MOLLABEY’E YENİ YOL MÜJDESİ.

Alaplı Kaymakamı 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününde basın mensupları ile bir araya geldi ve önemli mesajlar verdi.

MOLLABEY’E YENİ YOL MÜJDESİ.
gundemeregli.com-
Alaplı Kaymakamı Yıldaray Malğaç, ilçe ile Mollabey grup bağlantısını sağlayacak yeni bir yol güzergahı üzerinde proje çalışmalarının sürdürdüğü belirterek, toplam 8.5 Km.lik yolun İl Özel İdare Bütçesinden yapılması için girişimlerin tamamlanmak üzere olduğunu belirtti.

Alaplı ilçesinde 30’dan fazla köyün grup yolu olarak kullanılan ve şu anda köstebek yuvasını andıran mevcut Alaplı Mollabey arasındaki karayolu hattı için alternatif güzergah konusunda olumlu gelişmeler yaşanıyor. Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç, Alaplı çayı güzergahın da yeni bir yol hattı ortaya çıkaracaklarını belirterek, toplam 8.5 Km. lik bu hattın proje çalışmalarının bittiğini  İlkbahar ile birlikte  çalışmalara başlayacaklarını kaydetti.

----Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç Alaplı ile Mollabey köyünü de kapsayacak olan Çatak köprüsüne kadar olan toplam 8.5 km.’lik yeni bir yol için söz verdi.

Malğaç, 10 Ocak İdareciler Günü ve Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle ilçedeki basın mensupları ve kamu kurumlarının amirleri ile kahvaltı toplantı da bir araya geldi ve ilçede yürütülen çalışmalarla ilgili önemli mesajlar verdi.

İÇME SUYU MÜJDESİ

2013 yılında yapılan çalışmalar ve 2014 yılında hedeflenen çalışmaların anlatıldığı toplantıda Malğaç’ın yaptığı açıklamadan satırbaşları şu şekilde:

“Öncelikle bir büyük proje olan ve ilçemizin merkez ve köyleri ile içme suyu sorununu çözecek olan Gümeli Göletini zikretmek isterim. 27 Aralık günü DSİ Kastamonu Bölge Müdürlüğünce ihalesi yapılan bu projenin 2015 yılında tamamlanarak faaliyete geçmesini ümit ediyoruz. İlçemize şimdiden hayırlı olsun.

  ÇİM SAHANIN FAALİYETE GEÇMESİNİ BEKLİYORUZ      

Yine geçtiğimiz yıl yapımı tamamlanan sentetik çim sahamızın bu günlerde FİFA’DAN onayının gelerek faaliyete geçmesini bekliyoruz.

Gümeli Beldemizde ihalesi yapılan ve yüklenici firma tarafından geçtiğimiz ay çalışmalarına başlanılan Gümeli Kapalı Spor Salonu; Kredi yurtlar kurumu tarafından yaptırlan 500 kişilik öğrenci yurdu; Tüm inşaat işlerinin nisan ayına kadar tamamlanarak önümüzdeki eğitim öğretim sezonunda hizmete girecek olan 24 derslikli Çok Programlı Lise binamız; Geçtiğimiz ay ihaleleri tamamlanarak yer teslimleri yapılan 8 derslikli Küçük Kaymaz ve 8 derslikli Kasımlı ilk ve ortaokul binaları;

KÖPRÜYÜ BİTİRDİK

Yıllardır sürüncemede kalan ancak geçtiğimiz yıl tüm inşaat işleri İl Özel İdaresi vasıtasıyla yaptırılan Fatih Mahallesi Köprüsü; İlçemizde geçtiğimiz yapılan büyük işlerdir.

Ayrıca ülkemizin çok büyük bir kesiminde tamamlanan ancak ilçemizde 10 yerleşim yerinde yapılmadığı görülen kadastro çalışmaları da 2013 yılında tamamlanma aşamasına gelmiştir. Önümüzde ki aydan itibaren tapu teslimlerinin başlaması planlanmaktadır. Dere ıslah çalışmalarında da Sarıkadı köyü içerinden geçen derenin ıslah çalışmaları tamamlanmıştır. Mollabey köyünün içinden geçen Karabulak deresinden başlamak üzere Alaplı çayını takiben 4 km lik derenin ıslah çalışmaları ise 2013 yılında başlamış halen devam etmektedir.

KÖYLERE ROTMİKS YAPILDI

Geçtiğimiz yıl Köy-Des projesi kapsamında Köylere Hizmet götürme birliğimize 2 dilim halinde toplam 1.068.000,00 TL aktarılmış, bu ödeneğin tamamı, çoğu rotmiks malzeme alımı olmak üzere, harcanmış, planlana işlerimizin de hepsi bitirilmiştir. Köylerimizde ki bu çalışmaların yapılmasında üstün gayret gösteren başta muhtarlarımız olmak üzere tüm vatandaşlarımıza teşekkür ederim.

3 MAHALLE KÖY OLDU

Bilindiği üzere köylerimizin bağlılarından olan, Mollabey, Çamcılar ve Sarıkadı yerleşim birimlerimiz bağlı oldukları köylerden ayrılmak suretiyle yeni bir köy olmuşlardır. İlçemizin köy sayısı 52 olmuştur.

EĞİTİME ÖNEM VERİYORUZ

2014 yılında ilk geldiğimiz günden itibaren yoğun emek sarfettiğimiz ve bu emeklerimizin karşılığında oldukça mesafe katettiğimiz okul yapımları başta olmak üzere takip edeceğimiz çalışmalarımız olacaktır.

İlçe merkezimizde 16 derslikli 3 okul yapılması, 1 Anadolu Lisesi yapılması, 1 İmam Hatip Orta okulu ve lisesi yapılması, 1 anaokulu yapılması, bir köyümüze ek 4 veya 8 derslik yapılması 2014 yılında kendimize koyduğumuz hedeflerimizdir.

EMNİYET İÇİN ARSA PROBLEMİ VAR

Yeni emniyet müdürlüğü binası yatırım programına alınmış, arsa problemlerinin çözülmesi çalışmaları devam etmektedir. İlçemize Gençlik Merkezi yapılması yine 2014 yılında hedeflerimizdendir.

YOL MÜJDESİNİ VERELİM

Alaplı-Mollabey güzergâhında ulaşımı rahatlatacak Alaplı Çayı boyunca yapılacak yeni yolumuz için ise çalışmalarımız devam etmektedir.

ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Alaplı İncevez Tabiat alanının 2014 yılında piknik, spor, oyun ve dinlenme yeri olarak projelendirilerek halkımızın hizmetine açılması için çalışmalarımız devam etmektedir.

Mollabey-Ahiler hattı boyunca Karabulak deresinin islah edilmesi, Alaplı Çayının denize kavuştuğu yerde mendirek yapılması işleri takip ettiğimiz işlerimizdir.

Yapılan ve yapılacak olan yatırımların gerçekleşmesi için desteğini esirgemeyen başta sayın valimize ve değerli milletvekillerimize teşekkür ediyorum.

İKİ MESLEK ÖNEMLİ

Bugün 10 Ocak. Çok önemli Kamu hizmeti sunan iki ayrı meslek grubunun günü. İdareciler Günü ve Çalışan Gazeteciler Günü. Hükümet ve devlet politikalarının kaliteli biçimde hayata geçirilmesi, insan odaklı yönetim yapısının daha üst düzeye ulaştırılması; kamu yönetiminde açıklık, şeffaflık ve hesap verilebilirlik ilkelerinin yerleştirilmesi konularında önemli görevler üstlenen Mülki İdare amirlerinin günüdür. Ben bu vesile ile sayın valilerimizin ve tüm meslektaşlarımın İdareciler Gününü kutluyorum, ebediyete intikal etmiş tüm idarecilerimizi de rahmetle anıyorum.

BASINIMIZ ÖNEMLİ

Yine; demokrasinin temel taşlarından olan ve farklı görüş ve düşünceleri objektif bir şekilde aktararak kamuoyunun doğru bilgilenmesine vesile olan; şartların zorluğuna aldırış etmeden görevini icra etmek için gece gündüz çalışan tüm basın mensuplarımızın Çalışan Gazeteciler gününü kutlar; aileleriyle birlikte nice mutluluk ve başarılara erişmelerini dilerim.”

Güncelleme Tarihi: 10 Ocak 2014, 13:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER