Hangi Sandıkta oy kullanacaksınız

Hangi Sandıkta oy kullanacaksınız

Hangi Sandıkta oy kullanacaksınız

Cumhurbaşkanlığı sistemini getiren 18 maddelik yeni anayasa değişikliğini oylamak için yarın yedinci kez halk oylamasına gidilecek. Halk oylamasında yurt içinde 55 milyon 319 bin 222 seçmen, 167 bin 140 sandıkta oy kullanacak, cezaevlerinde 461 sandık kurulacak.

Seçmen bilgi kağıdı gelmeyen vatandaşlar da oy kullanabilecek. Kağıdı bulunmayıp kütüğe kayıtlı olanlar, ibraz edecekleri kimlik belgeleriyle (nüfus kağıdı, resmi daireler veya iktisadi devlet teşekküllerince verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, ehliyet, evlenme cüzdanı) oy verebilecek.

Üzerinde T.C. kimlik numarası olmayan bir kimlik belgesi ibraz eden seçmenin oy kullanabilmesi için bu belgelerin yanında seçmen bilgi kağıdı veya T.C. kimliğini ispata elverişli belgeyi ibraz etmesi gerekecek.

HANGİ SANDIKTA OY KULLANIYORSUN

Seçmenler, YSKnın www.ysk.gov.tr internet sitesinden de hangi sandıkta oy kullanacaklarını öğrenebilecek.

Halk oylamasında, Türkiye Cumhuriyeti Yüksek Seçim Kurulu filigranlı sarı renkli zarflar ve beyaz renk üstünde Evet, kahverengi renk üstünde Hayır ibareleri bulunan iki ayrı renkten oluşan birleşik oy pusulaları ile tercih mührü kullanılacak.

Güncelleme Tarihi: 15 Nisan 2017, 08:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER