Hastane müdürü imzana sahip çık!

Hastane müdürü imzana sahip çık!

Hastane müdürü imzana sahip çık!

Kdz. Ereğli Devlet Hastanesinde kantin ve otomatlarda bulunan ürünler adeta ateş pahası.
Hastane Mali ve İdari İşlerden Sorumlu Müdürünün altına imza attığı fiyatları, yapılan tüm uyarılara rağmen kantinciye uygulatma becerisi gösterememesi büyük tepki toplarken, Bu durum; şuanda Zonguldak Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri, eski Kdz. Ereğli devlet Hastanesi Başhekimi keyfi fiyat politikasında hastane yetkilerini ve kantin işletmecisini koruma altına mı alıyor? Gücü ondan mı alıyorlar?” sorularını da beraberinde getirdi.
Bu durum karşısında vatandaş isyanda “Hastane Müdürü attığın imzaya sahip çık. Bu fiyatlar yeter artık” dediler.

BU KADAR DA DEĞİL!
Normal piyasada 25 Kuruş olan Assu suyu otomatta 1 TL’ye satılırken kutu içeceklerin 2.5 TL, bisküvi ve küçük sütlerin 1.5 TL’lik fiyatları lüks semtlerin restoran ve cafeleri ile yarışıyor. Öte yandan hastane personeline ayrı, müşteriye ayrı fiyat politikası belirleyerek hastane personeline çay 50 kuruş, vatandaşa 1 TL’den veren ve çifte standart gerçekleştirilen kantin işletmecisi şimşekleri üzerine çekiyor.

HASTANE PERSONELİ ULUSAL MARKETLERDEN İHTİYACINI GÖRÜYOR
Hastane kantininde uygulanan fahiş fiyatlar sebebiyle hastane çalışanları, kantinden alışveriş yapmamak için işe gelmeden önce Ulusal marketlerden ihtiyaçlarını karşılıyor. Bu durum karşısında ise Hastane Başhekimi, Hastane Mali ve İdari İşlerden Sorumlu Müdürü seyirci kalmaya devam ediyor.

ASGARİ ÜCRETLE ÇALIŞIYORUZ
Hastane çalışanları kantin başta olmak üzere hastane içinde bulunan otomat fiyatlarının yanına bile yaklaşamadıklarını kaydederek, şunları söyledi: “ Bizler hastanede asgari ücretle çalışıyoruz. Kutu içecekler 2.5 lira, tost 5 lira… Bir su 1 lira. Bu kadar da yüksek fiyatlara ürünler satılmaz ki; biz de gidiyoruz Ulusal marketlerden ihtiyaçlarımızı karşılıyoruz ve stok yapıyoruz. Personelin büyük bir çoğunluğu kantini kullanmıyor. Kantini genellikle hastalar ile yakınları kullanıyor onlar da fiyatlardan şikayetçi. 4 kişilik ailesi ile kantine giren bir ailenin kantinde ödediği fiyat astronomik boyutlara ulaşıyor. Bir giren bir de girmeyen pişman. İçine para atılarak ürün alınan otomatlar ise kantinden pahalı; en düşük ürünün 1 TL olduğu otomatlar hastane yönetiminin uyguladığı fiyat politikasından bağımsız mı? Bu hastanede biran önce önlem alınmalı ve fiyatlar düşürülmelidir.”

Güncelleme Tarihi: 20 Nisan 2017, 16:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER