KARLA KARIŞIK YAĞMUR BEKLENİYOR

Batı Karadeniz,parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerine kadar bölge geneli yağışlı geçecek. Yağışlar; kıyılarda yağmur ve karla karışık yağmur, iç kesimlerde kar şeklinde olacak.

KARLA KARIŞIK YAĞMUR BEKLENİYOR
gundemeregli.com-Soğuk hava kendisini iç kesimlerde hissettirmeye başladı. Batı Karadeniz, Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerine kadar bölge geneli yağışlı geçecek. Yağışlar; kıyılarda yağmur ve karla karışık yağmur, iç kesimlerde kar şeklinde olacak.

Önümüzdeki saatlerde doğuda kar yağışı şiddetlenecek. Kuvveti rüzgar Marmara´da İDO´nun seferlerini iptal ettirdi. Bugün batı bölgelerde rüzgar ve fırtına etkisini arttıracak. Deniz ulaşımına dikkat. İç kesimlerde aralıklarla kar yağışı görülüyor. Hava sıcaklığı önümüzdeki günlerde 6 ila 10 derece azalacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü. bugün öğle saatlerinden sonra güneybatı kesimlerde yağmur ve sağanak şeklinde başlayacak yağışların, bu gece ve yarın sabah saatlerinde hava sıcaklığındaki azalışa paralel olarak Isparta, Burdur, Afyon, Uşak, Denizli´nin yüksek kesimleri, Karaman, Konya´nın güney ve batı çevreleri ile Batı Toroslar´da kar şeklinde görülmesinin beklendiğini açıkladı.

MUĞLA KIYILARINDA KUVVETLİ YAĞIŞ BEKLENİYOR!

Ayrıca, bugün öğle saatlerinden sonra Güney Ege kıyılarında başlayacak yağışların, akşam saatlerinden itibaren etkisini arttırarak özellikle bu gece ve yarın sabah saatlerinde Muğla kıyılarında (Bodrum, Marmaris, Ortaca, Datça, Köyceğiz, Dalaman ve Fethiye) kuvvetli olmasının beklendiği belirtildi. Yyaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Su baskını, yıldırım, kısa süreli fırtına, su hortumu riski vb. ) dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

BÖLGE BÖLGE  HAVA DURUMU

 

Hava sıcaklığı, Türkiye genelinde 6 ila 10 derece azalacak. Yağışlar, Giresun ve Trabzon´da kuvvetli, Rize ve Artvin´de çok kuvvetli ve şiddetli olacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye’nin  kuzey ve doğusu ile akşam saatlerinden sonra güneybatısının yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Ülkemizin güneyinde yağmur ve sağanak, Karadeniz kıyılarında yağmur ve karla karışık yağmur, diğer yerlerde kar şeklinde olması beklenen yağışların; Giresun ve Trabzon çevrelerinde kuvvetli, Rize ve Artvin´de çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor.

Rüzgar ise, kuzey yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara, Kuzey ve Kıyı Ege, İç Anadolu´nun kuzeybatısı ile Karadeniz kıyılarında kuvvetli olacak.

-KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI-

Yağışlar Giresun ve Trabzon´da kuvvetli, Rize ve Artvin´de çok kuvvetli ve şiddetli olacak. Yağışların, kıyılarda yağmur ve karla karışık yağmur, iç ve yüksek kesimlerde yoğun kar  şeklinde olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı Meteoroloji, dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini bildirdi.

-KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI-

Meteoroloji, rüzgarın Marmara, Kuzey ve Kıyı Ege ile Karadeniz kıyılarında kuvvetli olarak esmesini beklediğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

İSTANBUL: Çok bulutlu, sabah ilk saatlerde hafif yağmur ve sağanak yağışlı.(7)

ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu. (5)

İZMİR: Parçalı çok bulutlu.(12)

ADANA: Parçalı çok bulutlu, sabah saatlerinde sağanak yağışlı.(22)

ANTALYA: Parçalı çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra yağmur ve sağanak yağışlı.(21)

SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerine kadar yağmur ve karla karışık yağmurlu.(6)

ERZURUM: Parçalı çok bulutlu ve kar yağışlı.(1)

DİYARBAKIR: Parçalı çok bulutlu.(14)

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

MARMARA: Çok bulutlu, bölgenin doğusu öğle saatlerine kadar yağışlı geçecek. Yağışlar; genellikle yağmur ve sağanak, Bilecik çevrelerinin yükseklerinde karla karışık yağmur şeklinde olacak.

EGE: Parçalı çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra Muğla, Aydın ve Denizli çevreleri yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde doğusu ile akşam saatlerinden sonra Antalya ve Burdur çevreleri yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin güney ve doğusu öğle saatlerine kadar karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerine kadar bölge geneli yağışlı geçecek. Yağışlar; kıyılarda yağmur ve karla karışık yağmur, iç kesimlerde kar şeklinde olacak.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Kıyılarda yağmur ve karla karışık yağmur, iç kesimlerde ve yükseklerinde kar şeklinde olması beklenen yağışlar; Giresun ve Trabzon çevrelerinde kuvvetli, Rize ve Artvin´de çok kuvvetli ve şiddetli olacak.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, kuzey ve doğusu ile Malatya çevreleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerine kadar Batman ve Siirt çevreleri yağmurlu geçecek.

 

 

Güncelleme Tarihi: 03 Aralık 2013, 11:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER