KARGO DEYİP, GEÇMEYİN!

Günde 6 ila 7 bin arasında kargo paketinin geldiği Kdz. Ereğli´de, kargoculuk sektörü 2011 yılının son çeyreğinde yüzde 30 daralama yaşadı.

KARGO DEYİP, GEÇMEYİN!

Günde 6 ila 7 bin arasında kargo paketinin geldiği Kdz. Ereğli&[#]8217;de, kargoculuk sektörü 2011 yılının son çeyreğinde yüzde 30 daralama yaşadı.

Kargo acenteleri ve şubeleri için büyük bir pazar olan Kdz. Ereğli ekonomisinde kargo kuryeleri geniş bir yelpazeye hizmet verirken, internet veya şehir dışından ürün yada hizmet alan vatandaşların tercihleri ile küçümsenmeyecek paralarda ilçeden dışarıya kaçıyor.

Ereğli ilçesinde kargolar caddesi olarak bilinen Müftü mahallesindeki günlük hareketteki yoğunluk cidd,i manada gözlemlenirken, Ereğli&[#]8217;de yaşanan ekonomik sıkıntı kargoların günlük alış ve satışlarını da olumsuz yönde etkiledi.

BÜYÜK PAZAR

Pazarda yüzde 30 oranında daralma olduğunu ifade eden MNG Kadro Ereğli Şube Müdürü Şerife Dursun, Geliştirdikleri teknolojiler ve sundukları hizmetlerle ilçede bulunan 6 firma ile rekabet ettiklerini pazarda kısa sürede isimlerinden söz ettirdiklerini kaydetti.

Şehir dışında büyük şehirlerde bulunan firmaların hayatı kolaylaştıran teknolojileri ve hizmetlerini cazip fiyata vatandaşlara sunduklarını ve internet üzerinden alış-verişinde oldukça yaygınlaştığını ifade eden Dursun, Ereğli ilçesinde bulunan büyük firmalara hizmet ettiklerini söyledi.

yanı sıra, kampanyaları ve uygun fiyat politikasıyla da müşterilerinin takdirini kazanan ve Ereğli ve Alaplı&[#]8217;nın her yerinde hizmet verdiklerini ifade eden Dursun şunları söyledi:

&[#]8220;Şube sayımız ülke çapında 366. Bu sektörde gelecek gören büyük firmalar var.

İşimizi titiz yapıyoruz. Gelen ürünleri desi yada kilo oranına göre fiyatlandırıyoruz. Kırılacak eşyalarda titiz davranıyoruz.

Her geçen gün süratle büyüyoruz, Ereğli&[#]8217;ye günde ortalama 6 ila 7 bin arasında kargo paketi geliyor. Bu sektör için iyi bir rakam sayılabilir. Mesela kargolar 100 kg.&[#]8217;nun üzerinde paket kabul etmezler. Bizde 100 kilonun üzerinde paket alırsak, ikiye bölüyoruz. O şekilde taşıyoruz. Piyasa büyük firmalarla çalışıyoruz. Çıkış ve varış alanlarımızda oldukça titiziz. Mesela gelen paketi desi oranına yani en, boy ve yüksekliliğinin yanı sıra kilosuna göre fiyatlandırıyoruz. Yarım kilonun altındaki paketleri ise dosya olarak değerlendiriyoruz.

Şuanda 4 kuryemiz var 2 aracımız var. Dağıtım ağımız geniş Alaplı&[#]8217;dan Mollabey&[#]8217;e kadar ve TOKİ konutlarına kadar dağıtım yapıyoruz. Pazarda son aylarda yüzde 30 oranında düşüş yaşadı.

Güncelleme Tarihi: 09 Ocak 2012, 08:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER