KAMERAY AİLESİNİN BÖBREK SAVAŞI

KAMERAY AİLESİNİN BÖBREK SAVAŞI
gundemeregli.com-Alaplı’da Kameray ailesinin 17 yaşındaki oğlu böbrek nakli oldu.13 yaşındaki kızı Melisa’da böbrek yetmezliği hastalığı çıktı.

Alaplı ilçesinde diyalize mahkum yaşayan oğlunu 1,5 ay önce böbreğinin birini bağışlayarak sağlığına kavuşturan baba, kızında da böbrek yetmezliği ortaya çıkınca büyük üzüntü yaşadı.
Sağlık problemleri nedeniyle çalışamayan ve yakınlarının desteğiyle geçimini sağlayan Ramazan Kameray (46), 4 yıl önce aniden rahatsızlanan oğlu Okan’ın (17) böbrek hastası olduğunu öğrendi.
Tedavisine karşın ilerleyen hastalığı nedeniyle lise eğitimine ara vermek zorunda kalan oğlunun diyalize mahkum olmasının üzüntüsünü yaşayan baba, tetkiklerin ardından böbreğinin birini 1,5 ay önce çocuğuna bağışladı.
Başarılı ameliyatın ardından oğlunun sağlığına kavuşmasının mutluluğunu yaşayan Kameray, bir süre önce rahatsızlanan kızı Melisa Kameray’a (13) da böbrek yetmezliği başlangıcı teşhisi konulmasıyla adeta yıkıldı.
Ramazan  Kameray,  maddi imkansızlıklar nedeniyle oğlunun tedavisini güçlükle sürdürebildiğini, sık sık oğlunun kontrolü için Ankara’ya gitmek zorunda kaldıklarında komşularının yardımı ile gittiklerini ,yüzde 80 görme engelli kızının da aynı rahatsızlığa yakalandığı haberinin üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi.

Ankara’daki hastanede oğluna böbrek nakli yapıldığını anlatan Kameray, “Şu an oğlum çok iyi durumda, onu böyle iyi gördüğüm zaman çok mutlu oluyorum. Hastayken sürekli yatıyordu. Ağrılarından uyuyamıyordu. Böbrek naklinden sonra evde gezerek dolaşmaya başladı ancak yüzünün gülmesini sevincini yaşayamadık” ifadesini kullandı.

Kızı da aynı hastalığa yakalandı

Kameray, ortaokula giden kızının da bir süre önce rahatsızlandığını belirterek, şunları kaydetti:

“Yüzde 80 görme engelli kızıma yapılan tetkiklerde böbrek yetmezliği başlangıcı teşhisi konuldu. Tedavisine başlandı ama doktorlar ileride nakile ihtiyaç duyulabileceğini söyledi. Oğlumun iyi olmasına sevinirken kızımın haberiyle tekrar üzüntüye boğulduk. İşsizim, çalışacak sağlığım yok. 6000 iş günü primim var. Yaştan dolayı emekli olamıyorum. Maddi durumumuz hiç iyi değil. Ne yapacağımı bilemiyorum. İnşallah kızım da bir an önce sağlığına kavuşur. Kızımın hastalığının ilerlemesi durumunda annesi böbreğini vermeye hazır. Yeter ki doku ve diğer unsurlar nakil için yeterli olsun.”

Babasının tek böbreğini verdiği oğlu Okan Kameray da sağlığına kavuşmanın sevincini yaşarken kız kardeşinin hastalığıyla üzüldüğünü belirterek, açık lisedeki eğitimini devam ettirmeyi istediğini söyledi

Güncelleme Tarihi: 03 Mart 2014, 08:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER