İLK UMRE KAFİLESİ YOLA ÇIKTI

İLK UMRE KAFİLESİ YOLA ÇIKTI
gundemeregli.com-Alaplı ilçesinde 19  kişilik ilk umre kafilesi kutsal topraklara uğurlandı.

Vakıf Tur Hac organizasyonu şirketi tarafından kutsal topraklara gidecek olan 19  umreci için Merkez Camisinde i içinde tören düzenlendi. Tören ikindi  namazından sonra yapıldı.

Alaplı Müftülüğü uğurlama töreninde Özer Yazıcı cami imam hatibi Servet Akkaş Kur’anı Kerim okudu. Müftülük korosu ilahiler söyledi.

Vakıf Tur Temsilcisi Enver Karagüzel, uğurlama töreninde yaptığı konuşmada ” Kutsal mekanlara gittiğinizde da bol bol dua ediniz ve güle güle gidip güle güle vatana geri dönünüz. Allah herkese kutsal toprakları görmeyi nasip etsin” diye konuştu.

Törende konuşan İlçe Müftüsü Mehmet Bektaş, mübarek topraklarda edilen duaların ret edilmediğini söyledi.

Umreye gideceklerin zamanlarının çoğunluğunu Beytullahta değerlendirmelerini isteyen Bektaş, “Alaplı’da umreye ve Hacca giden her yıl çok fazla insanımız oluyor. Gidenlerin çoğunluğu ise özel şirketlerle gidiyor. Benim isteğim özel şirketler adına çalışan arkadaşlarımız diyanete de yardımcı olmalarıdır” diye konuştu.

Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu’da “kutsal topraklara gidenler için dua ettiklerini onlardanda dua beklediklerini kaydetti.

Kur’an-ı Kerim okunmasının ardından ilahiler ve dualarla 40 kişilik kafile uğurlandı.

Törende okunan uğurlama duasının ardından Umre yolcuları yakınlarıyla vedalaştı. Bazıları gözyaşlarını tutamadı.

Güncelleme Tarihi: 24 Ocak 2014, 08:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER