KYK BURS VE KREDİ SONUÇLARI

KYK burs ve kredi sonuçları 2013-2014 Öğrenim kredisi sonuçları ne zaman açıklanacak?

KYK BURS VE KREDİ SONUÇLARI

gundemeregli.com-KYK burs ve kredi sonuçları 2013-2014 Öğrenim kredisi sonuçları ne zaman açıklanacak? 2013-2014 KYK Burs ve Öğrenim kredisi sonuçları ne zaman açıklanacağı konusu merak ediliyor.

Haber3´den yer alan habere göre, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar kurumu resmi twitter sayfasında yapılan açıklamada 2013-2014 KYK Burs ve Öğrenim kredisi sonuçları 15 aralık 2013 tarihinden önce açıklanacağı duyuruldu. Tam tarihi ise Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç açıklayacak diye belirtildi. Ödemeler ise Ocak ilk haftasında yapılacağı duyuru yapıldı.

KYK sonuçları tam açıklanma tarihi belli olduktan sonra Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar kurumu resmi twitter sayfasında Suat Kılıç açıkladıktan sonra sizlere ek duyuru yapılacaktır.

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna (KYK) burs başvurusunda bulunacak öğrenciler, taahhütnameyi noterde tasdik ettirmeyecek, KYK´ya teslim edecek.

Maliye Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığınca hazırlanan Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Burs-Kredi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Değişiklikle Yönetmeliğin 15´inci maddesindeki taahhütnameyi noterde tanzim ve tasdik ettirme koşulu çıkarılarak madde yeniden düzenlendi. Buna göre, burs almaya hak kazanan öğrenci, metni ve alınma usulü Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğünce hazırlanan taahhütnameyi Kuruma vermekle yükümlü olacak. Öğrencinin tabi olacağı mükellefiyetler, öğrenciden alınacak taahhütnamede ayrıca belirtilecek.

 

Güncelleme Tarihi: 05 Aralık 2013, 11:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER