Futbol ligleri 12 Haziran'da başlıyor ...

Nihat Özdemir: Ligleri 12-13-14 Haziran haftasında başlatma kararı aldık!

Futbol ligleri 12 Haziran'da başlıyor ...

TFF Başkanı Nihat Özdemir liglerin ne zaman açılacağını açıkladı. İşte Özdemir'in açıklamalarında satır başları:

Sağlık Bakanlığımız çok önemli bir çalışma yaptı.

Bugüne kadar liglerimizin en sağlıklı çalışması için özen gösterdik. Hep Türk futbolunun selametini düşünerek hareket ettik. 

Gençlik ve Spor Bakanımız Kasapoğlu ile toplantılar yaptık. Kulüplerimizin fikirlerini aldık. Bilim Kurulu başta olmak üzere devletimizin tüm kurumlarıyla istişare içinde UEFA ve FIFA ile görüşmeler yaptık.

En son da Sağlık Bakanımız ile bir görüşme gerçekleştirdik. Bugün de toplantımızı yaptık. 

Normalleşme planı kapsamında tüm şartları gözönünde bulundurup bir yol haritası çizdik. Kararımız şimdilik olmak kaydıyla, ertelenen Süper Lig, 1. 2. 3 lig ve 12-13-14 Haziran haftasında başlatma kararı aldık.

Devletimizin desteğiyle sezonu tamamlamayı hedefliyoruz. Maçların nasıl oynanacağını Bilim Kurulu belirleyecek.

Elimizde 10 ayrı senaryo var. Bunları bakanlıklarla paylaştık. Sağlık Bakanlığımızın bize vereceği sistem içerisinde ligleri sonlandırmak istiyoruz. Ankaragücü'nde bir virüs vakası yaşanmıştır. Ama bundan sonraki tüm yol haritamızı Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu'nun yol haritasında yolumuzu çizeceğiz. Alınan kararları TFF Sağlık Kurulu ile değerlendirmeye alacağız. Futbolun nasıl oynanacağını bir bülten halinde yayınlayacağız.

Bilim Kurulu'nun bize ulaştıracağı rapor neticesinde yeni sistemde maçların nasıl oynanacağına dair protokolü yayınlarsak ve bütün kulüpler bu protokole uygun hareket ederse inanıyorum ki hiçbir futbolcumuz bu virüse yakalanmayacaktır. Buna rağmen virüs olayına rastlanırsa hemen durumu o gün Bilim Kurulu ile değerlendirip yeni politikayı yeniden belirleyeceğiz.

Güncelleme Tarihi: 06 Mayıs 2020, 15:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER