KARADENİZ TEHLİKEDE Mİ? SAHİL KIRMIZIYA BOYANDI

KARADENİZ TEHLİKEDE Mİ? SAHİL KIRMIZIYA BOYANDI

gundemeregli.com-Alaplı ilçesinde 3 kilometrelik kıyı şeridi kızıl tabakayla kaplandı.

Karadeniz’in kızıl tabakayla kaplanması üzerine Alaplı Belediyesi ve Sağlık Grup Başkanlığı ekiplerince deniz suyundan numune alındı.

Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç, yaptığı açıklamada, ilk ve sonbaharda deniz suyu sıcaklığının artması nedeniyle suyun renginin değişmiş olabileceğini söyledi.

“Plankton türü organizmaların hava ve deniz sıcaklığından dolayı aşırı üremesinin bazı noktalarda denizin renginin değişmesine neden olduğunu düşünüyoruz” diyen Malğaç, durumu Sahil Güvenlik ekiplerine bildirdiklerini anlattı.

Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu ise sahilde ilk defa böyle bir olayla karşılaştıklarını belirterek, 3 kilometrelik sahil şeridinin kızıl tabakayla kaplandığını kaydetti.

Vatandaşlardan gelen yoğun şikayet üzerine inceleme yaptıklarını aktaran Çimenoğlu, şöyle konuştu:

“3 kilometrelik deniz sahili boyunca 500 metre denize doğru olan bölüm kırmızı tabakayla kaplanmış durumda. Suya elimizi değdirdiğimizde yanma hissi aldık. Asit olabilir. Kırmızı olduğu için demir barındıran kimyasal madde de olabilir. Biyolojik madde değil. Biz de ne olduğunu anlayabilmek için su numunesi aldık. Kaymakamlığımıza ve Sağlık Grup Başkanlığına haber verildi. Deniz suyu numunelerini tahlil yaptıracağız. Bir gemi veya bir fabrikadan dolayı bir şey varsa çevre adına her türlü peşinde oluruz.”

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 15 Şubat 2014, 13:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER