EREĞLİ´YE 100 KM. UZAKLIKTA KAR MANZARALARI

Ereğli´ye 100 km. uzaklıkta bulunan Bolu´da kar manzaları yaşanıyor.

EREĞLİ´YE 100 KM. UZAKLIKTA KAR MANZARALARI
gundemeregli.com-Türkiye’nin önemli geçiş güzergahlarından biri olan Bolu Dağı´nda sabah erken saatlerde başlayan kar yağışı nedeniyle yol bembeyaz oldu.

vspace=1
vspace=1
BOLU DAĞI´NDA KAR KALINLIĞI 15 SANTİMETREYE ULAŞTI

Türkiye’nin en önemli geçiş güzergahlarından biri olan Bolu Dağında, sabahın erken saatlerinden itibaren başlayan kar yağışı nedeniyle yollar bembeyaz oldu. Sonbaharda yağan kar şaşırttı.Hava sıcaklıklarının bir anda düşmesi ile birlikte soğuk hava kendini iyice hissettirmeye başladı. Sıcaklığın düşmesi ile birlikte Türkiye’nin en önemli geçiş güzergahlarından olan Bolu Dağı´na sonbaharda kar yağdı. Sabah saatlerinde başlayan ve etkisini bir anda arttıran kar yağışı nedeniyle yollar bir anda beyaza büründü.Bazı vatandaşlar 40 yıldır ilk kez sonbaharda Bolu Dağı´na kar yağdığını söyledi. Yoğun yağmurun ardından yağan kar yağışı ile birlikte Bolu Dağında ağaç devrilerek yolun tek şeridini trafiğe kapadı. Devrilen ağaç nedeniyle hiçbir tedbir alınmaması yüzünden araçlar kaza yapmaktan son anda kurtuldu.Tem Otoyolu´nun Bolu Dağı Tüneli kesminde kar yağışı etkisini arttırıken, karayolları ekipleri küreme ve temizleme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

BOLU DAĞINA KIŞ ERKEN GELDİ

Türkiye’nin önemli geçiş güzergahlarından biri olan Bolu Dağı´nda sabah erken saatlerde başlayan kar yağışı nedeniyle yol bembeyaz oldu. Hava sıcaklıklarının bir anda düşmesi ile birlikte soğuk hava kendini iyice hissettirmeye başladı. Sıcaklığın düşmesi ile birlikte Bolu Dağı´na sonbaharda kar yağdı. Sabah saatlerinde başlayan ve etkisini artıran kar yağışı nedeniyle yol bir anda beyaza bürünürken arabalar ilerlemekte zorlandı.Bazı vatandaşlar, 40 yıldır ilk kez sonbaharda Bolu Dağı´na kar yağdığını söyledi. Yoğun yağmurun ardından kar yağışı ile birlikte Bolu Dağında ağaç devrilerek yolun tek şeridini trafiğe kapadı. Devrilen ağaç nedeniyle hiçbir tedbir alınmaması yüzünden araçlar kaza yapmaktan son anda kurtuldu.

ÇILDIR’A MEVSİMİN İLK KARI YAĞDI

Ardahan´ın Çıldır ilçesinde mevsimin ilk karı yağdı.Dağlara ve yüksek kesimdeki köylere yılın ilk karı yağdı. Kar yağan dağlar ve köyler beyaza bürünürken, kar bazı köylerde ulaşımın aksamasına sebep oldu. Mevsimin ilk karının çok erken yağması özellikle elinde satılık hayvanı olup satamayan üreticiyi endişelendiriyor.

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2013, 08:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER