KERVAN YOLDA DÜZÜLÜR

Belki en geçerli ve asla ölmeyen sürekli kazandıran bir meslek dalıdır.

Ama öyle sanıldığı gibi asla ve asla kolay değildir.

Bu sanatı icra edenlerin sırtı hiç yere gelmez.

İnsanoğlu var olduğundan bu yana vardır.

Misafir şekeri gibi süslü paket içindedirler, Bunun ilk aşaması var, Çıraklığı var, Ustalığı var. Hatta ve hatta profesör olanları var. Öyle hadi olayım demeyle de olunmuyor.
Örneğin burnunun çok iyi koku alması şart etin nerde piştiğini mesafeden anlaman gerek. ön sezilerin kuvvetli olması gerekir örneğin kimin bir mevkiye geleceğini önceden sezmen gerek, Siyasete girersek çıkamayız Profesör olanları genelde o bölgelerde bulunurlar. Belediye başkanı, Vekil gibi mevki makam sahibi kişilerin hangi rengi sevdiğini, Hangi takımı tuttuklarını, Hangi yemekten hoşlandıklarını, Hangi espriye ne zaman güldüklerini, Moralinin bozuk olduğunda neyin tebessüm ettirdiğini, Alkışı ne zaman istediklerini bilmen gerekir. Bunları bilmezsen sırıtır kalırsın...
Onların artık bir yaşam biçimidir efendim yapmadan duramazlar sıradanlık kazanır. Hatta kimse yokken yanlarında arabanın kapısını açıp kapatırlar. Aynanın karşısına geçip antrenman yaparlar.
Damarlarında alyuvarlar, akyuvarlar değil irili, ufaklı hücresel şekilde yalak sıvıları gezmektedir.
Tabi bunlar var oldukça da yalakalıktan hoşlanan insanlarda var oldu daha doğrusu alıştılar etrafında böyle insan görmediler mi huzursuz olmaya başlarlar.
Onlara ağızlarındaki salyayı akıtmayacak şekilde küçük, büyük menfaat sağlarlar. Ama omlardan sonuna kadar yararlanmayı bilirler lakin sonlarını yine bu yalakalar hazırlar işte onu farkettiklerinde mevki, makam, ün, şöhret hepsi bitmiştir.
Bunları niye mi yazdım ?
Hani diyeceğim şu ki ; Dikkat edin kardeşim, uzak durun , kazayla iki dakika dinlerseniz bunu yazdım diye beni suçlarsınız sonra...
As olan “Nokta kadar menfaat için , Virgül gibi kıvrılmadan dik durabilmek, Kula kul olmadan tırnaklarınla ve alnının teriyle hayata tutunabilmektir.
Şair kul Nesimi ne güzel söylemiş değil mi ?
Zerrece tamahım yoktur...
Şu dünya varına...
Rızkımı veren Hüda’dır...
Kula minnet eylemem...
MENFAAT İÇİN ŞEMPANZE OLMAYA GEREK YOK UZAK DURUN BÖYLE TİPLERDEN...

YORUM EKLE