GEMİDE BİR KİŞİ MAHSUR KALDI

GEMİDE BİR KİŞİ MAHSUR KALDI
gundemeregli.com-Ereğli ilçesi açıklarından şiddetli fırtına ve dalgaların kıyıya sürüklediği doğalgaz boru döşeme dubasında bir kişi mahsur kaldı.
Romanya´da 11 gün kaldıktan sonra Bulgaristan’ın Varna Kenti’nden Samsun limanına gitmek için yola çıkan doğalgaz boru döşeme dubası gümrük ve bakım işlemleri için 15 Ocak 2014 tarihinde Kdz. Ereğli’ye getirilmişti. 450 ton ağırlığında, 35 metre yükseklikte ve 40 metre uzunluğunda ki duba Samsun Varna Limanı’na gitmek için hazırlık yapıyordu. Bu gece geç saatlerde kıyıya sürüklenmeye başlayan duba Kdz. Ereğli sahilinde ki kayalıklara vurdu. Doğalgaz boru döşeme dubasında bir kişi ise mahsur kaldı. İsmi henüz öğrenilemeyen dubada ki personeli kurtarmak için sahil güvenlik ekipleri çalışma başlattılar. Yetkililer havanın aydınlanması ile birlikte dubayı ve içerisindeki personeli kurtarmak için çalışmaları başlatacaklarını ifade ettiler.
Ereğli ilçesinde 8 Aralık 2013 tarihinde de Romanya’dan Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş.´ye (ERDEMİR) demir hurda getiren Tanzanya bandıralı ´Croatia Zanzibar´ isimli kuru yük gemisi fırtına nedeniyle sürüklenerek karaya oturmuş ve 9 gün süren çalışmaların ardından kurtarılabilmişti.
Güncelleme Tarihi: 30 Ocak 2014, 09:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER