KGD, KONGRESİNİ YAPTI

Karaelmas Gazeteciler Derneği (KGD) Olağanüstü Genel Kurulu 7 Ocak 2012 tarihinde Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Salonu&8217;nda gerçekleştirdi.

KGD, KONGRESİNİ YAPTI
Karaelmas Gazeteciler Derneği (KGD) Olağanüstü Genel Kurulu 7 Ocak 2012 tarihinde Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Salonu&[#]8217;nda gerçekleştirdi.
Genel Kurulun Divan Kurulu Başkanlığını Namık Aşçı, üyeliklerini İbrahim Tığ, Çetin Özdemir ve Mustafa Emen yaptı.
Açılış ve yoklamanın ardından saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu.
Çalışma Raporu, Mali Rapor ve Denetim Kurulu raporlarının okunmasının ardından raporlar üyelerin oy birliği ile ibra edildi. Tahmini Bütçe de oybirliği ile kabul edildi.
Derneğin Mevcut Yönetim Kurulu Başkanı Ayşe Mert, sağlık sorunları nedeniyle mesleği bıraktığını ve genel kurulun kendisi için bir veda olduğunu söyledi.
Genel Kurul&[#]8217;da Atilla Öksüz, Kadir Tuncer, Ferdi Akıllı, Akay Turhan ve Çetin Sezgin birer konuşma yaparak Karaelmas Gazeteciler Derneği&[#]8217;nin önemli görevler üstlendiğini belirterek önümüzdeki dönem için önerilerini anlattılar.
7 Kasım 2003 tarihinde aktif gazetecilik yapan üyelerle kurulan KGD, aradan geçen zaman içinde mesleki etkinliklerin yanında kültürel, eğitim ve sosyal faaliyetlerde bulundu ve bu tür faaliyetlere destek ve katkı sağladı.
Zonguldak Merkez ve ilçelerinde 90&[#]8217;ı aşkın mesleği gazetecilik olan üyelerden oluşan dernek, Türkiye&[#]8217;de olduğu gibi yurt dışında da adını duyurdu ve saygın bir yer edindi.
Sadece yönetim kurulunun değil aynı zamanda üyelerinin de görüşleri doğrultusunda karar alma mekanizmasına sahip etkin yapısıyla bölgenin ve ülkemizin en saygın gazetecilik örgütlerinden biri durumunda olan Karaelmas Gazeteciler Derneği&[#]8217;nin tek liste halinde gidilen seçimlerinde Yönetim Kurulu&[#]8217;na Osman Sav, Sinan Çetinbakış, Sabiha Toprak, Sevim Arı, Mustafa Emen, Aydın Arslanyılmaz, Erhan Altıparmak, Durmuş Sevindik, Ender Yüksel seçildi.
Derneğe emeği geçen başkan, yönetim kurulu üyeleri, üye ve dışardan destek olan herkese teşekkür eden KGD Yeni Yönetim Kurulu adına söz alan Osman Sav, &[#]8220;Derneğimizin yaklaşık bir senelik durağanda döneminden başta ben olmak üzere hepimizin kabahati var. Ama suçlu aramaktansa önümüze bakalım. Derneğimize, dolayısıyla mesleğimize sahip çıkalım. KGD&[#]8217;ye sahip çıkmak gazetecilik mesleğine sahip çıkmak demektir&[#]8221; dedi. Gurur ve üzüntüyü bir arada yaşadığını söyleyen Sav, &[#]8220;Tekrar başkan olarak görülmek istemem bana güvenildiğini gösterdiği için gururluyum. Ancak başka bir başkan çıkartamadığımız, yetiştiremediğimiz için üzüntülüyüm. Yaklaşık 1,5 sene sonra yapılacak olağan kongreye kadar derneğimizi toparlayıp eski günlere döndürmeyi amaçlıyoruz&[#]8221; dedi.
Dernekçiliğin ekip işi olduğunu söyleyen Osman Sav, &[#]8220;Yönetim, yedek yönetim, denetim, danışma kurulu, hatta üye olamayan arkadaşlarla birlikte ekip olarak çalışılıp mesleğimizin saygınlığını koruyup yükseltmeliyiz&[#]8221; dedi.
KGD&[#]8217;nin Denetleme Kurulu ise İbrahim Tığ, Çetin Özdemir ve Abdullah Karabacak&[#]8217;tan oluştu.
Derneğin Danışma Kurulu&[#]8217;na seçilen isimler ise şöyle; Namık Aşçı, Harun Ersoy, Akay Turhan, Kadir Tuncer, Şaban Yılmaz, Ersin Ercan, Atilla Öksüz.
Güncelleme Tarihi: 07 Ocak 2012, 15:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER