İkinci vaka…İşte o detay; yine arabada yakalandı!

İkinci vaka…İşte o detay; yine arabada yakalandı!

İkinci vaka…İşte o detay; yine arabada yakalandı!

TEM Otoyolunun Gümüşova rampalarında dün geçirdiği trafik kazası sonrasında yürekleri ağızlara getiren TBMM’si Eski Başkanlarından ve AK Parti Zonguldak eski Milletvekili Köksal Toptan, 2011 yılında da Rize’de benzer bir olay yaşamış, devletin kendisine tahsis ettiği makam aracıyla sel sularının altında kalarak, iş makinalarının yardımıyla ölümden dönmüştü.

Ülkenin yetiştirdiği önemli devlet adamlarından olan TBMM’si Eski Başkanı Köksal Toptanın ikinci kez ölümden dönmesi akıllara Rize’deki sel sırasında mahsur kalarak iş makinelerinin yardımı ile kurtarıldığı 2011 yılını akılarla getirdi. Söz konusu olaydan sonra dünde defalarca bariyerlere çarparak hurdaya dönen ve durabilen araç içeresinden sağ çıkan Toptan,  “Verilmiş sadakası varmış, büyük iki olaydan da burnu dahi kanamadan kurtuldu ve tehlike atlattı” dedirttirdi.

İŞTE TOPTAN ‘IN BAŞINDAN GEÇEN İKİ OLAY…

Rize’deki sel sırasında mahsur kalan ve iş makinelerinin yardımı ile kurtarılan TBMM eski Başkanı ve AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan, yaşadığı olayı o dönem şöyle anlatmıştı.

Rize bu afetleri zaman zaman yaşıyor. Biz de böyle bir afete tanıklık ettik. Derelerle yolların birleştiğin bir görüntü ortaya çıktı. Kentin yöneticileri, güvenlik güçleri, Karayolları, DSİ ve her türlü birimi ve özellikle vatandaşlar soğukkanlı davranışı daha büyük bir felaketin önüne geçmiştir. Bu tür afetlerden ders çıkarmak gerekir. Dere yataklarını çok fazla kullanıyoruz. Rize’de yer sıkıntısı nedeniyle dere yataklarının kullanılması bu tür afetleri beraberinde getiriyor. Bunun canlı şahidi bizim akraba tarafından bağışlanan arazi üzerinde yapılan Fen Lisesi oldu. O da zarar gördü ve büyük oranda dere yatağında bulunuyordu. Bundan sonra bu tür afetleri yaşamamayı umuyoruz. Bu kriz bana göre başarı ile atlatıldı. İnşallah bir daha yaşanmaz dedi.

KAZA OLAYI

Dün TEM Otoyolunun Gümüşova rampaları mevkiinde geçirdiği trafik kazasından hafif yaralı olarak kurtularak atlatan Toptan o olayı ise şu sözlerle anlatmıştı:

 “Yoğun yağmurda demek hızımızda biraz fazlaydı savrulduk. Savrulmanın sonucu bariyerlere çarptık. Bariyerleri test etme imkanı bulmuş olduk bu vesileyle sağlam. 3-4 kez bariyerlere vurduk galiba. Allah’tan arkamızda yakından gelen bir araç yoktu. Ankara’ya devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.

OLAY NASILDI

Kaza, TEM Otoyolu Düzce’nin Gümüşova ilçesi rampalarında meydana geldi. İstanbul’dan Ankara istikametine gitmekte olan İsmet Çınar idaresindeki 06 YTT 68 plakalı aracı ile TEM Otoyolu Gümüşova rampalarına geldiğinde yolun yağışlı ve kaygan olması nedeniyle yoldan çıkarak bariyerlere çarptı.

Kazada hafif yaralanan Köksal Toptan, çağrılan 112 Acil ambulansı ile hastaneye götürüldü. Köksal Toptan’ın sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Toptan, jandarmaya ait araç ile Düzce Ticaret Odası Başkanı ve AK Parti Önceki dönem Milletvekilerinden Fahri Çakır’a ait otele geldi.

Bir süre burada dinlenen Toptan ailesi kendisine tahsis edilen başka bir araçla Ankara’ya doğru yola çıktılar.

 

Güncelleme Tarihi: 07 Mayıs 2017, 10:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER