İŞTE 29 EKİM PROGRAMI

Kdz. Ereğli´de 29 Ekim Cumhuriyet bayramı coşkuyla kutlanacak.

İŞTE 29 EKİM PROGRAMI
gundemeregli.com-29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Ereğli İlçesi’nde gerçekleştirilecek olan törenlerle kutlanacak.
   Ereğli Kaymakamlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, 28 Ekim’de Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulmasıyla başlayacak etkinlikler, burada saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile tamamlanacak.
   29 Ekim’de sürecek olan Cumhuriyet Kutlama programında ise Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, saat 10.00-10.30 arasında makamında tebrikleri kabul edecek.
   Devrim Bulvarı’nda saat 11.00’de başlayacak geçit töreninde kaymakam Çay, beraberinde Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Deniz Kıdemli Albay Yalçın Enç ve Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ile askeri araç üzerinden halkın bayramını kutlayacak.
   Törene katılanlarla birlikte İstiklal Marşı’nın söyleneceği programda Çay, günün anlam ve önemini belirten konuşma yapacak.
   Okul öğrencileri tarafından Cumhuriyet Bayramı’nı anlatan şiirlerin okunacağı etkinlikte, okullarda yapılan resim şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödül ve hediyeleri verilecek.
   Kaymakamlık programı aynı gün Bağlık Polis Merkezi önünden saat 18.00’de başlayacak Fener Alayı ile tamamlanacak.
   Buradaki program, geçit töreni ile tamamlanacak. hava koşullarının olumsuz olması halinde ise Kaymakamlık Programı, Erdemir Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.
      Diğer yandan, Ereğli Belediyesi’nce de Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 90. yılı dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenleneceği belirtildi.
   Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, 28 Ekim’de Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Sinema Salonu’nda Turkuaz Grubu işbirliği ile gerçekleştirilecek Atatürk konulu şiir ve müzik dinletisi saat 20.00’de başlayacak.
   29 Ekim’de AKM Nikah Salonu’nda, Dünyanın En Yaşlı Gazisi Merhum Hüseyin Kaçmaz’ın oğlu Turgut Kaçmaz, saat 14.00’de konferans verecek. Kaçmaz´ın, AKM Osman Zeki Oral Sergi Salonu’nda saat 15.00’de, “Cumhuriyet’in 90. Yılı” konulu, İstanbul Modern Sanatlar Müzesi Derneği´nin de saat 15.15’de Vedat Can Sergi Salonu’nda “Ekim Geçidi” konulu sergileri açılacak.
   
   YÜRÜYÜŞ VE KONSER
   Belediyenin Cumhuriyet Bayramı organizasyonu Kaymakamlık programında da yer alan Fener Alayı ile sürecek. Sivil ve askeri erkanın katılımıyla saat 18.00’de Bağlık Polis Merkezi mevkisinde başlayacak yürüyüş, Atatürk Anıtı önünde tamamlanacak. Anıt önündeki sahnede saat 19.00’da Yeni Türkü’nün konseri ile bayram kutlama etkinlikleri sona erecek
Güncelleme Tarihi: 25 Ekim 2013, 07:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER