Ereğli CHP’de sürpriz olabilir!

31 Mart Yerel Seçimlerine girerken, yaşananlara bakarak, partileri, eğilimleri, bu sahnenin aktörlerini geçen zaman, basın adına bizlere, çıplak gözlerle izleme fırsatı verdi.

Hatırlarsanız kritik süreç yönetiminde Cumhuriyet Halk Partisi belediyenin,  CHP’de olduğu yerlerde dahi ince eleyip sık dokurken, AKP’ye kaptırdığı belediyeleri mutlak kazanacağı adaylar ile daha ilk haftadan açıklamıştı.

İstanbul Ankara gibi son derece zor ve riskli yerlerde bile açıklama yapan CHP genel merkezinin Zonguldak merkez ve Kdz Ereğli’de neden hâlâ karar vermediği ise merak konusu.

Oysa Şerafettin Turpçu,  Halil Posbıyık ikilisinin Umut Başoğlu’nu da aralarına alarak yaptıkları ittifak sonrası Halil Posbıyık neredeyse Belediye Başkanlık adaylığının kendisine altın tepsi ile sunulacağını sanıyordu.

Evdeki hesap çarşıya uymadı...

Sadece Posbıyık için mi ?

Elbette hayır...

 Son bir senedir sinsi sinsi hesaplar yapan ve Ereğli CHP’yi dizayn etme planlarını hayata geçirme rüyaları ile yanıp tutuşan  Ankara Avukatı Ünal Demirtaş’ın da hayalleri suya düştü.

2018 genel seçimlerinde İyi Parti ittifakı sebebiyle Zonguldak birinci sıraya oturan. Ancak  Ereğli’ye neredeyse hiç uğramayan vekilin ısrarla MYK ‘ya baskı yaptığı da Ankara kulislerinde konuşulanlar arasında.

Oysa Buket Müftüoğlu ve Ünal Demirtaş’ın geçtiğimiz il kongresinde Turpçu ve Posbıyık’a karşı, aynı tarafta olduklarını bilmeyen yok. Ee siyaset bu, kimin kiminle birlikte hareket ettiğinin böyle zamanlarda hiç de önemi yok.

Bir tarafta Zonguldak İl Başkanlığı, 74 yaşında bölgesinde yerel seçim kaybetmiş, son  iki dönem vekil adaylığı başvurusu kabul görmemiş bir Başkanın peşinden giderken, sözde bölge milletvekili ve Ankara Avukatı Ünal Demirtaş’da ısrarla tabanda kendine yer edinme gayreti içerisinde!

Bundan neredeyse 2.5 ay önceki yazımda söylemiştim…

Müftüoğlu Kdz Ereğli’de bütün hesapları tek başına bozdu...

31 Mart 2019 Yerel Seçimlerine giderken, CHP adaylarına baktığımızda, Kdz Ereğli halkı için, açıkça ölümü gösterip sıtmaya razı edilmiş  iki aday arasında herkes ümidini kaybettiği bir anda, Müftüoğlu bir kurtarıcı gibi değişimden , taze kandan yana olanların umudu olmuştur.

Siyaseti hesap ve çıkar ilişkisi ile yapmayan, bu güne kadar hiç bir güçlü ittifakın içinde görmediğimiz bu yiğit kadın, bu gün tek başına Kdz Ereğli adaylaşma sürecini yönlendiriyor.

Genel Merkezden aldığımız kulis duyumlarına göre, yapılan son anket çalışmasında Müftoğlu, iddialı olan bazı aday adaylarını gölgede bırakarak çok az bir farkla Posbıyık’ın arkasından ikinci çıkmıştır.

20 yıl belediye başkanlığı son 4 yıldır da sokakta siyasete devam eden Posbıyık’ın karşısında kamuoyu yoklamasında ikinci çıkan bu kadın adayın,  aday gösterilmesi halinde bundan önce beşinci sıra adaylığı görevlerinde çalıştığı gibi çalışırsa belediyeyi kazanacağına şehirde yaşayan AKP’liler bile kesin gözüyle bakıyor.

Sözün özü, her iki taraftan bakınca da hem milletvekili hem il başkanı tarafından ben şahsen Genel Başkanı temsilen bir ilin İl Başkanı olsam ve desteklediğim adayı genel merkez tam 3 ay bekletse görevimden direk istifa ederim, kaldı ki bir ilin milletvekili olarak genel merkeze karşı desteklediğim kendi ilçemin adayı  halen yüzlerce il ve ilçe arasından gösterilmiyorsa yine durum pek değişmiyor.

2019’yılına sadece bir kaç gün kala, görünen o ki; siyaseti vatansever duruşu, yalnızca doğrulardan yana tavrı, içten ve sıcak ilişkileri ile tanıdığımız bu Kuvvacı kadını Kdz. Ereğli halkı daha yakından tanıma fırsatı buldukça çok seveceğe benziyor.

Yolun açık rüzgarın bol olsun Müftüoğlu, Kdz Ereğli projelere, dürüst siyasete, kendi ile barışık politikacılara hasret...

O vakit senin deyişinle “Vira bismillah”...

LİSTE TOSUN’UN CEBİNDEYMİŞ!

Bizim Derya yine çok güldürdü beni :)

Derya Akbıyık’tan söz ediyorum!

AK Parti’de ilçe adaylarının kesinleştiğini, listenin ise İl Başkanı Zeki Tosun’un cebinde olduğunu ve kendisinin açıklama için talimat beklediğini söylüyor!

İlahi Derya!

Allah da seni güldürsün emi :)

Yahu adam Merkez adayının bile kim olduğunu basından öğrendi!

Kendisinin fikri bile alınmadı!

Şimdi sen diyorsun ki liste Tosun’un cebinde!

Buna kargalar bile güler be dostum…

Hatta Necati Günay ağabey bile gülme krizine girmiş haberin ola! :)

Ben de diyorum ki; “Tosun’un yerine olsam o koltukta oturmam!”

YORUM EKLE
YORUMLAR
Altan Yontan
Altan Yontan - 5 yıl Önce

Sayın ÇİVİCİ aday gösterilirse sakın şaşırma.

Irfan Kılıçarslan
Irfan Kılıçarslan - 5 yıl Önce

Seni bir defa kutluyorum Hüseyin Orhan
bu yürekli yazından dolayı, bu kente AKP'nin Turkiye'de saldığı Korku imparatorlugunu Eregli'dede bazı sol siyasetçilerin saldığı aşikâr böyle bir ortamda uzun suredir hiç bir yere aday olmayan kafasında sadece Ereğli Belediye Başkanlığı olan Buket hanım aslanlar gibi Kenti yönetmeye tip oldu ve hesapları alt üst etti. Partide haksızlık etti aslında iki defa Kadın kotasını hiçe sayarak 5. Sıradan Milletvekili adayı yaptı. Oda hiç dert etmeyip aslanlar gibi 2. Sıra adayıyımış gibi asildı seçime artık Kdz/ Eregli'de CHP'he genel merkezinin borcu vardır Buket Müftüoğlu'na hem Kadin kotası emrini yerine getirmek için hem iki seçimde 5. sıralara atarak örselediği için
Uzatmaya gerek yok adayımız
Buket Müftüoğlu demelidir seçim nasıl alınıyor o zaman görürsünüz.