Meclis yine gergindi

Kdz Ereğli Belediye Meclisi Ekim Ayı Olağan Toplantısı’nın ikincisi Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.İlk meclis toplantısında olduğu gibi, ikinci meclis toplantısında da gergin anlar yaşandı.

Meclis yine gergindi

Kdz Ereğli Belediye Meclisi Ekim Ayı Olağan Toplantısı’nın ikincisi Atatürk Kültür Merkezi’nde Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Opr Dr Hüseyin Uysal başkanlığında gerçekleştirildi. İlk meclis toplantısında olduğu gibi, ikinci meclis toplantısında da gergin anlar yaşandı.

Ak parti meclis üyesi Nazım Erdoğan ,” Chp meclis üyelerinin gündeme getirdikleri İnönü Parkına İsmet İnönü’nün büstünü yapılma teklifini samimi bulmadığını ifade ederek, Kendilerinin 20 yıllık iktidarlık sürecinde böyle bir teklifle meclise gelmediklerini, Eski Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın büstünün oraya dikilebildiğini fakat bugüne kadar böyle bir taleple gelmeyenlerin bugün böyle bir gündem maddesiyle karşılarına çıkmalarının samimi olmadığını düşündüğünü söyledi. Bu açıklamanın ardından söz alan Chp grup sözcüsü Özkan Özyağcı ise İnönü Parkının bu zamana kadar Chp Belediyesi tarafından yapılmaması bir mazeret değildir “dedi.

Kdz.Ereğli Belediyesi Ekim Ayı meclis toplantısı Başkan Hüseyin Uysal Başkanlığında tamamlandı.

Kdz. Ereğli Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Uysal, Resmi oturuma başlamadan önce Dünkü meclis toplantısından sonra hayırseverlerle bir araya geldiği toplantı hakkında bilgi vererek,“Kdz Ereğli’mizin hayırsever, saygı değer insanları ilebir aray geldik, İnsanlar yaptıkları hayırlar kadar konuşulmalılar toplumda yer bulmalılar diye düşünüyorum. Bunları son derece önemsiyorum. Dün o saygı değer büyüklerimle, Ereğli’ye katkı sağlayan insanlarla hep beraber birlikte olduk. Ben ve bazıları tarafından hayalcilikle nitelendiriliyoruz. Evet biz bunları hayal ediyoruz, çünkü hayal çok önemli, biz de bu hayalleri kuruyoruz. Biz Kdz. Ereğli’mizin insanları için yapacaklarımızın hayallerini kuruyoruz. Biz çok güzel bir Kdz Ereğli hayali görüyoruz. Kdz. Ereğli’mizde insanların toplumun daha iyi yaşaması için bu rüyayı görüyoruz. Hep beraber bende tüm Ereğli halkının, meclis üyelerinin bu güzel rüyayı görmeye, bu güzel hayalleri görmeye davet ediyorum ve bundan dolayı onur duyuyorum. Sadece Kdz Ereğli’nin güzel rüyasını göremeyenler utansın diyorum dedi.

“TEKLİFİ SAMİMİ BULMADIM”

Chp’li meclis üyelerinin gündeme getirdiği İnönü Parkına, İsmet İnönü’nün büstünün yapılması ile ilgili verilen önerge mecliste gerginliğe yol açtı. AK parti meclis üyesi Nazım Erdoğan ,” Chp meclis üyelerinin gündeme getirdikleri İnönü Parkına İsmet İnönü’nün büstünü yapılma teklifini samimi bulmadığını ifade etti. Kendilerinin 20 yıllık iktidarlık sürecinde böyle bir teklifle meclise gelmediklerini, Eski Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın büstünün oraya dikilebildiğini fakat bugüne kadar böyle bir taleple gelmeyenlerin bugün böyle bir gündem maddesiyle karşılarına çıkmalarının samimi olmadığını düşündüğünü söyledi. Bu açıklamanın ardından söz alan Chp grup sözcüsü Özkan Özyağcı, İnönü Parkının zamana kadar Chp Belediyesi tarafından yapılmaması bir mazeret değildir dedi. Yağcı, İnönü büstünün parkın bir kenarına İnönü büstünün konulması kadar doğal bir şey olamayacağını söylerken Akp meclis üyelerinin İnönü Parkına, İsmet İnönü’nün büstünün istemiyorlar ise bunu samimi bir şekilde istemediklerini belirtmelerini istedi.

ÖZYAĞCI BELEDİYEYE YÜKLENDİ

Belediyenin Stratejik planlarının ele alındığı gündem maddesinin görüşülmesinden önce söz alan Chp grup sözcüsü Özkan özyağcı belediye seçim döneminde Ak Parti Kdz Ereğli İlçe Teşkilatının bastırdığı seçim vaatlerini anlatan kitapcık üzerinden belediye’ye yüklendi. Yağcı, Kitapçık içinde vaat edilen sözlerin bugün ile uyuşmadığını, bugüne kadar verilen bu sözlerle ilgili bir adım atılmadığını dile getirdi. Hüseyin Uysal’ın ‘’Bizim en iyi yanımızın, hükümetin yanımızda olmasıdır ‘’ sözüne değinen yağcı, merkezi hükümetin Alaplı’ya ve Gülüç´e belediye başkanlıkları dönemi boyunca hizmette bulunmadığını iddia ederek Kdz Ereğli’ye hizmette bulunamayacağını söyledi.

MERKEZİ HÜKÜMET HİZMETLERİ BELLİ

Ak Parti Meclis üyesi Yusuf Kalay ise merkezi hükümetin Kdz Ereğli’ye hastane, 6 şeritli yol ve Adliye sarayı gibi hizmetlerinin bulunduğunu söyledi.

BUNLAR YAPILAMASI GEREKENLER

Chp meclis üyesi Cumhur Nalcı, devletin beş görevi olduğunu bunların içinde sağlık, hukuk, alt yapı, milli savunma ve milli eğitim olduğunu belirterek bunların devletin görevi olduğunu söyledi.

Meclis gündeminde yer alan maddeler ilgili komisyona havale edildi.

Güncelleme Tarihi: 02 Ekim 2014, 09:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER