EREĞLİ MECLİSİDE SON KEZ TOPLANDI

EREĞLİ MECLİSİDE SON KEZ TOPLANDI
gundemeregli.com-Kdz. Ereğli Belediye Meclisi Mart ayı olağan toplantısı Atatürk Kültür Merkezi (AKM) salonunda yapıldı. Yılın son meclis toplantısı 8 meclis üyesinin katılımı ile gerçekleşti.
Bir önceki oturumda gerekli çoğunluğun sağlanamaması nedeniyle bugüne ertelenen meclis toplantısı, gündem maddesiz olarak yapıldı. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, beş yıllık görev süresi içinde tartışma yaşadığı meclis üyelerinden de özür diledi. Başkan Posbıyık, yaptığı değerlendirerek şunları söyledi: “Beş yılık bir süreyi geçirdik. İyi günlerimiz oldu, kötü günlerimiz oldu. Zaman zaman Ereğli’nin menfaatleri için aramızda tartışmalar oldu. Problemler oldu, sıkıntılar oldu ama bunların hiç birisi kişisel meseleler değildi. Tamamen Ereğli meselesi için yaptığımız tartışmalardı. Olması gerekende bu. Muhalefet ve yerel yönetim iktidarı arasında tartışmalar, eleştiriler oldukça, daha iyi bir pozisyon ortaya çıkacağı muhakkaktır. Ben, bu güne kadar beş sene içerisinde yaptığımız çalışmalarda kalbini kırdığım, istemeyerek sert davrandığım veyahut gönül koyduğum arkadaşlar falan olduysa eyer, onların hepsinden özür diliyorum. Bütün meselemiz Ereğli sevdası için, Ereğli aşkı için yapıldı. Hatalarımız olmuştur, günahlarımız olmuştur, kırdıklarımız olmuştur; ben bütün arkadaşlarımızdan eyer böyle bilmeyerek, istemeyerek elimden olmadan bir hata falan yaptıysam hepsinden de özür diliyorum. Hakkımı helal ediyorum. Onlarında haklarını hela etmesini rica ediyorum.
AK Partili meclis üyelerinin toplantıda bulunmaması üzerine sitemde bulunan Başkan Posbıyık, Tabii gönlüm arzu ederdi ki AK Partili arkadaşlarım da burada olsalardı. Onlarla beraber bitiş noktasında, bitiş düdüğünde hep beraber yan yana gelip, kol kola girip bire fotoğraf çektirseydik. Beş yılın neticesinde bir arada olsaydık. Çok arzu ederdik ama dünde buraya gelmediler, bu günde. Tabi mazeretleri vardır. Seçim çalışması yapıyorlar. Biz de seçim çalışması yapıyoruz ama Kdz Ereğli Belediyesi´nin seçtiği yüce meclis olarak görevlerimizi seçim çalışması olsa dahi zamanında yapmamız gerektiğine inanıyoruz. Yüce meclis bizim için Ereğli düzeyinde son derece önemlidir. Canları sağ olsun. Mevcutlar bize yeter.” dedi.
Başkan Halil Posbıyık, toplantı sona erdiğinde önce meclis üyeleriyle, sonra toplantıyı izleyemeye gelen vatandaşlarla ve ardından da basın mensupları ile hatıra fotoğrafı çektirdi.
Güncelleme Tarihi: 06 Mart 2014, 13:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER