KARA GÜN, 24 OCAK

24 Ocak tarihinde katledilen Mumcu ile Okkan´ı anılacak.

KARA GÜN, 24 OCAK
gundemeregli.com-Gazeteci Yazar Uğur Mumcu ile Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan haince katledilişlerinin yıldönümünde anılacaklar. 

24 Ocak 1993 yılında öldürülen Mumcu ile 24 Ocak 2001 yılında öldürülen Okkan bugün aramızda olmasalar da fikir ve düşünceleri ile yaşamaya devam ediyorlar.

Ereğli’de anılacak olan ve Gazeteci, Yazar, Hukukçu, Cumhuriyetçi Aydınlanmacı, Demokrasi savaşçısı kimliği ile bilinen Mumcu 21 yıl önce karlı bir kış günü özgürlüğe adanmış bir top çiçek misali arabasına konulan bir bomba ile hunharca ve bilerek katledildi.

----Ereğli İlçesi’nde Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu için anma töreni organize edileceği bildirildi.
   Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Ereğli Şube Başkanı Emin Semih Özkök, yaptığı yazılı açıklamada, ilçedeki bazı sivil toplum kuruluşları ile yaptıkları görüşmeler doğrultusunda, yarın (24 Ocak) düzenlenecek törenle, Mumcu’yu katledilişinin 21 yılında anacaklarını belirtti.
   Özkök, açıklamasında, şunları kaydetti:
   “Bildiğiniz gibi Gazeteci, Yazar, Hukukçu, Cumhuriyetçi Aydınlanmacı, Demokrasi savaşçısı Sevgili Uğur Mumcu, bundan 21 yıl önce karlı bir kış günü özgürlüğe adanmış bir top çiçek misali arabasına konulan bir bomba ile hunharca ve bilerek katledildi. Bu eylem Mumcu’nun ruhunda anlamını bulan tam bağımsızlıkçı, çetelere, mafyaya, bölünmeciliğe, numaracı cumhuriyetçilere karşı olma niteliklerine sahip Türk halkı üzerinde baskı korku ve sinmişlik yaratmayı planlayan hain güçler tarafından gerçekleştirildi. Ancak bu amaca ulaşılamadı. Zira gördüğünüz gibi bugün karşılarında ,bu görüşleri canları pahasına savunma yürekliliğini Uğur Mumcu’ dan alan bizler ve binlercemiz varız. Asla azalmadığımız gibi çığ gibi büyüdüğümüzü gururla görmekteyiz. Anma eylemlerine katılanların sayısal azlığına bakıp el ovuşturanlar, katillerin suç ortağı olduklarını da böylece tekrarlayanlardan oluşmaktadır.
   Bu nedenle Ereğli ‘de bulunan ve Uğur Mumcu’nun bizlere öğrettiği yükselen değerlere sahip olma konusunda tereddüt taşımayan demokratik kitle örgütleri ve siyasi partiler olarak bizler 24 Ocak 2014 Cuma günü saat 13.00’de Atatürk Anıtı önünde olacağız.
   Uğur Mumcu’nun böylesine bir ölüme gönderilmesinden rahatsızlık duyan tüm Ereğlilileri 24 Ocak 2014 Cuma günü saat 13.00’dte Anıt önünde Mumcu’nun aziz anısı önünde saygıya bekliyoruz.”
   
   PROGRAM KİMLERLE HAZIRLANDI?
   Açıklamada, Mumcu’yu Anma Programı hazırlıklarına, ADD’nin yanı sıra Karadeniz Ereğli Hukukçular Derneği, Cumhuriyetçi Kadınlar Derneği Ereğli Şubesi, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Alevi Kültür Dernekleri Karadeniz Ereğli Şubesi, Karadeniz Ereğli Lisesi mezunları Derneği, Erdemir Vakfı Emeklileri Derneği, Muharip Gaziler Derneği, Tüketici Koruma Derneği, Eğitim-İş Sendikası, Karadeniz Ereğli Kent Konseyi ve Türkiye Gençlik Birliği Ereğli Temsilciliği, Türkiye İşçi Partisi Ereğli Temsilciliği, CHP Karadeniz Ereğli İlçe Örgütü katıldığı haberde belirtildi.

Güncelleme Tarihi: 23 Ocak 2014, 12:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER