Başkamız ve Genel Merkez yöneticilerime sonsuz teşekkürlerimizi bildiriyorum. İdari işlerle ilgili konuların çoğunluğunu da taslağımızı hazırlarken sizin istediğiniz doğrultuda gerçekleştirerek, sosyal haklarda da yüzde 15 artış sağladık.

  

TATİL EĞİTİMİ DE MESAİLİ

   Bunlar arasında yer alan maddelerden, kuruluş yıldönümlerinde yıllara göre çalışanlarımıza şirketin altın vermesinde ısrarcı olduk ve kabul edildi. İşe alma ve deneme süresinin 4 aya çıkarılması istemini kabul etmedik, geçmişteki gibi iki ay olarak kalmasını sağladık. İşe giriş ücretini de değiştirerek eski sisteme çevirdik. Bundan sonraki süreçte yıl içinde eğitime katılacak arkadaşlarımızın vardiyası gündüze çevrilmiş olacak. Hafta tatilinde eğitim gören arkadaşlarımız ise iş hayatında olduğu gibi yüzde 100 samlı mesai ücreti alacak. Bu da bizim için büyük bir kazanım oldu. Ölen arkadaşlarımızın yada anne ve babasının cenaze aracı şirket tarafından karşılanacak. İlçe dışında yalnız yada eşli eğitimlerdeki sıkıntıları da bu sözleşmede ortadan kaldırdık. Askere giden arkadaşlarımızın 2 ay içinde geri dönüşleri halinde, her hangi bir yüz kızartıcı suçları olmadığı sürece işlerine dönebilmelerini, bizim istediğimiz şekilde yeniden revize ettik. Yakacak yardımı, Türkiye Taş Kömürü Kurumu’nun 2 ton yakacak kömür bedeli üzerinden her yılın Haziran ayının ilk 15 günü içinde para olarak alınacak. Bu anlaşmadan da çalışan arkadaşlarımıza 200-250 lira kadar zam almış bulunuyoruz. Dolayısıyla, sosyal hakların tamamında da yüzde 15 zam alınmış oldu.

   ZAM FARKLARI ÖDENECEK

   Sözleşme gereği zam ve sosyal haklardan doğan farklarınız ile kömür paraları şirket tarafından önümüzdeki 45 gün içerisinde ödenecek.

   Allah, hakkınız olan aldığınız zammı güle güle yemeyi nasip etsin.”

   EREĞLİ KAVLAK’A HAZIRLANIYOR

   Bilgilendirme toplantısına katılan işçilerin Odabaş ve sendika lehine sloganlar atması üzerine Odabaş, “Bu camianın içerisinde bulunmaktan son derece mutluyum, desteğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Bayram sonrası bir aksilik olmazsa Sayın Genel Başkanımız Pevrul Kavlak’ı da Ereğli’ye davet edeceğiz ve hep beraber ağırlayacağız” dedi.

Güncelleme Tarihi: 27 Temmuz 2013, 12:08
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ünal Savaş
Ünal Savaş - 11 yıl Önce

ŞİRKETİMİZ ERDEMİR İLE METAL İŞ KOLUNUN GÜÇLÜ SENDİKASI TÜRK METAL SENDİKASI ARASINDA; KARŞILIKLI GÜVEN VE UZLAŞMACI DİYALOG ANLAYIŞI ÇERÇEVESİNDE “EN DEĞERLİ VARLIĞIMIZ ÇALIŞANLARIMIZDIR” VE [ct]KAVGANIN KAZANANI YOKTUR[ct] İLKESİNDEN HAREKETLE GREVE GİDİLMEKSİZİN MASA BAŞINDA BAĞITLANAN 24. DÖNEM TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİNİN İLGİLİ TÜM TARAFLARA HAYIRLI VE UĞURLU OLMASINI DİLERİM.

ÜNLÜ ÇELİK KRALI ANDREW CARNEGIE’E ŞÖYLE BİR SORU SORMUŞLAR:

“ELİNİZDEKİ BÜTÜN İMKANLÂRI KAYBETSENİZ, ACABA BÖYLE BİR SANAYİİ YENİ BAŞTAN NE KADAR ZAMANDA KURABİLİRSİNİZ?” CARNEGIE CEVAP VERMİŞ: “EĞER İMKÂNLARDAN KASTINIZ FABRİKALARIN FİZİKİ YAPILARI, MAKİNELER VE DONANIMSA, ÜÇ SENEYE KALMAZ ŞİMDİKİNDEN DAHA MÜKEMMEL VE MODERN BİR ŞEKİLDE SANAYİMİ KURABİLİRİM; FAKAT BÜTÜN ELEMANLARIMI, YANİ UZMANLARIMI, MÜHENDİSLERİMİ VE İŞÇİLERİMİ KAYBETMİŞSEM EĞER, O ZAMAN BU SANAYİİ KURMAK İÇİN ARTIK BENİM ÖMRÜM YETMEZ.”

SÖZÜN ÖZÜ -1)
“BİR ŞİRKETİ İŞ HAYATINDA FARKLI KILAN TEK UNSUR İNSAN FAKTÖRÜDÜR. SİZİN TEKNOLOJİNİZ, BİNALARINIZ, KULLANDIĞINIZ ARAÇ VE GEREÇLER RAKİPLERİNİZ TARAFINDAN TAKLİT EDİLEBİLİR; YALNIZ BİR TEK KAYNAK VAR Kİ O TAKLİT EDİLEMEZ. BU DA İNSAN KAYNAĞIDIR.” Charles Nielson

SÖZÜN ÖZÜ -2)
“GELECEK YÜZYILA HAZIRLANMAK İSTEYEN ŞİRKETLER, ENTELEKTÜEL SERMAYEYİ BELİRLEYİCİ GÜÇ OLARAK GÖRMELİ VE BUNUN ÜZERİNDE YOĞUNLAŞMALIDIRLAR.” Tony Buzan

SÖZÜN ÖZÜ -3)
“GEÇMİŞTE KURUMLAR, MÜŞTERİLER VE PAZAR PAYI KONUSUNDA REKABET EDERLERDİ; ŞİMDİYSE EN İYİ ÇALIŞANLARI BULMAK KONUSUNDA REKABET EDİYORLAR. GELECEKTE BU DAHA FAZLA BÖYLE OLACAK. EN İYİ İNSANLARI BÜNYESİNDE TOPLAYABİLEN VE ELLERİNDEN GELENİN EN İYİSİNİ YAPMALARI KONUSUNDA ONLARI YÜREKLENDİREN BİR KURUM YALNIZCA PROFESYONEL MANADA DEĞİL, DUYGUSAL OLARAK DA ETKİLİ SAYILIR.” Claus Moller

TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİNİN İLGİLİ TARAFLARINA TEŞEKKÜR MESAJI:

ACIMASIZ BİR REKABETİN HÜKÜM SÜRDÜĞÜ GÜNÜMÜZ DÜNYASINDA, ŞİRKETİMİZİN REKABET GÜCÜNÜ VE KURUMSAL PERFORMANSINI SEKTÖRÜMÜZE YÖN VEREN VE OYUNUN KURALLARINI BELİRLEYEN KÜRESEL ÇELİK ŞİRKETLERİ SEVİYESİNE ÇIKARMADA EN ÖNEMLİ BELİRLEYİCİ GÜÇ OLAN ENTELEKTÜEL SERMAYEMİZE SAHİP ÇIKARAK; ALINTERİNİN KARŞILIĞININ GREVE GİDİLMEDEN VERİLMESİNDE VE ALINMASINDA EMEĞİ GEÇEN İLGİLİ TÜM TARAFLARA TEŞEKKÜRLER. TEŞEKKÜRLER. TEŞEKKÜRLER.

SAYGILARIMLA

Ünal SAVAŞ – Erdemir emeklisi, Kalite gönüllüsü
Ünal SAVAŞ – Erdemir retired, Quality volunteer
“Kalite formalite değildir.” “Quality is not a formality.”

SIRADAKİ HABER