KIZILAY DESTEK İSTİYOR

KIZILAY DESTEK İSTİYOR
gundemeregli.com-Kızılay Alaplı  Şube Başkanı Hayri Yiğit , Kızılay’ın vekaletle kurban kesim kampanyası için Alaplı halkından destek istiyor.


Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi şube başkanı Yiğit , Türk Kızılayı’nın vekaletle kurban kesim kampanyasının Karabük’te gerçekleştirilen bölge toplantısına katıldı.

Türk Kızılayı Şube Başkanı Hayri Yiğit, 2013 yılı Kurban kesim kampanyası ile ilgili basın açıklaması yaptı. Açıklama şöyle:2006 Yılından beri Vekaletle Kurban Kesim Kampanyası düzenleyen Türk Kızılay’ı, bu yılki kampanyasında hayırseverlere ‘Kurban bereketi yıl boyu sürsün.’ Sloganıyla sesleniyor.
Türk kızılayının Vekaletle kestiği kurbanların paylarından 2013 Yılında Alaplı  Kızılay Şubesine 400 adet 800 gr lık kuşbaşı ve kıyma kavurma gönderilmiş bu kavurmalar yıl boyunca belirli zamanlarda ilçemizdeki ihtiyaç sahibi muhtaç ailelere dağıtılmıştır. Kampanyaya katılım oranına göre dağıtımı planlanan konservelerin Alaplı  ilçemize daha fazla gelmesi için Kurban Kampanyasına Alaplılı vatandaşlarımızın daha fazla bağışta bulunmalarına bağlıdır. Bu vesile ile de ilçemizde daha fazla ihtiyaç sahibi aileye kurban payı dağıtmayı hedefliyoruz. Gerek ilçe dışında yaşayan hemşehrilerimize ve gerek ilçemizdeki bütün vatandaşlarımızı Türk Kızılayının Kurban kesim kampanyasına katılmalarını arzu ediyoruz.
Türk Kızılayı’nın artık geleneksel hale gelen Vekaletle Kurban Kesim Kampanyası 2013 yılında da devam ediyor. Ülkemizdeki ve dünyanın dört köşesindeki ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmayan Türk Kızılayı, Bu senede kurban etlerini binlerce mazlumun sofrasına ulaştıracak. Uygulanacak bu model sayesinde ihtiyaç sahipleri sadece kurban döneminde değil yıl boyu ete kavuşacak.
Türk Kızılayı’nın ‘Kurban’da Kızılay Modeli’ sayesinde hayırseverler Kurban İbadetlerini, amacına ve kuralına uygun olarak yerine getirebilecektir. Bu modeli biraz açıklayalım:
1-Bu çağdaş model sayesinde özenle seçilen kurbanlıklar, Et ve Süt Kurumu’nun modern kombinalarında vekalet sahiplerinin isimleri okunarak, Kurban Bayramı’nın ilk üç günü kesilecek.
2-İslami şartların tamamına uygun şekilde gerçekleştirilecek bu kesimlere din görevlileri, veterinerler ve noterde eşlik edecek.

3-Kurban etlerinden elde edilecek kavurma, konserve haline getirilerek 800 gramlık teneke kutulara konulacak.

4-Kavurma konserveleri Türk Kızılayı Şubeleri aracılığıyla yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak.

5-Türk Kızılayı Alaplı Şubesi de Genel Merkez tarafından gönderilen kavurma konservelerini kendi bölgesinde tespit ettiği ihtiyaç sahiplerine, yılın belirli dönemlerinde gerçekleştireceği dağıtımlar la ulaştıracaktır.
İyilik Sınır Tanımıyor
Türk Kızılayı ile iyilik sınır tanımayacak. Bu yıl düzenlenecek kampanyada vatandaşlarımız yurt içinde Et ve Süt Kurumu Kombinalarında Kurban Kesimlerini yaptırabileceği gibi, yurt dışında da Afrika, Asya, ve Balkan ülkelerinde kurban kesim vecibelerini yerine getirtebileceklerdir.

Yurt içi kesimlerden elde edilen etlerin tamamı önceki yıllarda olduğu gibi konserve yaptırılarak ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza şubelerimiz aracılığıyla dağıtılacaktır. Yurt dışında ise kesim ve dağıtımlar Kızılay Ekiplerince yapılacaktır.
BAĞIŞTA BULUNACAKLARIN:
Türk Kızılayı Alaplı Şubesine veya

veya Başkan Hayri Yiğit 0532  478 0840

Sekreter Mustafa Kanca  0533 311 89 58

 Bağış makbuzu ile vatandaşlarımız ziyaret edilerek bağışları kabul edilecektir.
VEKALET BEDELİ: Yurtiçi 575 TL. Yurt dışı 300 Tl dir.
Kızılay – Ziraat Bankası 0128913 2242 5003 hesabına,

Ayrıca Bankalardaki Kızılay hesap numaralarına,PTT Şubelerindeki Kızılay Posta Çeki hesabını, 168 ücretsiz çağrı merkezini ve www.kizilay.org.tr internet adresimizi kullanarak vekaletlerini verebilecekler.
Ödemesini kredi kartı aracılığıyla gerçekleştirecek olan vekalet sahipleri, 4 taksit imkanından da yararlanabilecekler.

Güncelleme Tarihi: 02 Ekim 2013, 06:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER