HALK OTOBÜSLERİ KONTAK KAPATTI

HALK OTOBÜSLERİ KONTAK KAPATTI
gundemeregli.com-Zonguldak Belediyesi Özel Halk Otobüsü firmasının sahibi Akın Kavi, 17-18 Şubat 2014 tarihlerinde iki gün kontak kapatacaklarını bildirdi.
AR-Tur Firması’nın sahibi Akın Kavi, Zonguldak Belediyesi Özel Halk Otobüsü duraklarında şoförler ile birlikte basın açıklaması yaptı. Zonguldak Belediyesi adına kaliteli ve modern bir kamu hizmeti sunma amacında olduklarını ifade eden Kavi, “Şirketimiz, Artur Taşımacılık olarak toplu taşımacılığı Şehrimizde, Zonguldak Belediyesi adına kaliteli ve modern bir kamu hizmeti şeklinde halkımıza sunma amaç ve hassasiyetindedir. Bu bilinçle halkımızın sağlık ve güvenliğini ön planda tutarak araçlarımızı, klima, ek fren sistemi, elektronik takip sistemi ve güvenlik kameraları, elektronik bilet sistemi gibi son sistem teknolojilerle donatmış bulunmaktayız. Amacımız, halkımızın yıllarca özlemini çektiği, huzurlu, emniyetli, ferah ve keyifli seyahatleri, kesintisiz olarak sunabilmektir” dedi.
19 mahallede toplu taşıma işini yaptıklarını ifade eden Kavi, şöyle devam etti:
“Bu anlayışla şirketimiz, Zonguldak Belediyesiyle 15 Eylül 2012 tarihinde, merkez sınırları içerisindeki 19 mahallenin toplu taşıma işini yapmayı, bu işlem karşılığında otobüs hatlarının sıhhatli düzenlenmesini ve toplu taşımanın işin alındığı şekliyle denetlenmesini karşılıklı olarak taahhüt ederek imza altına almıştır. Zonguldak Belediyesi Trafik Komisyonu ve İl Trafik Komisyonu arasında dolmuş hatlarının düzenlenip denetlenmesi yetkisinin sürüncemede kaldığı gerekçesiyle Kozlu ve Kilimli hattındaki minibüs ve otobüslerin korsan çalışmalarına dolaylı olarak fırsat veren Zonguldak Belediyesi’nin ihmali ve Kozlu dolmuşlarına avantaj sağlayan, ihaleyle verdiği işin haksız bir şekilde kemirilmesine göz yuman Belediyenin bu tutumu, yetki meselesinin 2012 yılında Danıştay kararıyla Zonguldak Belediyesinin tek yetkili makam olarak belirlenmesi ve bu konuda belediyenin hala adım atmaması firmamızı zor duruma düşürmeye yönelik kasıtlı bir kötü niyet ve hasmane tavıra dönüşmüştür.”
Sözleşme sonrasında 2013 yılı içinde beş adet ihtar dilekçesi verdiklerini aktaran Kavi, “Bu sebeple, sözleşme sonrasında iki, 2013 yılı içerisinde ise üç adet olarak toplam beş adet ihtar dilekçesi ile Belediyeyi ilerde yüklü tazminatlarla karşı karşıya bırakıp zarara uğratmamaları için Zonguldak Belediyesinin haklarımızı korumasını ve ilçe araçlarının haksız kazançlara son vermesini istemiştik. Bu kanun tanımazların sürekli haksızlığına uğrarken sesimizi daha etkili duyurmak adına, bu korsan taşımacılığı fotoğraf ve videolarla, mahkeme tespitleriyle da belgeleyerek Valilik ve Emniyetten ayrıca yardım istedik. Bizlere ait hatların, malum ilçe araçlarınca kanun tanımaz bir şekilde barbarca taciz edilmesi, şirketimizi maddi manevi çıkmaza sokarken çalışan ve müşterilerimizin can güvenliğini de tehdit etmekte, çalışan yüzlerce şirketimiz emekçisinin ekmeklerine el uzatılmasına sebep olmaktadır. Şirketimiz, taahhüdüne başladığı günden bu yana yetkililerden kanuni yaptırımlar beklerken, bir yandan da halkına olan sorumluluğunu sürdürme çabası içerisinde kazanç kaybından kaynaklanan zararlarında tek başına bırakılmıştır” dedi.
Süreci değerlendiren Kavi, açıklamasını şöyle tamamladı:
“Zonguldak Belediyemizin yetkilerini kullanmayışından kaynaklanan kaybımızı telafi etme mücadelemizde, minibüslere verdiği fiyatların uygulama karmaşasından kaynaklanan acımasız rekabette mazotun 5 liraya geldiği zamanda 1 liraya zararına çalışma mücadelesinde şirketimiz yalnız kalmıştır. En çıplak ve basit haliyle Zonguldak-Kozlu arası ulaşım 1.75 TL, Zonguldak-Kilimli arası 2,25 TL, Zonguldak-Çatalağzı arası 3,00 TL, Amasya ´ da toplu taşıma ücreti 1,80 TL, İstanbul’da ortalama 2,10 TL’dir. Bu sebeple şirketimiz, maddi kayıplardan kaynaklanan kan kaybını hizmetin devamlılığını sağlamak adına kendi araçlarından tasarruf etmek zorunda kaldığından altı hatta kısıtlı araçlarla hizmet verirken halkımızı mağdur etmenin mahcubiyetini yaşamaktayız. Zonguldak Belediyesi karar alma ve uygulama merciinin iki yıldır, 5393 sayılı Belediyeler Kanununu görmezden gelmelerindeki ısrarları, Belediye Başkanı ve meclis üyelerinin belediyeyi zarara uğratacak, halkımızı mağdur edecek ve biz hak sahiplerini sürekli zarar ettirerek yok olmaya itecek, Kozlu ve Kilimli ilçe araçların minibüs ve otobüs işletmecilerine haksız kazanç fırsatı ve rant sunmaktadır. Bizler, taahhüdümüzün başlangıcından bu yana halkımızın güvenine layık olabilmek adına işimizi en iyi şekilde sunabilmek için kanuni mücadelemizi sesimizi duyurabileceğimiz her platformda sürdürmeyi hak bildik ve bileceğiz. Mücadelemiz, ekmek mücadelesidir. Hakkımızın aleni olarak gasp edilmesine seyirci kalmakla yetinip, geçici çözümlerle savsaklayan, Zonguldak Belediyesi Başkanlığı, Trafik Komisyonu ve Meclis görevlilerini çalışanlarımız ve halkımız adına ısrarla görevlerine davet ediyoruz. İlçe araçlarının korsancılığının sona erdirilmesi ve şehir içi minibüslerinin ücret tarifelerinin güncel şekliyle uygulatılmasını yineliyoruz. Bizler, kanunların, gücüne sonuna kadar inanarak ve halka hizmet bilinciyle haklı mücadelemizi bu günlere kadar sürdürmeye çalıştık. Tüm ihtarlarımıza duyarsız kalarak hiçbir yaptırımda bulunmayan Zonguldak Belediyemize konunun ciddiyetini vurgulamak ve görevini yapmaya davet etmek adına, 17 ve 18 Şubat 2013 tarihinde toplu taşımacılık işimizi iki günlüğüne durdurmak zorunda kaldığımızı halkımıza üzüntüyle duyururuz. Bu süreç içerisinde, yaşanılan mağduriyet için sağduyusu ve güvenine sığındığımız tüm Zonguldak’lı hemşerilerimizden özür diler, saygılar sunarız.”
Güncelleme Tarihi: 15 Şubat 2014, 12:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER