KANDİLLİ VE GÖKÇELER´DE MUSTAFA AYDIN DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI

Resmen görevine başlayan Kandilli Belediye Başkanı Aydın´a Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Çetin Eser´de hayırlı olsun dileklerini iletti.

KANDİLLİ VE GÖKÇELER´DE MUSTAFA AYDIN  DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI
gundemeregli.com-Kandilli Belediye Başkanı Mustafa Aydın, görevine resmen başladı.  Aydın’ın devir teslim törenini ülke genelindeki diğer belediyelerden farklı kılan ise Belediye Başkanları arasında yapılan devir teslim töreninden herkes tek belediyede devir teslim töreni yaparken Aydın Hem Gökçeler Belediyesinde hem de makam olarak kullanacağı Kandilli Belediyesinde ayrı ayrı devir teslim töreni yaptı.

Aydın hem Gökçeler’in hem de Kandillinin ilk Belediye Başkanı olarak acil eylem planını açıkladı. Aydın, açık hava pazaryeri ve Kızılsu bölgesini de yaşanan içme suyu problemini çözeceklerini söyledi.

ESKİDEN İKİ BELEDİYEYDİ ŞİMDİ TEK BELEDİYE

Gökçelerin Kandilli ile birleşmesinin ardından iki beldenin Kandilli Belediye Başkanlığı olarak bir çatı altında toplanmasının ardından yapılan ilk seçimleri kazanan CHP’li Belediye Başkanı Mustafa Aydın,  bugün görevi hem Gökçeler’de hem de Kandilli’ de aldı. 

İlk önce kapanan Gökçeler Belediyesine giden Aydın burada görevi Gökçeler Belediyesi eski Başkanı Bekir Çolak’tan devir aldı ardından Kandilli Belediyesine geçerek,  burada da dualarla makamına geçerek çalışmalara başladı.

HALK DESTEĞİNİ ARKAMIZA ALACAĞIZ

Aydın makamında gazetemiz Gündem’e yaptığı açıklamada, Kandilli’de göreve resmen başladığını ve tüm çalışmalarını halk desteğini arkalarına alarak yapacaklarını ifade ederek şunları söyledi:

Seçimden önce konuştuğumuz gibi belediyemiz birleşmiş bir belediye. Şu anda belediyemiz hem Gökçeler’de hem Kandilli olarak personel açısından gerekli incelemeleri yapacağız. Yapısındaki inceleme derken; şu anlamada birleşen belediyelere devletin vermiş olduğu bazı imkanlar var. Personelin bazılarını istekleri doğrultusunda kaydırabiliriz. İhtiyacımız olanla yola devam etmek istiyoruz. Her iki bölgemizin de ihtiyacına ve talebine göre yol haritamızı belirleyeceğiz.  

MALİ TABLOMUZA BAKACAĞIZ

Daha sonra belediyelerin mali durumlarına bakacağız? Bununla ilgili incelememizi bitirdikten sonra, hizmetlerimize daha doğrusu genel hizmetler bu arada devam edecek, bizim kendi yapmayı düşündüğümüz hizmetlerle ilgili projelere başlayacağız.

Tabi bunlar zaman alacak hızlandırmaya çalışacağız. Yeni seçildiğimiz için seçim bitti. Bir yandan da bürokratik işlemler var. Örneğin ilk meclisin toplanması gerekiyor 5 (beş) gün içerisinde.  O sırada yapılması gereken belediye yönetiminde belirlenmesi gereken kriterler var. Yöneticiler var, bunları belirleyeceğiz. İşimiz zor ama aşılmaz değil. Çünkü biz zorluğu da biliyoruz. Ona göre kendimizi ayarlayacağız ve mücadeleye devam edeceğiz. 5 yıl sonra inşallah yüzümüzün akıyla bu işin içinden çıkacağız.

ÖNCELİKLİ SORUNLARIMIZ BELLİ

İlk olarak benim acil düşündüğüm şuanda bizim açık hava pazaryeri ve Kızılsu bölgemizde içme suyu sıkıntısı var. İlk etapta bunları halledeceğiz ama geçici bir çözümle halledeceğiz. Bunu yani üstün körü yapılması gerekenleri yapıp. Buradaki eksiklikleri tamamlayıp hemen onları halledeceğiz. Düşüncem budur. Biliyorsunuz su yaşam malzemesidir, daha sonra bu sonu konusunda daha kalıcı çözümlere geçebilmek için düşündüğümüz bir proje var. Bu projelerin çalışmasına başlayacağız ama o zaman alacağı için ilk önce su işlerini halledeceğiz. Öncelik sıramız budur

OLMAYACAK ŞEYLERİ VAAT ETMEDİK

Biz seçim öncesinde yayınladığımız projelerdeki yaklaşımız da buydu. Yani biz olmayacak şeyleri vaat etmek yerine ilk önce bölgemizin tanıtımını amaçlayan bölgemize günlük olsun gelip gidecek insanları buraya çekmeye çalışacak olan projelerimize yoğunlaştık. Bunları açıkladık tabi bunlarla ilgili temel bir çalışma yapmamız gerekiyor. Bu saatten sonra, piknik alanlarına bölgemiz çok müsait ve insanların bölgemize bir bakış açısı var. Şu bakımdan kandilli bir kömür yatağı bir maden kuruluşu sonucunda buraya madenci aileler yerleşmiş lojmanlarda oturmuş daha sonra hatta çok ta güzel günler yaşamış daha sonrada başka illere de gitmek zorunda kalmışlar. Şimdi herkesin aklında bir Kandilli var. Kötü de olsa her yaz hemşerilerimiz buraya geliyorlar. Biz bunlara yönelik basit diyebileceğimiz hizmetleri verebilsek bile bizim için bir kazanç olacak. Hem ekonomik olarak buraya insanları çekmiş olacağız. Hem bölgemizi tanıtacağız, inşallah burada yaşamış burada büyümüş Türkiye’nin çeşitli yerlerinde en iyi kurumlarda olan insanlarımız var. Bunlarla irtibat sağlayabilirsek onlardan da bölgemize katkı sağlayacaklarını düşünüyorum. Zaten bölgemizde bilindiği gibi batı Karadeniz kalkındırma ajansı var. Genelde bu tür projelere yardımcı oluyorlar kendileri onlarla irtibata gececeğiz projelerimizi onlara da anlatmaya çalışacağız. Onlara ilgili alanlardaki projeleri oluşturduktan sonra inşallah biz onlardan da yararlanacağımızı düşünüyoruz.

SOSYAL HAYATA RENK VERECEĞİZ

Bölgemizde 3 tane deniz kenarı var. İnsanları faydalanabileceklerini düşündüğümüz aşağı kandilli bölgesi, alaca ağzı bölgesi ve çamlı, şimdi çamlı bölgesi şu anda  insanların faydalanması için  en iyi yer, oraya bir araç indiremeyiz ama insanları indirebiliriz, insanların rahatlamasını sağlayabiliriz bölge halkını bir yere indirmemiz lazım. Yazın değerlendirilmesi lazım, alacağızı bölgesinde güzel bir sahilimiz var. Oranın yoluyla ilgili bir problem var. onu çözebilirsek eğer, oraya da insanları götürmeye düşünüyoruz, tabi şu anda orada çalışan bir tesiste var, tesisin denize olan konumu nedir bununla ilgili il sağlık kuruluşu ile görüşeceğiz tekrar, iyi olursa zaten insanları oraya yönlendireceğiz, ama aşağı kandilli bölgesi bizim çocukluğumuzdan ve bütün eski günleri hatırlatan aşağı kandilli bölgesi var. Şu an oradaki konumu söylemek gerekirse, oraya bizim gibi belediyelerin bir şey yapması mümkün değildir. Çünkü önü tamamen açık. Deniz durumda gelmiş konumda, dalga tünellerin olmuş olduğu bölgeye vuruyor,yani ne yapılırsa onu tutmayacak oraya yapabileceğimiz şey bu saten sonra payton başı diye tabir ettiğimiz üst kısım yani manzara seyredebiliriz. İnsanların manzaradan faydalanmasını sağlanmak,orada dinlenme tesisi şeklinde bir şey düşünebiliriz,ama deniz kenarına bizim gibi küçük bütçeli belediyelerin oralarda bir şey yapması mümkün değil yapılanda tutmaz zaten deniz kenarları ile ilgili düşüncelerimiz bunlar.

KOLTUĞU BEKİR BAŞKANDAN ALDIK

Sabah Gökçeler Belediyesi Eski Başkanımız Bekir Çolak ile birlikte nazaketen devir teslim törenini orada yaptık. Kendisi ile görüştük tabiî ki kendileri de belli bir şeyleri bizlere aktardı, oda bazı şeyleri yapmayı düşünmüş ama yapamamış inşallah bizlere nasip olur. Bu nedenle bölgeye bir bütün olarak görmek lazım. Şu şekilde baktığımızda da burası küçük bir yer değil. Terzi köyünden Balı köyü sınırlarına kadar, keşkek sınırına dayanan çok geniş bir bölge ve dağınık. Yani işimizi en çok zorlaştıran bunlar! Bölgeler birbirlerine uzak, biraz daha toplu olmuş olsa daha çok hizmet gelebilir.  Bunlar bir zorluk ama aşılmayacak bir şey değil. Dediğim gibi yeni bir oluşum, özellikle ilk dönemimizde ilk 6 ayda yapacağımız şey bu organizasyonu kurmak. Bizlerin görevi tamamen bölgemize kalıcı hizmetler sağlayacak projeleri hayata geçirmek. Bir takım organizasyonları yerine getirdiğimiz taktirde işler kendiliğinden yürüyecektir. Artık tamamen bölgemize fayda sağlayacak projeler olsun. İlişkiler olsun, bunların peşinde koşmak, çalışma arkadaşlarımız bu konuda çok iyiler biz kendi meclis üyelerimizle de buna göre seçtik.”

 

 

Güncelleme Tarihi: 08 Nisan 2014, 12:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER