KENT KONSEYİ YENİ BAŞKANI BELLİ OLDU

Zonguldak’ta Kent Konseyi seçimlerinde başkanlığa seçilen görme engelli İsmail Korkut, “Allah bizim bir uzvumuzu eksik yaratmış, takdir onundur. Önemli olan eksikleri görmek değil, mevcut haliyle ve şartlarla insanın en iyi yapabilme adına çalışmaları konusunda azim göstermesidir” dedi.

KENT KONSEYİ YENİ BAŞKANI BELLİ OLDU
gundemeregli.com Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde Kent Konseyi’nin 3. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Alaplı Belediyesi Kültür Salonu’nda iki adayın yarıştığı ve 74 üyenin oy kullandığı seçimlerde görme engelli aday İsmail Korkut 47 oy alırken, Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Taner Arslan ise 27 oy aldı. Seçimlerin ardından Taner Arslan, başkanlığa seçilen İsmail Korkut’u tebrik ederek, başarılar diledi. 

Başkanlık seçimini kazanan görme engelli İsmail Korkut, sevincini eşi Serra Korkut paylaştı. Engelli olmasının ilçeye hizmet etmesine engel olmadığını, insanın mevcut haliyle ve şartlarla en iyiyi yapabilme adına azim göstermesi gerektiğini belirten Korkut, “İnsan engelli olabilir, ben sizlere şöyle bir örnek vermek istiyorum. Bir futbol takımı 11 kişiden oluşmaktadır. Bunlardan birisi kırmızı kart gördüğü zaman takım sahadan çekilmeli midir. Hayır çekilmemelidir. Allah bizim bir uzvumuzu eksik yaratmış, takdir onundur. Önemli olan eksikleri görmek değil, mevcut haliyle ve şartlarla insanın en iyiyi yapabilme adına çalışmaları konusunda azim göstermesidir. Biz bu azmimizle yola çıktık. Güzel bir sonuç çıktı, Alaplı’mıza hayırlı olsun” dedi.

Kendisine oy veren ve vermeyen herkese teşekkür eden Korkut, “Alaplı Kent Konseyi delegelerinin teveccühü ile başkanlığa seçildik. Bize oy veren vermeyen herkese teşekkür ediyorum. Alaplı’mız her platformda dile getirildiği gibi Kdz. Ereğli ve Akçakoca ilçeleri arasında sıkışmış bir ilçedir. Ama gelişime açık bir ilçemiz, bu noktada bizim istihdama yönelik eğitim ya da Alaplı’mızın eğitim, sağlık, güvenlik ve diğer sorunlarını ele almaya yönelik plan ve projelerimiz var. Alaplı’mıza, yaşadığımız yere bir nebze katkıda bulunmak adına yola çıktık” diye konuştu.

Öte yandan, seçimlerde İsmail Korkut’a 4 yaşındaki oğlu Ensar Korkut tarafından gönderilen üzerinde “Başarılar dilerim babacığım” yazılı çiçek dikkat çekti.
Güncelleme Tarihi: 06 Haziran 2014, 06:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER