KİRLİ ELLERİNLE BAYRAĞIMIZA DOKUNMA!

Yunan milletvekili Yannis Lagos, Yunan adalarındaki göçmenlerin durumuna ilişkin açıklama yaparken kağıt üstüne bastırmış olduğu şanlı Türk bayrağımızı o kirli elleriyle yırtarak kendisinin ne kadar alçak bir kişilik olduğunu göstermiş oldu.Yunan vekil konuşmalarında: ”Türk göçmenlerin haklarını savunuyorsunuz, Yunan halkının haklarını kim savunacak? Türkiye her istediğini yapabiliyor, siz ise bize akın akın göçmen gönderen Türkiye’nin saçlarını doğru yönde okşuyorsunuz,  bu Türk bayrağı kanla yıkanmış bir bayrak” diyerek bayrağımızı yırttı.Yannis hakkında daha önce de Yunanistan’da  “suç örgütü kurma ve örgüt üyeliği” iddialarıyla soruşturma açıldı.Irkçı faaliyetleri ve yüz kızartıcı pek çok suç nedeniyle Yunanistan’da iki kere tutuklandı ve ceza aldı.Geçmişine bakıldığı zaman da bizim bayrağımıza elini bile süremeyecek kadar karaktersiz olduğu açık bir şekilde görülüyor.

Dış İşleri Bakanımız sn. Çavuşoğlu’ndan da bu duruma sert tepki geldi.Çavuşoğlu  twitter hesabından paylaştığı mesajında: ”Şanlı bayrağımıza uzanan elleri nasıl kırdığımızı,denize döktüğümüzü en iyi bu ırkçı kafalar bilir.Avrupa’nın şımarık, ırkçı çocukları hadlerini bilsin! Avrupa İslam karşıtlığına ve ırkçılığa artık dur demeli! ” ifadelerini kullanarak tepkisini belirtti.Çavuşoğlu ikinci mesajında, bayrağımız her yerde şerefle dalgalanmaya devam edecek.AP’nin de bu palyaço hakkında gerekeni yapmasını bekliyoruz, ifadelerini kullandı.

Türkiye raportörü Nacho Sanchez Amor: “AB bu durumu hoş karşılamaz” dedi.Twitter hesabından “Hiçbir gerekçe bir bayrağın yırtılmasını haklı gösteremez.Bu son derece talihsiz bir davranış! Aşırı sağın her zamanki İslamofobik söylemi Brüksel’de hoş karşılanmaz! ”dedi.

Meclis başkanı Mustafa Şentop, Arif Nihat Asya’nın ‘Bayrak’ şiiriyle ırkçı provakasyonu kınadı.MHP lideri Bahçeli, “Herkes kendine yakışanı yapar!” dedi.CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Tarihi bayrak yırtma densizliğiyle silemezsiniz! ” diye tepki gösterirken İYİ Parti lideri Akşener, ”Bunun alçaklık olduğunu düşünüyorum! ” ifadelerini kullandı.

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada da Türk bayrağına yapılan saldırıyı kınadıklarını ve bu durumla ilgili Yannis Lagos hakkında cezai işlem başlatıldığını açıkladı.

Arif Nihat ASYA bayrağımıza olan sevgimizi en kalbi şekilde şu dizelerde kaleme almıştır:

Ey şimdi süzgün, rüzgarlarda dalgalı;

Barışın güvercini, savaşın kartalı

Yüksek yerlerde açan çiçeğim.

Senin altında doğdum.

Senin dibinde öleceğim.

Tarihim, şerefim, şiirim, her şeyim:

Yer yüzünde yer beğen!

Nereye dikilmek istersen

Söyle, seni oraya dikeyim!

YORUM EKLE