GENÇLER EĞİTİLDİ, EREĞLİ KAZANDI

GENÇLER EĞİTİLDİ, EREĞLİ KAZANDI
gundemeregli.com-Kdz Ereğliler Derneği tarafından hazırlanan ve İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi tarafından Desteklenen “Gençler Eğitiliyor, Ereğli Kazanıyor” Projesi kapsamında verilen eğitim programı sona erdi.

Ereğli Eğitim Fakültesin’de AB Koordinatörü Oğuzhan Örenli tarafından verilen Eğitim’de  “Gençler Eğitiliyor, Ereğli kazanıyor” Projesi kapsamında Eğitim gören 20 gence sertifikaları verildi.

Kdz Ereğliler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Noyan Keskin “Gençlerin toplumsal konularda daha duyarlı hareket etmeleri ve görüşlerini rahatça ortaya koyabilmeleri düşüncesiyle’’Gençler Eğitiliyor, Ereğli Kazanıyor’’projesini hazırladıklarını dile getirerek yaptığı açıklamada şunları söyledi;

“Gençliği belirleyen yaş aralıkları 15-24 yaş arasını kapsamaktadır. Bu yaş aralığı gençlerin eğitim aşamalarının sonu ve hayata atılma yaşlarının başlarıdır. Gençler aldıkları eğitim sırasında ve yetişkinlik öncesi süreçte, toplumsal anlamda sorumluluklarının farkında olmalıdırlar. Gençlerin toplumsal konularda daha duyarlı hareket etmeleri ve görüşlerini rahatça ortaya koyabilmeleri beklenmektedir. Gençlerin katılımını arttırmak için teşvik edilmeleri ve gençlere yönelik hazırlanacak programlarla katılım konusunda yönlendirilmeleri gerekir.   Bizler de bu bilinç ile bölgemiz gençliğine faydası olur düşüncesiyle’’Gençler Eğitiliyor, Ereğli Kazanıyor’’projesini hazırladık. Proje kapsamında Kdz. Ereğli Eğitim Fakültesi’nde okuyan 20 gencimize proje yazma ve yürütme kapasitelerinin arttırılması için, derneğimiz ve AB Koordinatörü Sn.Oğuzhan Örenli’ nin katkılarıyla eğitim verilmiş, eğitim sonunda sertifikaları dağıtılmıştır. Sivil toplum kuruluşlarının amacı bölge ve topluma hizmet etmek olmalıdır. Gençlerimizin yarınları için eğitimlerine katkıda bulunuyor olmak, bizleri mutlu etmektedir. Bu vesileyle, bizlere Ereğli’nin menfaatleri noktasında her zaman destek olan Zonguldak Milletvekilimiz Sn.Prof.Dr.Ercan Candan ’a ve AB Koordinatörü Sn.Oğuzhan Örenli’ye teşekkür eder,saygılar sunarım”

 

 

Güncelleme Tarihi: 25 Mart 2014, 07:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER